آمریکا با امنیت "افغانستان" بازی می‌کند

21:00 - 11 مهر 1394
کد خبر: ۸۳۱۳۳
خبرگزاری میزان - کارشناس مسائل سیاسی افغانستان با اشاره به یک ساله شدن پیمان‌های امنیتی کابل–واشنگتن و افغانستان–ناتو گفت: با وجود این 2 پیمان، نابسامانی‌ها همچنان وجود داشته و قوت پیدا کرده است.
نقض آشکار پیمان‌های امنیتی؛ آمریکا با امنیت

به گزارش به نقل از خبرگزاری فارس ، "بشیر بیژن" کارشناس مسائل سیاسی افغانستان ، با اشاره به یک ساله شدن پیمان‌های امنیتی کابل–واشنگتن و افغانستان–ناتو گفت: با وجود این 2 پیمان، نابسامانی‌ها همچنان وجود داشته و قوت پیدا کرده است.

وی افزود: گروه‌های خارجی طی یک سال گذشته از هیچ نوع تلاشی برای ضربه رساندن به پیکر جامعه افغانستان دریغ نکرده و همزمان با آن شبه‌نظامیان طالبان را نه‌تنها حمایت نکرده‌اند، بلکه در سراسر خاک افغانستان پخش کرده‌اند.

این کارشناس با بیان اینکه برخی کشورهای جهانی به بهانه‌های مختلف وارد خاک افغانستان شدند، گفت: با توجه به مشکلات زیاد دولت کابل، این کشورهای خارجی به تعهدات و وعده‌های خود صادقانه عمل نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: برخی کشورهای هم‌پیمان با افغانستان طی یک سال گذشته به دلیل ضعف دولت کابل نتوانسته به تعهدات خود عمل کنند، اما اکثر این کشورها برای رسیدن به اهداف خود که همانا دلیل حضور این کشورها در افغانستان است، تلاش کرده و توجهی به نیازهای و لازمه‌های همکاری با دولت و ملت افغانستان نکرده‌اند.

بیژن گفت: طی یک سال گذشته قرار بود کشورهای خارجی در راستای بهبود وضع امنیتی، اقتصادی و مبارزه با مواد مخدر فعالیت کنند، اما نه‌تنها که هیچ اقدامی از سوی آنان برای کاهش نابسامانی‌ها نشد، بلکه نابسامانی‌ها رو به افزایش و گسترش گذاشت.

وی با بیان اینکه دل هیچ کشوری به حال افغانستان نخواهد سوخت، دولت مردان کابل را به باد انتقاد گرفت و گفت: کشورهای خارجی همان‌طوری که مشخص بود، برای رسیدن به اهداف درازمدت، انجام و اجرای برنامه‌های خود وارد افغانستان شده بود، به همین دلیل زمانی که آنان تمرکزی برای انجام تعهدات در برابر دولت و ملت افغانستان نداشت، این دولتمردان کابل باید اقدامی می‌کردند.

یک سال بی‌توجهی آمریکا به تعهدات

بیژن در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اکثر کشورهای جهان حتی کشورهایی که قدرت تسلیحاتی بالایی دارند، از حضور گروه تازه تأسیس «داعش» ابراز نگرانی کرده‌اند، گفت: دولت کابل نه‌تنها توجهی به آن نکرده، بلکه آنچنان به مسئله داعش می‌پردازد که اثری از عقلانیت، واقع‌بینی، منطق و صداقت در آن وجود ندارد.

وی تصریح کرد: هر زمانی که روی فاکتورهای خطر بحث می‌شود، دولت کابل مردم را به سمت باورهای کاذب سوق می‌دهد.

وی گفت: ما از پیمان امنیتی کابل - واشنگتن و افغانستان - ناتو و تمام پیمان‌های افغانستان با کشورهای جهان حمایت کردیم، اما یک پیش‌شرط همیشه داشتیم و آن اینکه به مردم گفتیم که رفتن به سمت هم‌پیمانی با هر کشوری خطرناک نیست و مفید است، اما مشروط به اینکه رهبرانی متعهد به منافع ملی و صادق با مردم کشور داشته باشیم.

این کارشناس افغانستان با تأکید بر اینکه معنای پیمان امنیتی و استراتژیک برای جهان معلوم است، گفت: در یک سال گذشته هیچ‌گاه از تریبون دولت نشنیدیم که درخواست یا انتقادی از کشورهای هم‌پیمان داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در زمان‌های خطر کشورهای هم پیمان، دوست یک کشور پنداشته می‌شود، گفت: زمانی که افغانستان مورد تجاوز و اشغال شبه‌نظامیان قرار می‌گیرد، افغانستان و آمریکا یک کشور برشمرده می‌شوند و دولت واشنگتن مکلف به همکاری با دولت و همگامی با ملت است اما در یک سال گذشته چنین نشده است.

وی افزود: به همین خاطر ما از دولت‌ها کابل و واشنگتن می‌خواهیم تا اقدامات انجام شده مرور مجدد شود تا حوزه مسئولیت‌ها روشن شده و هیچ کدام تعلل و بی‌تفاوتی را در خود راه ندهند.

دلیل حضور خارجی‌ها تعریف شود

این کارشناس افغانستان با بیان اینکه نقطه اختلاف ما در اینجا است که چرا در یک سال گذشته آمریکا هیچ توجهی به فاکتورهای خطر آفرین در افغانستان نکرده، گفت: دولت وحدت ملی که در این سال بر سرنوشت مردم مسلط شده باید پاسخگو باشد.

وی تصریح کرد: دولت کابل باید به جهانیان این توضیح را بدهد که آمریکا برای انجام تعهدات خود در افغانستان حضور دارد یا تنها برای پیش‌برد اهداف استراتژیک خود در افغانستان است.

بیژن گفت: چندین بار صدای اعتراض خود را به عنوان شهروند مسئول افغانستان بلند کردیم، اما صدای ما رسمیت پیدا نکرد و نخواهد کرد مگر اینکه دولت‌مردان به عنوان رهبران مسئول با قضایا برخوردی صادقانه داشته باشند.

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه دولت کابل نسبت به عدم انجام و اجرا شدن تعهدات از سوی آمریکا صدای خود را بلند کند، گفت: اگر آن زمان آمریکا حوزه مسئولیت‌های خود را نشناخت، می‌توانیم به صراحت آن کشور را به باد انتقاد بگیریم.

بیژن تأکید کرد: آمریکا کشوری نیست که به ملت و دولت افغانستان ترحم داشته باشد، بلکه آن کشور در اصل برای پیشبرد اهداف استراتژیک مشخص و برنامه‌های منظم دراز مدت خود آمده و برنامه‌های آن کشور بیشتر از مردم مظلوم افغانستان اهمیت دارد.

وی در پایان با اشاره به پیامدهای پیمان امنیتی کابل – واشنگتن و افغانستان – ناتو و سایر پیمان‌ها که کابل به آن پیوسته یا انعقاد می‌کند، گفت: اگر کسانی که با رأی مردم به کرسی اقتدار نشستند، توجهی به لازمه‌های ملت و فاکتورهای خطر نکند، هیچ پیمانی به سود افغانستان نخواهد بود.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *