عدم قطع گاز مصارف خانگی در زمستان ۱۴۰۰ باوجود ناترازی گاز در کشور
رمضانعلی سنگدوینی در گفتوگو با میزان گفت: لازم است یک بخشی از درآمد نفتی صرف زیرساختهای نفتی و توسعهی میادین نفتی و در مجموع هزینه تولید کنیم. متأسفانه این اتفاق در دولت گذشته صورت نگرفت و بی توجهی نسبت به این موضوع باعث شد در زمان تحویل دولت سیزدهم شاهد کمبود گاز در کشور باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به این کسری، احتمال اینکه در مصارف خانگی و صنایع دچار کمبود و قطعی گاز باشیم، داده شد، اما مدیریت و برنامهریزی دولت سیزدهم، وزرات نفت و شرکت ملی گاز باعث شد در زمستان ۱۴۰۰، گاز مصارف خانگی با توجه به کمبود گاز در کشور، قطع نشود.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی به تدابیر اندیشیده شده در زمینهی تأمین سوخت مایع برای صنایع و نیروگاهها اشاره و تصریح کرد: معمولاً در کشور زمانیکه دچار کمبود انرژی میشویم، ابتدا سراغ بخش صنایع عمده و نیروگاهها میرویم. با توجه به کمبود گاز و نگرانیهایی که از آن حاصل شد، هئیت دولت برای جبران این کمبود، به وزیر نفت مجوزهایی را صادر کرد. با محدود کردن گاز صنایع و نیروگاهها و استفاده از سوخت مایع و سوخت جایگزین، کار صنایع و نیروگاهها متوقف نشد.
البته این اقدام باعث شد برخی صنایع دچار مشکل شوند، اما در مجموع اقدامی مثبت و بهجا بود چرا که مردم مانند سالهای گذشته شاهد قطعی گاز در مصارف خانگی نبودند.
سنگدوینی با بیان اینکه طرح تعرفهگذاری پلکانی گاز میتواند عدالت اجتماعی را برقرار کند، افزود: بنده با طرح تعرفهگذاری پلکانی کاملاً موافق هستم و بر این باورم که باید به افرادی که تحت نظر بهزیستی و کمیته امداد هستند و یا حتی در مناطق محروم هستند و شناسایی نشدند، کمکهایی صورت بگیرد. در مقابل آنها، افرادی که از زندگی ایدهآلی برخوردار و پر مصرف هم هستند، باید تعرفه آنها را آزاد و پلکانی قرار دهیم. در مجموع به وسیلهی طرح تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها، علاوه بر برقرار کردن عدالت اجتماعی میان افراد، شاهد صرفهجویی در مصرف گاز هم خواهیم بود.
وی افزود: این نکته را نباید فراموش کنیم که اگر میخواهیم مردم صرفهجویی در مصرف انرژی داشته باشند، تنها گفتن آن کار ساز نیست. بلکه باید لوازمی با قیمت مناسب و بازدهی بالا تولید کنیم تا از این طریق، مصرف کاهش یابد.
دبیر مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: یک اقدام خوب دیگری که در دولت جدید در راستای کمبود گاز صورت گرفت، قرارداد سوآپ گازی با کشور ترکمنستان بود که توانست کمبود گاز در بخش شمالی کشور و همچنین خراسان شمالی را که انتهای خط لوله گازی هستند را جبران کند.
وی ادامه داد: قرارداد با کشور ترکمنستان میتواند زمینهی قراردادهای بعدی با آنها و همچنین با سایر کشورها باشد. ظرفیت انتقال گاز در کشور ما فراهم است و ما میتوانیم ۴۰ تا ۴۵ میلیون متر مکعب گاز را از کشور ترکمنستان وارد کنیم و از طریق مرز شلمچه به عراق و از مرز بازرگان به ترکیه صادر کنیم. این مقدار، عدد بالایی است و امکان انجام آن در کشور وجود دارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان ضمن خسته نباشید و خداقوت به دولت و وزارت نفت، عملکرد آنان را در خصوص مدیریت گاز در کشور قابل قبول و دفاع دانست و تصریح کرد: اقدام دولت و وزارت نفت مثبت ارزیابی شده است و امیدواریم با توجه به رشد سالانه مصرف در صنعت و تجارت، شاهد توسعه میادین و افزایش استخراج باشیم.