"پاکستان" طرح چهار ماده ای برای حل اختلاف با هند پیشنهاد کرد

1:00 - 12 مهر 1394
کد خبر: ۸۲۶۲۰
خبرگزاری میزان - نخست وزیر پاکستان در سخنرانی شب گذشته خود در صحن علنی نشست مجمع عمومی سازمان ملل، طرحی چهار ماده ای برای حل تنش ها و اختلاف های میان کشورش و هند مطرح کرد.
به گزارش به نقل از خبرگزاری ایرنا ، محمد نواز شریف در نخستین بخش از طرح چهار ماده ای خود، پیشنهاد کرد که پاکستان و هند به قرارداد سال 2003 برای ایجاد آتش بس کامل در خط کنترل مرزی میان دو کشور احترام بگذارند و به آن عمل کنند.
وی همچنین پیشنهاد کرد که پاکستان و هند متعهد شوند که تحت هیچ شرایطی به تهدید و استفاده از نیروی نظامی علیه یکدیگر روی نیاورند.
نواز شریف در سومین بخش از طرح چهار ماده ای خود پیشنهاد کرد که پاکستان و هند به سمت غیرنظامی کردن منطقه کشمیر گام بردارند.
نخست وزیر پاکستان همچنین پیشنهاد کرد که هر دو کشور بطور بدون قید و شرط از منطقه ای مرتفع در کشمیر به نام 'سیاچین' که از یخچال های طبیعی بزرگ برخوردار است، عقب نشینی کنند و ادعایی درباره مالکیت این منطقه نداشته باشند.
نواز شریف در سخنانش همچنین تاکید کرد که پاکستان خواستار رقابت تسلیحاتی در جنوب آسیا نیست اما در عین حال، نمی تواند دست روی دست بگذارد و شاهد باشد که کشورهایی در منطقه جنوب آسیا (اشاره تلویحی به هند) روز به روز از نظر تسلیحاتی خود را تقویت کنند.
نخست وزیر پاکستان در سخنانی درباره افغانستان و روابط اسلام آباد و کابل هم گفت که کشورش همچنان آماده کمک به از سرگیری مذاکرات صلح میان طالبان افغانستان و دولت کابل است.
وی افزود: البته ما تنها درصورتی آماده میانجی گری و تسهیل این مذاکرات خواهیم بود که دولت افغانستان از ما درخواست همکاری کند.
نواز شریف تاکید کرد که تنش میان پاکستان و افغانستان به نفع هیچ یک از دو کشور نیست.
نخست وزیر پاکستان درباره عملیات نظامی گسترده کشورش علیه تروریست ها موسوم به عملیات 'ضرب عضب' هم گفت که پیشرفت های بزرگی در این عملیات علیه تروریست ها حاصل شده است و پاکستان تنها زمانی به عملیات نظامی علیه تروریست ها خاتمه خواهد داد که اهدافش در این مبارزه تحقق یابد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *