بیمه‌ها چقدر توانستند رضایت مردم را جلب کنند؟

11:00 - 07 ارديبهشت 1401
کد خبر: ۸۱۰۱۵۸
نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران نشان می‌دهد ۱۸ درصد افراد بیمه ندارند و ۵۱ درصد از مردم از بیمه‌ها ناراضی هستند.

_ روزنامه خراسان نوشت: آن طور که نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان می‌دهد، وضعیت پوشش و عملکرد بیمه‌ها مطلوب نیست و باید فکری جدی برای بهبود آن کرد. این نظرسنجی در بازه زمانی ۲۷ تا ۳۱ فروردین امسال انجام شده و پاسخ‌های ۱۵۹۱ فرد بالای ۱۸ سال در شهر‌ها و روستا‌های کشور به سوالات تلفنی اخذ شده است.

۵۱.۵ درصد بیمه شدگان از بیمه‌ها ناراضی اند

یک سوال مهم این نظرسنجی درباره میزان رضایت مردم از بیمه‌ها بوده که پاسخ‌های آن قابل توجه است:۷/۲۸درصد به میزان خیلی کم،۸/۲۲درصد کم،۳/۱۴درصد متوسط، ۲۳ درصد زیاد و۳/۸ درصد خیلی زیاد. به استناد این نظرسنجی، رضایت ۵۱.۵ درصد مردم از بیمه‌ها در حد «خیلی کم» و «کم» است که به نوعی اعلام نارضایتی است.

۱۸ درصد هیچ بیمه‌ای ندارند

همچنین از مردم سوال شده: «شما تحت پوشش چه بیمه‌ای هستید؟»، و پاسخ‌ها این گونه بوده است:۷/۵۰درصد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی،۸/۹درصد بیمه روستایی و عشایری،۸/۷درصد بیمه خدمات درمانی،۲/۷درصد بیمه سلامت،۴/۳درصد بیمه نیرو‌های مسلح و۹/۲درصد سایر موارد (رانندگان، بانک‌ها، صدا و سیما و ...). نکته مهم این که ۶/۱۷درصد از مخاطبان این نظرسنجی اعلام کرده اند که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند.

گلایه‌مندان بیمه درمان تامین اجتماعی بسیارند

سازمان تامین اجتماعی با پوشش بیش از ۴۳ میلیون بیمه شده اصلی و تبعی، بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌ای کشور است و مهم است که بدانیم نظر افراد تحت پوشش این بیمه درباره پوشش خدمات درمانی آن چیست؟ برایند پاسخ شرکت کنندگان به این سوال، این است:۷/۲۸ درصد به میزان خیلی کم، ۶/۲۳درصد کم،۲/۱۵ درصد متوسط،۷/۲۳درصد زیاد و۶/۶درصد خیلی زیاد. با این حساب ۵۲ درصد بیمه شدگان تامین اجتماعی از خدمات درمانی این بیمه گلایه مندند و رضایت ندارند.

فقط ۲۹ درصد بیمه شدگان بیمه تکمیلی دارند

درباره بیمه تکمیلی هم، فقط۸/۲۸درصد پاسخ گویان اعلام کرده اند که تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند و در مقابل۱/۵۲درصد گفته اند بیمه تکمیلی ندارند. ضمن آن که فراموش نکنیم، ۱۷.۶ درصد هم تحت پوشش هیچ بیمه پایه‌ای نبوده اند، چه برسد به بیمه تکمیلی.

عملکرد نسبتا خوب بیمه‌های تکمیلی

البته بررسی میزان رضایت مندی از بیمه‌های تکمیلی حدود ۶۰ درصد است: ۴/۱۲درصد رضایت خیلی زیاد،۱/۲۹درصد زیاد، ۳/۱۹درصد متوسط،۶/۱۷درصد کم و۷/۱۴درصد رضایت خیلی کم؛ که البته حتما گروه‌هایی مانند فرهنگیان بازنشسته که از بیمه تکمیلی وزارت آموزش و پرورش گلایه‌های زیادی دارند جزو گلایه‌مندان هستند.

یک هشدار و نگرانی جدی

یک سوال مهم دیگر این نظرسنجی این بوده است که «آیا شما در خانواده بیماری دارید که دایما به خدمات درمانی نیاز داشته باشد؟» که ۳۸.۷ درصد مردم به این سوال پاسخ مثبت داده اند. نگران کننده این که از این ۳۸.۷ درصد، ۱۶.۸ درصدشان تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و ۷۰.۵ درصدشان هم بیمه تکمیلی ندارند. این یعنی ۸۶ درصد خانواده‌های دارای افراد بیمار، از خدمات بیمه تکمیلی محروم اند و هزینه‌های سنگین درمان روی دوش خودشان است.

این آمارها، اهمیت اقدام دولت و مجلس برای گسترش سطح پوشش بیمه در جامعه و نظارت بر کیفیت خدمات بیمه‌ها را دو چندان می‌کند؛ موضوعی که تصویب قوانین مرتبط با آن گام اولی است که برداشته شده، اما گام‌های بعدی را که اجرا و نظارت است نباید فراموش کرد.

بیمه‌ها چقدر توانستند رضایت مردم را جلب کنند؟



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *