چالشهای اقتصادی و مهاجرتی پیشروی بایدن
محبوبیت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در آستانه انتخابات میان دورهای در پایینترین حد خود قرار گرفته است.
به گزارش «نیویورک پست، ان بی سی و فاکس نیوز»، نظرسنجی «سی بی اس - یوگاو» نشان میدهد که محبوبیت بایدن به کمترین حد خود رسیده است.
بر اساس این نظرسنجی، تنها ۴۲ درصد از آمریکاییها عملکرد بایدن را تایید میکنند در حالی که ۵۸ درصد دیگر با نحوه عملکرد وی به عنوان رئیس جمهور مخالف هستند.
این نظرسنجی نشان میدهد که محبوبیت بایدن در تمامی زمینهها پایین است از جمله در میان گروههای جمعیتی که عموماً از دموکراتها حمایت میکنند مانند اقلیتهای نژادی و جوانان.
افراد زیر ۳۰ سال به شدت از بایدن انتقاد کردند؛ ۵۷ درصد از آنها عملکرد بایدن را تایید نمیکنند.
حدود ۶۹ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی، عملکرد بایدن در زمینه اقتصادی و مدیریت وی درباره تورم را تایید نکردهاند.
علاوه بر این، ۲۲ درصد از افرادی که در سال ۲۰۲۰ به بایدن رای دادهاند اکنون با عملکرد وی مخالف هستند.
دردسر بایدن در زمینه سیاستهای مهاجرتی
بایدن و دموکراتها در زمینه تشدید درگیریهای مهاجرتی با یک سردرد سیاسی فزاینده روبرو هستند؛ لیبرالها ناراضی هستند، جمهوریخواهان در حال استفاده از این موضوع به نفع خود هستند و اختلاف بر سر سیاست مرزی دوران «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا، باعث شده که برخی دموکراتها از وی جدا شوند.
بایدن در حالی که سیاستهای مرزی سلف خود را غیرانسانی و مغایر با ارزشهای آمریکایی خواند، کاخ سفید را به دست آورد، اما اکنون موضوع مهاجرت برای او به یک دردسر سیاسی تبدیل شده است که محوری از دستور کار او را زیر سوال میبرد و باعث جدایی دموکراتهای آسیب پذیر از او میشود.
وی با چالش دو مسیری روبرو است؛ پایگاه دموکراتها از عدم پیشرفت در اهداف طرفدار مهاجرت ناراضی است، و رای دهندگان جمهوریخواه به خاطر این موضوع که قانونگذاران و چهرههای رسانهای این حزب ترس از مهاجرت را برانگیخته اند، به شدت عصبانی هستند.
نظرسنجیها نشان میدهند که بیشتر آمریکاییها از مدیریت بایدن در زمینه مهاجرت، از جمله نظرسنجی که توسط یک شرکت وابسته به رئیسجمهور، به سفارش یک گروه حقوق مهاجران، انجام شده است، موافق نیستند.
نظرسنجی مرکز تحقیقات «پیو» در ماه گذشته نشان داد که ۶۸ درصد از جمهوریخواهان مهاجرت را برای رای خود در انتخابات ۲۰۲۲، بسیار مهم ارزیابی کردهاند.
بایدن و چالشهای اقتصادی
در میانه موضوعات مختلف به نظر میرسد که موضوع اقتصاد و به ویژه تورم در آمریکا بزرگترین چالش را برای بایدن ایجاد میکند.
اقتصاد آمریکا با تهدیدهای زیادی مواجه است؛ جنگ در اوکراین، قبوض بالای مواد غذایی، افزایش قیمت بنزین، انشعاب زنجیره تامین، همه گیری طولانی مدت و افزایش نرخ بهره که رشد را کند میکند.
کاخ سفید ادعا میکند که اقتصاد آمریکا به اندازه کافی قوی است تا بتواند در برابر این تهدیدات مقاومت کند، اما نگرانیهای فزایندهای از رکود اقتصادی در میان رای دهندگان آمریکایی و برخی از تحلیلگران وال استریت وجود دارد.
مشاور ارشد اقتصادی بایدن گفته که آمریکا ممکن است با مشکلاتی روبرو شود، چرا که با تورم بالا و چالشهای زنجیره تامین بیشتر ناشی از قرنطینه کرونایی و عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین دست و پنجه نرم میکند.
«برایان دیز»، مدیر شورای اقتصاد ملی بایدن، میگوید «ما با عدم قطعیت زیادی روبرو هستیم.»
در همین حال «استیو فوربس»، رئیس و مدیر عامل «فوربس مدیا»، بایدن و فدرال رزرو را به خاطر سیاستهای اقتصادی آنها مورد انتقاد قرار داده و میگوید که در نتیجه سیاستهای آنها، رکود اقتصادی در افق پیش رو قرار دارد.
«فوربس»، این استدلال را در واکنش به نظرسنجی «وال استریت ژورنال» از اقتصاددانانی مطرح کرد که خطر فزاینده رکود اقتصادی را در میان واکنش تهاجمی مورد انتظار فدرال رزرو برای مهار تورم، پیش بینی میکنند.