اختصاص ۴ میلیارد دلار برای ایمنسازی مدارس
به گزارش ، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش امروز در دومین نشست بینالمللی سران مدرسه ایمن که با حضور 25 کشور و 9 نهاد بینالمللی در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، در سخنانی اظهارکرد: موقعیت استراتژیک ایران به ویژه در فضای پس از تحریم، زمینه لازم را برای توسعه همهجانبه فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این فرصت بیبدیل زمینهساز همکاری ایران با سایر کشورهاست و این کنفرانس میتواند نقطه آغازی برای تعامل وزارت آموزش و پرورش با سایر سازمانهای مرتبط باشد.
فانی با بیان اینکه در بُعد کیفی در حال حاضر قریب به 13 میلیون دانشآموز در 105 هزار مدرسه تحصیل میکنند، گفت: نرخ پوشش در آموزش ابتدایی به 98.6 درصد رسیده است و عدالت آموزشی در دسترسی دختران و پسران به آموزش با کیفیت تحقق یافته و فرصتهایی برای تربیت در مناطق شهری و روستایی فراهم شده است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: حدود 90 درصد افراد 15 تا 64 سال از نعمت سواد برخوردار هستند و بنا داریم تا سال 2018 میلادی بیسوادی را به حداقل برسانیم و در بعد کُیفی نیز ایران با انجام 100 مورد پژوهش و استفاده از نظرات 500 متخصص، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را تهیه کرده که میتواند زمینهساز دستیابی دانشآموزان به تعالی پیوسته را فراهم سازد.
وی تصریح کرد: ما نگاه متوازن به ساحتهای تربیتی داریم که شامل ساحتهای اعتقادی، عبادی، اخلاقی، زیستی و بدنی، سیاسی ـ اجتماعی، زیباشناختی و هنری، اقتصادی، حرفهای و علمی ـ فناوری است که نقشه راه برای پیادهسازی آن تهیه شده است.
فانی با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: در این سند به خانواده بهعنوان رکن اصلی توجه شده است و رشد و تعالی نیروی انسانی از محورهای اصلی سند بوده و دانشگاهی با چنین مأموریت در آموزش و پرورش ایجاد شده است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامههای این وزارتخانه افزود: از جمله این برنامهها توسعه آموزش فنی و حرفهای است تا در پایان سال 1404، به پوشش 50 درصدی دانشآموزان متوسطه برسانیم و تمرکز بر کیفیتبخشی در دوران ابتدایی و جهتدهی تخصیص منابع، بالا بردن اثربخشی و کارآیی وزارت آموزش و پرورش از طریق بازتعریف نقش مدیران آموزشگاهی به عنوان عامل تأثیرگذار در نظام تعلیم و تربیت است.
وی اضافه کرد: چهارمین برنامه این است که در دو سال اخیر با توسعه سیاست مشارکت موفق به افزایش درصد پوشش دانشآموزان در مدارس غیردولتی از 8.5 به 12 درصد شدهایم و پنجمین محور برنامهها توسعه و تنوع فضای یادگیری با بهرهگیری از فضای مجازی در حوزه تعلیم و تربیت است.
فانی بیان کرد: تلفات و آسیبدیدگی دانشآموزان در زمان تحصیل در پی بلایا، جبرانناپذیر است و ما علاوه بر ایجاد مدارس ایمن، بر برخورداری دانشآموزان از سلامت اهتمام داریم و در راستای افزایش ایمنی مدارس ایران از سال 2006 تا 2014 میلادی حدود 4 میلیارد دلار به نوسازی و ایمنسازی مدارس اختصاص داده شده است و برای افزایش ایمنسازی دانشآموزان، این مقدار در سال 2006، 33 درصد بود که در سال 2014، به 67 درصد رسیده است و حداقل 3 میلیارد دلار در سالهای آینده به این بخش اختصاص مییابد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از سال 2013 تا 2018، یک میلیارد دلار برای استانداردسازی تأسیسات مدارس اختصاص مییابد، خاطرنشان کرد: در یک بازه 10 ساله امیدواریم کل مدارس ایران را ایمن سازیم.
فانی تصریح کرد: برای اولین بار مقرر شده است عنوان «مدرسه ایمن» در برنامه ششم توسعه ایران وارد شود و قطعاً توان علمی و تخصصی ایران در مقاومسازی و ایمنسازی مدارس الگویی برای سایر کشورها میتواند باشد و علاقهمندیم از طریق ایجاد دبیرخانه دائمی UNIFTIدر تهران در اختیار سایر کشورها قرار دهیم.