روح و جان عزاداری برای سالار شهیدان در دستگیری از فقرا است
به گزارش، حجتالاسلام حبیبالله فرحزاد پیش از ظهر امروز در جلسه هماندیشی سیره عملی امام حسین (ع) که با حضور جمعی از مداحان، خیران، مسئولان هیئات مذهبی در سالن اجتماعات کمیته امداد امام خمینی قم برگزار شد عزاداری برای سالار شهیدان را از ضروریات دین اسلام دانست و افزود: این روضهخوانیها و عزاداریها دین ما را حفظ کرده و زنده نگه داشته است.
وی ادامه داد: روضهخوانی از اصول دینی ما است که اگر چه مستحب است اما صدها واجب در آن مستتر است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر همانگونه که دو ماه محرم و صفر را پاس میداریم برای غدیر هم برنامهریزی داشته و آن را حفظ میکردیم، امروز این همه مصیبت نداشتیم.
فرحزاد تاکید کرد: ما محرم و صفر را پاس میداریم و در آن عزاداری میکنیم اما باید توجه داشته باشیم که باید در مسیر اهل بیت (ع) و پشت سر آنها نیز حرکت کرده و پیروان راستینی برای آنها باشیم.
وی رفع گرفتاری نیازمندان را عین عمل به قرآن دانست و اظهار کرد: برای نماز 100 آیه در قرآن آمده اما برای انفاق و قرضالحسنه پنج برابر این میزان یعنی بیش از 500 آیه داریم که این موضوع نشان از اهمیت دستگیری از فقرا و نیازمندان دارد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حدیث یومالدار ابراز کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) زمانی که میخواست رسالت خود را آشکار کند طی دو روز این کار را انجام داد که در روز اول به عشیره و اقوامش اطعام داد و روز بعد رسالت خود را آشکار کرد.
فرحزاد با اشاره به انگشتر بخشی حضرت امیر (ع) در رکوع بیان کرد: اهمیت دستگیری از فقرا در حدی است که حتی در هنگام عبادت نیز اگر فقیری از شما کمک خواست باید این کار را انجام دهید.
وی اضافه کرد: روح و جان عزاداری برای سالار شهیدان (ع) در دستگیری از فقرا و نیازمندان است و باید توجه داشت که این موضوع یکی از ابعاد شخصیتی امام حسین (ع) بود که برای بسیاری از ما مغفول مانده است که باید برای همگان معرفی شود.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اهمیت دستگیری از نیازمندان یادآور شد: مبادا در مجالس خود دستهبندی و جناحبازی و خط و ربط سیاسی موجب شود تا میان غنی و فقیر تبعیض قائل شوید بلکه باید توجه داشته باشید آنکه باید توجه بیشتری به او شود همان فرد فقیر و نیازمند است.
فرحزاد اذعان کرد: کار و امر امام حسین (ع)، مقصد، سیره و رفتارش بسیار بالاتر از آن است که نامش برده شود اما راهش دنبال نشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش نقش اغنیا در بهبود وضعیت جامعه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: حکومت، کارفرما و فرد ثروتمندی که میتواند گرهگشایی کند اما این کار را از روی بیتفاوتی انجام ندهد باید بداند که در عواقب تمام گناهان و مصیبتهایی که بر جامعه تحمیل میشود شریک و سهیم خواهد بود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه به راحتی راه کسب ثواب و خیرات برای افراد باز است اظهار کرد: این عزاداریها زمانی ارزشمندتر است که در کنار آن گرهی از مشکلات گرفتاران باز شود.
فرحزاد تاکید کرد: باید عزاداریهای خود را به سمت پیاده کردن سیره اهل بیت (ع) سوق بدهیم تا غرضورزی عدهای که میخواهند چهره دین اسلام را مخدوش کنند خنثی شود.