ترفندهایی برای تهیه «آش خیار»
_ برترینها نوشت: آش خیار یکی از انواع غذاهای ساده و سنتی شهر تویسرکان همدان است که با رسپیهای متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش خیار در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
خیار ۴ عدد بزرگ
گوشت ۴۰۰ گرم
لپه ½ لیوان
عدس ½ لیوان
کشک ½ لیوان
پیاز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه آش خیار
مرحله اول
برای تهیه آش خیار سنتی در ابتدای کار لپه و عدس را میشوییم، سپس درون یک کاسه آب قرار میدهیم تا نفخشان گرفته شود. در همین حین یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و مقدار کمی روغن به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله سیرها را به صورت ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم، سپس کمی تفت میدهیم تا عطرشان خارج شود. در ادامه گوشت را به همراه مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم
حالا چند لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. در ادامه خیارها را به صورت نگینی خرد میکنیم و در صورتی که دارای تخمههای بزرگ هستند، حتما تخمه هایشان را خارج میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله لپه و عدس را آبکشی میکنیم، سپس به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به همراه گوشت به طور کامل بپزند. در همین حین یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقد اری روغن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا پیازها را به صورت خلالی یکدست خرد کرده و به تابه میافزاییم، سپس به خوبی تفت میدهیم تا پیاز به طور کامل طلایی شود. پس از خارج کردن پیاز داغ از تابه، نعناع را به تابه اضافه کرده و در حد ۳۰ ثانیه تفت میدهیم.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، خیارها را به همراه کشک و نصف نعناع داغ و پیاز داغ اضافه کرده و اجازه میدهیم آش به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جا بیفتد. در آخر آش را درون ظرف میکشیم و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین میکنیم.