قیمت گوشت قرمز شکسته می‌شود

11:30 - 11 فروردين 1401
کد خبر: ۸۰۵۴۷۳
رییس شورای تامین کنندگان دام کشور با بیان اینکه گوشت مورد نیاز ماه مبارک رمضان تامین است گفت: قیمت گوشت قرمز به دلیل فضای روانی شب عید و ایام نوروز افزایش یافته بود که اکنون روند کاهشی به خود گرفته است.

_ ایرنا نوشت: منصور پوریان درباره علل بالا بودن قیمت دام زنده و گوشت قرمز در بازار، اظهار کرد: به دلیل فضای روانی شب عید و ایام نوروز و اصلاح نرخ ارز ترجیحی قیمت هر کیلوگرم دام زنده به ۷۵ هزار تومان رسیده بود که طی روز‌های اخیر این نرخ ۷ هزار تومان کاهش یافته و به حدود ۶۸ هزارتومان رسیده است.

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور با بیان اینکه به میزان کافی تولید دام زنده در کشور داریم تصریح کرد: علت گرانی هر محصول در بازار می‌تواند کاهش عرضه و افزایش تقاضا باشد، اما اکنون با این دو گزینه در گوشت قرمز روبرو نیستیم، زیرا نه تنها با مازاد دام روبرویم بلکه کاهش تقاضا نیز داریم، اما به طور حتم تورم سایر کالا‌ها روی قیمت این محصول تاثیرگذار است.

وی افزود: این درحالی است که دولت برای حمایت از مصرف کنندگان در کنار عرضه گوشت قرمز گرم اقدام به ممنوعیت صادرات دام زنده، واردات لاشه، افزایش عرضه گوشت منجمد کرده است، اما همچنان با بالا بودن قیمت گوشت قرمز در بازار روبرو هستیم که بخش عمده آن به دلال بازی در بخش دام زنده و خروج لاشه از کشتارگاه‌ها برمی‌گردد.

پوریان گفت: در پی گرم شدن هوا در فصل بهار ما شاهد ۴ میلیون راس مازاد دام گوسفندی خواهیم شد که با توجه به کاهش تقاضا در بازار، اگر دو میلیون راس دام روانه کشتار شود ما با دو میلیون راس دام مازاد روبرو خواهیم بود که دولت برای حمایت از تولیدکنندگان باید چاره‌ای بیندیشد.

رییس شورای تامین کنندگان دام کشور اضافه کرد: واردات لاشه در روند کاهشی قیمت گوشت قرمز در بازار اثرگذار است که امیدواریم با این روند قیمت‌ها متعادل شود.

وی گفت: البته باید در نظر بگیریم که تولیدکنندگان ما با گرانی نرخ نهاده‌ها روبرو هستند که باید برای این مهم چاره‌ای اندیشیده شود. با توجه به حجم تولید گوشت قرمز در کشور برای ماه مبارک رمضان کمبودی نداریم.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی و گوساله در میادین میوه و تره بار و بازار بیش از ۱۲۰ هزارتومان و گوشت‌های تفکیکی بین ۱۶۰ تا ۲۲۰ هزارتومان به فروش می‌رسد.

طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه شد این درحالیست که سالانه ۱۰ درصد نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *