کارشناس مسائل سیاسی: دولت از دیپلماسی فرهنگی برای گسترش روابط اقتصادی با همسایگان استفاده کند
کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه دولت از دیپلماسی فرهنگی برای گسترش روابط اقتصادی با همسایگان استفاده کند، گفت: وجوه فرهنگی مشترک با کشورهای همسایه نباید تنها در حرف باقی بماند بلکه میتواند متضمن منافع مشترک با همسایگان شود.
مهدی خورسند در گفتوگو با میزان، با اشاره به روند تحرکات و فعالیتهای دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی اظهار کرد: دولت سیزدهم رویه پویا و فعالی در عرصه سیاست خارجی آغاز کرده است اما برای موفقیت در این عرصه باید از اشکال دیگر دیپلماسی نیز وام و کمک گرفت.
وی افزود: برای موفقیت بیشتر در عرصه سیاست خارجی میتوان از جنبههای دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی نیز بهره گرفت.
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه که باید از وجوه دیپلماسی فرهنگی برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه استفاده کرد، افزود: کشورهای حوزه قفقاز در حبس جغرافیایی بهسر میبرند و بهشدت به ژئوپلتیک ایران نیازمند هستند؛ حتی کشورهایی همچون افغانستان، هند و پاکستان نیز در همین وضعیت هستند و گذشته از این ایران با این کشورها دارای اشتراکات زبانی، دینی، و آیینی مشترک است.
خورسند با اشاره به اینکه پایه اصلی پیشرفت کشورها امنیت اقتصادی است، گفت: دولت با بهره گیری از وجوه مشترک فرهنگی با ۱۵ کشوری که با ایران مرز آبی و خاکی دارند میتواند زمینههای گسترش روابط اقتصادی و امنیتی را فراهم کند.
وی با اشاره به وجوه مشترک فرهنگی ایران با همسایگان خود گفت: وجوه فرهنگی مشترک با کشورهای همسایه نباید تنها در حرف باقی بماند و متضمن منافع مشترک با همسایگان شود تا به گسترش روابط اقتصادی هرچه بیشتر بینجامد. در این صورت، همکاریهای منطقهای، امنیتی و امنیت زایی در منطقه نیز روز به روز افزایش پیدا میکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *