کدام بیماران گوارشی میتوانند روزه بگیرند؟
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: پژمان علوی نژاد افراد دارای مشکلات گوارشی را به ۳ دسته تقسیم کرد و گفت: گروه اول کسانی هستند که نه تنها منعی برای روزه گرفتن ندارند، بلکه روزه داری به درمان بیماری آنها کمک میکند.
این متخصصص دستگاه گوارش افزود: این دسته از افرادی کسانی هستند که کبد چرب دارند و روزه داری در رفع این اختلال موثر است و میتوانند از برکات ماه مبارک رمضان و فواید روزه بهرهمند شوند.
علوی نژاد افراد مبتلا به هپاتیت کنترل شده مزمن را جزو دسته دوم دارای بیماریهای گوارشی قرار داد و عنوان کرد: این افراد ممکن است روزانه یک عدد قرص مصرف کنند که میتوانند در این ماه با تغییر ساعت مصرف داروها در وعده افطار یا سحر، با خیال آسوده روزه بگیرند و منعی برای آنها نیست.
این متخصص دستگاه گوارش ادامه داد: دسته سوم شامل افرادی میشود که دچار بیماریهای پیشرفته کبدی یا بیماریهای التهابی روده هستند و بیماری آنها در حال فعالیت است و باید در فواصل کوتاه داروهای مختلفی را مصرف کنند، بنابراین مجاز به روزه گرفتن نیستند، زیرا ممکن است روزه داری بیماری آنها تشدید کند.
وی گفت: بر اساس فتوای مراجع تقلید، وقتی انجام کاری مثل روزه داری سبب آسیب رساندن به بدن میشود و بیماری را تشدید میکند، روزه گرفتن بر بیمار واجب نیست.