شگرد کدبانوها برای تهیه «میگو»
_ نمناک نوشت: میگو از خوراکهای دریایی خوشمزه و منبع غنی از پروتئین است که از آن غذاهای متنوع و خوشمزهای مانند میگو پلو، پاستا میگو ایتالیایی، خوراک میگو، قلیه میگو و … را میتوان تهیه کرد. اگر میخواهید غذاهایی که با میگو تهیه میکنید، مانند کدبانوهای جنوبی خوشمزه شود، نکات این بخش را در تهیه میگو در نظر بگیرید.
پاک کردن میگو
برای اینکه میگو خوشمزه تهیه کنید، باید میگوها را به خوبی تمیز نمایید. برای تمیز کردن میگوها پاهای زیرین میگوهای خود را به دست بگیرید و ضربهای به آنها وارد کنید تا از بافت خود جدا شوند. زیر پوستههای میگو انگشت شصت خود را قرار داده و با ضربهای آنها را به سمت بیرون بکشید تا پوسته میگو از بافت آن جدا شود.
با کمی فشار با انگشت شصت به راحتی دم میگو را از آن جدا کنید. با استفاده از یک چاقوی کوچک تیغه پشت میگو را با یک چاقو برش دهید و رگ سیاهی که در پشت میگو قرار دارد را جدا کنید.
مزه دار کردن میگو
برای خوشمزه شدن میگو، میگوها را قبل از پخت مزه دار نمایید. برای مزه دار کردن میگو، از روشهای زیر استفاده نمایید.
برای مزه دار کردن میگو ابتدا میگوها را پس از تمیز کردن، در داخل ظرفی ریخته و سپس سیرهای رنده شده را به آن اضافه کنید و سبزیجاتی مانند ریحان به آن بیافزایید و مقداری نمک و فلفل به آن افزوده و ۳ ساعت استراحت دهید تا به خوبی مزه دار شود. ده دقیقه قبل از طبخ، به آن آبلیمو اضافه نمایید. آبلیمو بوی بد میگو را از بین میبرد. اگر زودتر آبلیمو را اضافه نمایید، باعث سفت شدن گوشت میگو میشود. هنگام طبخ میگو طبخ میگو، پیاز و جعفری را از آن جدا نمایید.
میگوها را در حبههای سیر له شده یا رنده شده بخوابانید و به آن روغن زیتون، آب انار، آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید تا هم بوی بد آن از بین رود، هم طعم دار گردد.
یکی از بهترین روشهای گرفتن بوی میگو این است که میگو را قبل از سرخ کردن روی توری قرار داده و توری را روی قابلمهای حاوی آب جوشی که آبلیمو به آن اضافه شده است گذاشته و درپوشی بگذارید تا کمی میگوها عرق کرده و بخارپز شوند، سپس آنها را آبکش نموده و سرخ کنید.
ترد شدن میگو
اگر میخواهید میگو شما ترد شده و سفت نشود، نکات زیر را در نظر بگیرید:
میگوها را بیش از حد سرخ نکنید، زیرا سرخ شدن زیاد میگو باعث سفت شدن میگوها میشود.
میگوها را قبل از سرخ کردن ابتدا میگوها را ۲ تا ۳ دقیقه آبپز کنید و سپس اقدام به سرخ کردن آن کنید تا پفکی شود.
برای جلوگیری از سفت شدن میگوها را به میزان ۱۰ ثانیه در آب، نمک و ۲ قاشق سرکه بجوشانید.
سوخاری کردن میگو
برای اینکه میگوهای شما خوشمزه و ترد شود، بهتر است آنها را به روشهای زیر سوخاری کنید:
تخم مرغهای خود را به خوبی با چنگال هم بزنید و آرد سوخاری خود را نیز در ظرفی بریزید. میگوها را به ترتیب در داخل تخم مرغ و سپس در داخل آرد سوخاری بغلتانید تا میگو سوخاری خوشمزهای داشته باشید.
برای تهیه خمیر پفکی میگو، آرد، نمک، ماست، زعفران، تخمه مرغ و بگین پودر را با هم مخلوط کنید، سپس میگوهای مزه دار شده را از آب پیاز خارج کنید و با این سس مخلوط کنید و مجدد به مدت نیم ساعت در یخچال نگهدارید سپس یک ظرف را روغن بریزید به اندازهای که میگوها شناور بشوند سرخ کنید.
کبابی کردن میگو
اگر میخواهید میگو خوشمزه کبابی بپزید، به روش زیر عمل کنید:
بعد از پاک کردن و شستن میگوها، آب میگوها خوب بگیرید و میگوها را پس مزه دار نمودن و کباب کنید و در آخر کره آب شده را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و کبابهای آماده را داخل آن بزنید و سرو نمایید.
سرخ کردن میگو با کره
برای طعم گرفتن میگوها و خوشمزه شدن آنها به خصوص اگر میگوهایتان یخ زده است، بعد از باز شدن یخ آنها و خشک کردنشان درون ماهیتابهای روغن و کره اضافه کنید و اجازه دهید تا روغن به خوبی داغ شود و کره نیز ذوب شده و با روغن ترکیب شود. سپس میگوها را به روغن و کره داغ خود اضافه کنید و بلافاصله به آن کمی نمک و فلفل بزنید تا عطر و طعم خوبی بگیرد. میتوانید از روغنهای طعمدار مانند روغن کنجد و روغن زیتون برای تفت دادن میگو کمک بگیرید.
افزودن چاشنی به میگو
برای طعم گرفتن میگو گوجه فرنگی و فلفل سبز را نگینی خرد کنید. یک حبه سیر رنده شده را به آن اضافه نمایید و آنها را با مقداری کمی روغن تفت دهید و سپس میگو سرخ شده را با سس گوجه و فلفل مخلوط نمایید.
افزودن زعفران به میگو
برای خوشمزه شدن میگوها پیاز را به صورت خلالی درشت خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا پیاز طلایی شود، سپس ۱ قاشق غذاخوری زعفران به پیاز اضافه میکنیم. پیاز را از تابه خارج میکنیم و کمی روغن اضافه میکنیم، سپس میگوها را به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا میگوها سرخ شوند.
دوباره کمی زعفران دم کرده را به میگوها اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا با هم یکدست شوند، در صورت تمایل کمی زرشک هم اضافه میکنیم و تفت کمی میدهیم و تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم و بعد از آبکش کردن برنج لابه لای برنج میریزیم و اجازه میدهیم برنج دم بکشد.