ملایی: نسخه درمان بیماریهای مردم در ورزش همگانی است نه در داروخانهها
- به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزشهای همگانی، افشین ملایی که در مجمع انتخابات ریاست هیات همگانی یزد صحبت میکرد با اشاره به اقداماتی که این فدراسیون در سال ۱۴۰۰ انجام داده است، ابراز امیدواری کرد با حمایت وزارت ورزش و کمک نهادها و سازمانهای مختلف در سال جدید قدمهای بزرگی برای تامین سلامت مردم ایران برداشته شود.
ملایی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که در کلام و پیامهای مسئولان نباید ناامیدی وجود داشته باشد اظهار داشت: به عنوان مسئول ورزش همگانی و کسی که در بطن توسعه ورزش همگانی است و سابقه فعالیت در ورزش قهرمانی را هم دارد از همه مسئولان و نهادها و وزارتخانهها درخواست میکنم برای تامین سلامت مردم و رفع کم تحرکی در کشور به کمک فدراسیون ورزشهای همگانی بیایند.
وی با بیان این که باید بپذیریم سلامت مردم و آمار ورزش کردن آنها در شرایط خوبی قرار ندارد ادامه داد: آماری که از میزان ابتلای مردم به بیماریهای غیرواگیر خصوصا دیابت منتشر شده است نشان میدهد برخی از این بیماریها افسارگسیخته شده اند و عزیزان پرتعدادی را از خانواده ایرانیان به کام مرگ میکشانند.
افشین ملایی تاکید کرد: با وجود این که زیرساختهای خوبی در کشور وجود دارد، اما چالش اصلی این است که باید نگاهها به ورزش همگانی و ارزش این حوزه تغییر کند. ارزش یک مربی در حوزه ورزش قهرمانی بیشتر از ارزش یک مربی در حوزه ورزش همگانی است. این نگاه باید تغییر کند و بازبینیهای اساسی باید صورت بگیرد. این وضعیت باید برعکس یا حداقل متعادل شود و ارزش یک مربی همگانی برابر با مربی فعال در ورزش قهرمانی شود.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی با انتقاد از توجه بیش از اندازه مسئولان به ویژه صداوسیما به ورزشهای قهرمانی گفت: اگر میخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم باید ورزش همگانی در اولویت مسئولان و رسانهها قرار گیرد. متاسفانه در سالهای گذشته بیشترین توجه و بیشترین بودجه در اختیار ورزش قهرمانی قرار گرفته است که این نگاه و این توجه باید برعکس یا متعادل شود، چون مخاطبین این فدراسیون همه ایرانیان میباشند.
ملایی با تاکید بر این که نسبت به سالهای گذشته گرایش مردم به ورزش کم شده و مردم از ورزش کردن دور شده اند عنوان کرد: اصلیترین سوال ما از همه مسئولان و تصمیم گیرندگان این است که چرا مردم از ورزش دور شده اند؟ چرا مردم برای سلامت خودشان هم که شده ورزش نمیکنند و گرایشی به این سمت ندارند؟
وی ادامه داد: متاسفانه ورزش قهرمانی ۹۰ درصد توجهات و بودجه ورزش را به خود اختصاص داده و صداوسیما و رسانهها هم اتفاقات این حوزه را در بوق و کرنا میکنند در حالی که ورزش همگانی که با سلامت مردم سروکار دارد، تنها مانده است. ما دشمن ورزش قهرمانی نیستیم، اما آنجا که پای سلامت مردم در میان باشد همه باید احساس مسئولیت کنند.
ملایی اظهار کرد: اگر الان هشدارهای لازم را میدهیم دلیلش این است که آمار ابتلا به بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از این بیماریها که سرمنشا آن کم تحرکی و چاقی است رو به افزایش گذاشته و زنگ خطر را برای سالهای آینده به صدا درآورده است.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی عنوان کرد: پرسش اساسی این که است که چطور فدراسیون ورزشهای همگانی که مسئول تامین سلامت حدود ۸۵ میلیون ایرانی است باید سالانه ۵ میلیارد تومان بودجه داشته باشد، اما یک باشگاه ورزش قهرمانی سالانه بالای ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد؟ آیا این عدالت است؟ آیا با این شرایط فدراسیون همگانی به تنهایی میتواند سلامت مردم ایران را تامین کند؟ سلامت مردم باید دغدغه نظام جمهوری اسلامی باشد.
ملایی با بیان این که در اجرای این مسئولیت خطیر احساس تنهایی میکند، ادامه داد: بسیار امید داشتم که در دولت آقای رئیسی به ورزش همگانی توجه شود و رویکرد گذشته تغییر کند، اما تاکنون هیچ تغییری در روند گذشته صورت نگرفته است و ورزش همگانی همچنان جزو فدراسیونهای درجه دو و سه است.
وی با اشاره به افزایش آمار کم تحرکی و چاقی در میان دانش آموزان، کودکان و بانوان هشدار لازم را به مسئولان داد و با به صدا درآوردن یک زنگ خطر بزرگ اضافه کرد: براساس پایشهایی که صورت گرفته است ۶۴ درصد کم تحرکی و چاقی بانوان ایران در سال ۱۴۰۵ با توجه به روند اینده پژوهی به بیش از ۸۰ درصد خواهد رسید که این یک فاجعه ملی خواهد بود. در این شرایط چطور انتظار دارند که یک فدراسیون با ۵ میلیارد تومان هزینه به تنهایی از این فاجعه جلوگیری کند.
افشین ملایی با بیان این که سبک زندگی مردم باید تغییر کند، از مسئولان وزارت ورزش، شهرداری ها، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همه بخشهای مختلف درخواست کرد به کمک فدراسیون ورزشهای همگانی بیایند تا با یک هم افزایی ملی قدمهای بزرگی برای تامین سلامت مردم برداشته شود.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی با تاکید بر این که این فدراسیون با اجرای طرحهای ملی مختلف اجازه نداد کم تحرکی در دوران کرونا بیش از اندازه گسترش پیدا کند گفت: تا زمانی که یک موضوع در سطح اول کشور به اولویت تبدیل نشود، تلاشهای ما نمیتواند به نتیجه مورد نظر برسد.
افشین ملایی با اشاره به بودجهای که مجلس برای ورزش همگانی در نظر گرفته است تاکید کرد: اگر دغدغه همه مسئولان از جمله نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تامین سلامت مردم و کاهش هزینههای درمان باشد متوجه خواهند شد که باید بیشتر از این به ورزش همگانی توجه کنند. با این وضعیت فدراسیون ورزشهای همگانی به تنهایی نمیتواند قدمهای بزرگی بردارد. همه باید به کمک بیایند و به سهم خودشان برای تامین سلامت مردم قدم بردارند.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی در پایان خاطرنشان کرد: با همه محدودیتهایی که وجود دارد امسال را پرقدرتتر از قبل به پیش خواهیم رفت و ۱۲ طرح ملی مهم و تاثیرگذار را در حوزه ورزش همگانی اجرا میکنیم و تلاش خواهیم کرد به سهم خودمان و به اندازه قدرت و توانمان برای سلامت مردم قدم برداریم.