حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه شب گذشته در پایان سفر از پیش اعلان نشده به هرمزگان با حضور در پرواز عمومی و میان مردم به گفت و گوی چهره به چهره فرودگاهی با مراجعان پرداخت.
تصاویر این گفت و گو در ادامه می آید:
- حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، چهارشنبه ۱۱ اسفندماه در سفری بدون پروتکلهای تشریفاتی و از پیش اعلام نشده با پرواز عمومی وارد استان هرمزگان شد.
با عنایت به ابلاغ دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر حذف تشریفات و هزینههای زائد و لزوم اجرای یکپارچه و دقیق آن در قوه قضاییه و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی، سفر رئیس دستگاه قضا به استان هرمزگان نیز همانند سفر چندی پیش وی به استان اصفهان، بدون تشریفات مرسوم صورت گرفت.
اتخاذ رویکرد مسئلهمحور و تخصصگرایانه در قبال چالشها و آسیبها موجود که به نحوی از انحاء مرتبط با وظایف و مسئولیتهای دستگاه قضا بویژه در حوزه صیانت از حقوق عامه است، نقطه کانونی اقدامات، برنامهها و سفرهای رئیس عدلیه در دور جدید محسوب میشود.
در همین راستا، رئیس دستگاه قضا در سفری از پیش اعلام نشده و بدون تشریفات، به استان هرمزگان به عنوان یکی از شاهرگهای حیاتی اقتصادی کشور و قطب ترانزیت و حملونقل کالا سفر کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای رییس قوه قضاییه شب گذشته در پایان سفر از پیش اعلان نشده به هرمزگان با حضور در پرواز عمومی و میان مردم به گفت و گوی چهره به چهره فرودگاهی با مراجعان پرداخت.
تصاویر این گفت و گو در ادامه می آید:
همزمان با سفر حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان هرمزگان، سه محکوم به قصاص دارای شاکی خصوصی پس از تحمل چندین سال حبس با وساطت و میانجیگری رئیس عدلیه و گذشت شاکیان خصوصی از زندان بندرعباس آزاد شدند.
یکی از این سه زندانی که به جرم قتل عمد محکوم شده بود، ۱۹ سال از دوران محکومیتش میگذشت و کماکان به علت عدم گذشت اولیای دم در حبس به سر میبرد که در نتیجه وساطت و میانجیگری رئیس قوه قضاییه و گذشت شاکیان خصوصی، این پرونده منتهی به صلح و سازش شد.
قوه قضاییه در دوره جدید بنا بر تاکیدات حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر ترویج فرهنگ مذاکره و تلاش برای اصلاح ذاتالبین، توسعه فعالیتهای شوراهای حل اختلاف و بهرهگیری از ظرفیت صلح و سازش توسط ریشسفیدان و متخصصان، تمرکز دارد؛ امری که در مقوله کاهش ورودی پروندهها به دادگستریها نقش پررنگ و برجستهای ایفا میکند.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای، رئیس دستگاه قضا، ۲۴ تیر در جریان سفر یک روزه خود به استان ایلام در جلسهای که با قضات و کارکنان قضایی این استان داشت، در بخشی از سخنانش بر استفاده حداکثری از ظرفیت مردم، صاحبان نفوذ و صاحبان کلام برای گذشت اولیای دم از تقاضای قصاص تاکید کرد و گفت: قصاص حق اولیای دم است، اما قصاص هر یک نفر در جامعه، مشکلات بسیاری را برای آینده فرزندان و خانواده او به وجود میآورد؛ لذا اگر، ولی یا اولیایدم در مرحله اول راضی به صرفنظر از قصاص نشدند، قضات و مسئولان امر و بانیان صلح و سازش نباید ناامید شوند و باز هم باید اقدام کنند.
همچنین در جریان سفر اوایل بهمن ماه رئیس قوه قضاییه به استان خراسان رضوی و بازدید وی از زندان مرکزی مشهد نیز ۱۶۸ زندانی به آغوش خانواده برگشتند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه برنامههای سفر بدون تشریفات خود به استان هرمزگان، در نشست تخصصی با نمایندگان فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان و مدیران اقتصادی این استان ، طی سخنانی با بیان اینکه مقوله حمایت از تولید و تولیدکنندگان به طور جدی در دستور کار قوای سهگانه قرار دارد، اظهار کرد: هر سه قوه بویژه دولت سیزدهم و شخص رئیسجمهور و معاون اول وی مجدانه تمام تلاش خود را در جهت رفع موانع تولیدی بکار بستهاند و شما فعالان اقتصادی نیز باید در سه جبهه شناسایی موانع تولید، رفع آنها و جلوگیری از ایجاد مجدد این موانع، قوای حکومتی را یاری دهید.
رئیس قوه قضاییه در ادامه تسریع و تسهیل در صدور مجوزهای ناظر بر امور تولیدی و صنعتی را از ضروریات دانست و در عین حال تاکید کرد که حمایت همهجانبه از تولید و تولیدکنندگان به هیچ عنوان به معنای کنار گذاشتن و نادیده گرفتن قوانین و مقررات فعلی نیست.
رئیس دستگاه قضا در همین راستا با اشاره به قوانین و مقررات مطلوب فعلی کشور در امر رفع موانع تولیدی، بر ضرورت جامه عمل پوشاندن به آنها تاکید و تصریح کرد و بیان داشت: چنانچه قوانین و مقرراتی نیز وجود دارند که در امر رونق تولید دست و پا گیر محسوب میشوند باید با تشریک مساعی و همفکری در جهت اصلاح این قوانین و مقررات اقدام کنیم.
مقوله «تسهیلات بانکی» از جمله موضوعات مورد اشاره رئیس عدلیه در این نشست بود و وی در همین زمینه بر ضرورت توجه جدی به مسائلی چون اعتبارسنجی برای پرداخت تسهیلات ، اخذ وثایق مناسب و نظارت بر پرداخت تسهیلات و نحوه مصرف آنها تاکید کرد و گفت: باید در فرآیند اعطاء و اخذ تسهیلات، ارتباط نهادهای متولی پولی و بانکی با تولیدکنندگان و همچنین اخذ و ضبط وثایق، تجدیدنظرهایی در راستای حمایت از رونق تولید و شکوفایی اقتصاد ملی صورت گیرد و دولت نیز این موضوع را با جدیت دنبال میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه سخنان خود در جمع نمایندگان فعالان اقتصادی، تجار، بازرگانان و مدیران اقتصادی استان هرمزگان بر ضرورت فعالتر شدن اتاق بازرگانی جهت کمک به بخش خصوصی و رفع مشکلات فعالان این بخش تاکید کرد و با بیان اینکه اتاقها ، اصناف و اتحادیهها آنچنان که باید و شاید بایکدیگر همافزایی ندارند گفت: اتاق بازرگانی باید به فعالان بخش خصوصی و واحدهای تولیدی و صنعتی این بخش کمک و مساعدت همهجانبه داشته باشد و با اتخاذ راهکارهای عملیاتی از زمینگیر و متضرر شدن فعالان و واحدهای بخش خصوصی جلوگیری به عمل آورد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه شهادت می دهم اکثر قریب به اتفاق مسئولین قوای سه گانه حامی و پشتیبان بخش خصوصی و فعالان و تولیدکنندگان این بخش به عنوان رزمندههای نبرد اقتصادی هستند، بر ضرورت تعیین و تعریف سازوکارهای حمایت از بخش خصوصی توسط فعالان خود این بخش جهت یکپارچگی و تنظیم و تنسیق بیشتر امور تصریح کرد.
رئیس دستگاه قضا با ذکر مصادیقی از تعیین و تعریف سازوکارهای حمایت از بخش خصوصی و نحوه تعامل فعالان این بخش با قوا و دستگاههای حاکمیتی، گفت: صنوف و اتحادیهها به عنوان یکی از ارکان بخش خصوصی فعال در اقتصاد و تولید کشور میتوانند در راستای اصلاح قوانین و رفع گرههای موجود در حوزه فعالیت خود، راهکارها و پیشنهادات عملیاتی ارائه دهند و با شناسایی و معرفی افراد مشکلدار و متخلف صنف خود که چوب لای چرخ رونق تولید و شکوفایی اقتصاد کشور میگذارند، دستگاههای حکومتی و دولتی را یاری دهند.
رئیس عدلیه در ادامه به فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان پیشنهاد کرد که نسبت به تشکیل کارگروههای مشترک با نهادها و دستگاههای حکومتی و دولتی جهت احصاء و اولویتبندی مشکلات و خلاءها با هدف رفع موانع تولیدی اهتمام داشته باشند و در این کارگروهها با پرهیز از نگاههای محدود صنفی، منافع کلان همگانی و انتفاع عمومی را مدنظر قرار دهند.
حل مسائل و مشکلات در داخل اصناف و اتحادیهها با تشکیل اتاقهای مخصوص حل و فصل اختلافات، پیشنهاد دیگر قاضیالقضات خطاب به فعالان اقتصادی و تولیدی و صنعتی هرمزگانی بود؛ رئیس عدلیه در همین راستا تاکید کرد: به صلح و سازش کشاندن مسائل و اختلافات فعالان بخش خصوصی در داخل اصناف و اتحادیههای متبوع خود، دارای آثار سازندهتری نسبت به طرح اختلافات در دادگستری است.
در این جلسه که «مهدی دوستی» استاندار و «مجتبی قهرمانی» رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز در آن حضور داشتند، رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان، رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی بندرعباس، رئیس انجمن تولیدکنندگان کشتی هرمزگان در بخش خصوصی، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندکان آبزیان هرمزگان، رئیس انجمن شرکتهای صنعت پخش هرمزگان، نماینده تولیدکنندگان و معدنکاران هرمزگان، فعال اقتصادی حوزه آبزیان، نماینده انجمن خرمای هرمزگان، نماینده انجمن صنفی شرکتهای داخلی حمل و نقل، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل، نماینده کشاورزان و تولیدکنندگان بندرلنگه، فعال اقتصادی حوزه آبزیان و همچنین مدیر یکی از شرکتهای تولید قیر و محصولات نفتی، طی مطالبی به بیان نقطهنظرات، دغدغهها و دیدگاههای خود در حوزههای گوناگون پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا در جریان سفر به استان هرمزگان با تعدادی خانواده زندانیان و همچنین مراجعهکنندگان به دادگستری این استان، به صورت چهره به چهره و بدون واسطه دیدار و گفت وگو کرد.
رئیس عدلیه در جریان این دیدارها ضمن استماع مشکلات و دغدغههای مراجعهکنندگان، دستورات لازم و مقتضی را جهت تسریع در رسیدگی و رفع مشکلات موجود، خطاب به رئیس کل دادگستری هرمزگان صادر کرد.
رییس عدلیه همچنین دستور اعمال ارفاقات قانونی در مورد برخی زندانیان که خانواده انها در این دیدار حضور داشتند صادر کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در بخشی از این دیدارها وقتی با فردی مواجه شد که خانواده اش خواستار اعمال ارفاقات قانونی برای وی شدند به بیان نکاتی پیرامون شرایط اِعمال ارفاقات قانونی برای محکومان پرداخت و گفت: طبیعی است فردی که چندین نوبت به سبب حمل و نگهداری مواد مخدر آن هم در مقادیر زیاد و سنگینِ چند ده و چند صد کیلوگرمی، محکوم و راهی زندان شده و حتی در مرخصی کوتاهی که به او داده شده مجدداً مرتکب جرم شده نباید شامل عفو یا ارفاقات قانونی شود.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه ازادی و مرخصی دادن به برخی محکومین مانند اشرار و مواد مخدر با سابقه بالا موجب گرفتاری مردم و خانوادهها میشود، تاکید کرد: فردی که در هر نوبت رفت و برگشت به زندان، مرتکب جرم شده و به نوعی در تکرار جرمش مبادرت ورزیده و برای مردم مزاحمت ایجاد کرده، به هیچ عنوان نباید شامل عفو یا ارفاقات قانونی و یا حتی مرخصی شود.
گفتنی است رئیس قوه قضاییه ۲۵ بهمن ماه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه به زندانیانی که به مرخصی می روند توصیه کرد در ایام مرخصی از ارتکاب هرگونه تخلف و جرمی اجتناب کنند تا هم شرایط برای اعمال ارفاقات بعدی فراهم باشد، هم این ذهنیت در جامعه ایجاد نشود که اعطای مرخصی به زندانیان دارای تبعات نامطلوب است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای ضمن تقدیر از بارداری اموال تملیکی در بندرعباس، تاکید کرد: کالاها سریعتر تعیین تکلیف شوند.
رئیس دستگاه قضا ضمن انتقاد از وضعیت گمرک، گفت: دست به دست هم بدهیم و اگر خلا قانونی داریم آن خلا را پر کنیم.
وی با بیان اینکه باید به هم کمک کنیم و نگوئیم مشکل یک اداره دیگر به ما ربطی ندارد، گفت: قوه هم بتواند در این زمینه کمکی انجام دهد این کمک انجام خواهد شد.
رئیس قوه قضائیه در بازدید از مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس هنگامی که در یک انبار اموال متروکه با ۴ هزار تن گچ فاسد مواجه شد همانجا از مسئولان امر علت بروز این اتفاق را جویا شد.
در توضیحات عنوان شد صاحب کالا فوت کرده و ورثه دنبال ترخیص کالا نیامدهاند.
در این بازدید همچنین برخی مسئولین سعی بر این داشتند فاسد شدن ۴ هزار تن گچ را به گردن دیگری بیاندازند که پیگیریهای رئیس عدلیه و ارائه اسناد نشان داد هم مسئولان بندر و هم گمرک در اعلامهای خود تاخیر و هر دو مقصر بودهاند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای: چنانچه به صاحب کالای فاسد شده دسترسی وجود دارد، ضروری است او را بازخواست کرد و اگر قصور وی مشخص شد باید هزینه امحاء کالای فاسد شده را از او ستاند.
رئیس دستگاه قضا در بازدید از گمرک شهید رجائی وضعیت مالکیت کالاهای موجود در گمرک را بررسی کرد.
نکته عجیب وجود کالاهایی بود که با گذشت چند سال از ورود مالک مشخصی نداشتند!
در بازدید حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای کانتینری از غذاهای وارداتی میگو نشان داده شد که این غذاها از سال ۹۴ وارد، اما در سایه بی توجهی فاسد شدهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه برنامههای سفر بدون تشریفات خود به استان هرمزگان، در جمع قضات و کارکنان قضایی این استان حاضر شد و طی سخنانی با اشاره به روزهای پایانی ماه پرفضیلت رجب و در پیش بودن ماه پر خیر و برکت شعبان، از زحمات و مجاهدتهای مخلصانه قضات و کارکنان دستگاه قضایی در استان هرمزگان در ارائه خدمت به مردم قدردانی کرد و اظهار کرد: همه ما باید نهایت تلاش خود را مصروف داریم که برای دستگاه قضایی و عدلیه، مایه آبرو و اعتبار باشیم و از هر آنچه که به مخدوش کردن وجهه امر قضا و عدالت در کشور و اذهان مردم میانجامد، دوری و احتراز کنیم.
رئیس عدلیه با بیان اینکه خداوند به ما این توفیق را داده است که در دستگاه قضا در مقابل مفاسد، منکرات و زشتیها بایستیم، گفت: کمک به تحکیم بنیان خانواده، بهبود وضعیت معیشتی مردم، گرهگشایی از مشکلات اقتصادی آنها، فراهمسازی زمینههای اشتغال و همچنین ایجاد وحدت و امید در میان مردم باید در صدراولویتهای دستگاه قضایی باشد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت کمک و مساعدت همه بخشها و اقشار در کشور در جهت رونق تولید داخلی و شکوفایی اقتصاد ملی، تصریح کرد: ایجاد امنیت سرمایهگذاری، کمک به احیای ظرفیتهای تولیدی و اشتغال و همچنین مسدود کردن بسترها و گلوگاههای فسادزا از جمله مهمترین وظایف و مسئولیتهای دستگاه قضایی در پیشبرد امر خطیر رونق تولید داخلی و شکوفایی اقتصاد ملی است و ما در قوه قضاییه برای عمل به این تکالیف و مسئولیتها عزمی راسخ داریم.
رئیس قوه قضاییه با قدردانی از اقدامات مجدانه و معطوف به هدف مسئولان دادگستری کل استان هرمزگان در دوره قبلی و دوره اخیر در بهبود شاخصهای اعتلای قضایی، تصریح کرد: دادگستری کل استان هرمزگان و بخشهای زیرمجموعه آن در ساماندهی وضعیت بنادر و گمرکات و اموال تملیکی استان توفیقات قابل توجهی را بدست آوردند و در این امور با کاستن از فرایندهای دادرسی و تعیینتکلیف سریع و دقیق کالاها و اموال عمومی و خصوصی، رضایتمندی مردم را فراهم آوردند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای با اشاره به ضرورت احصاء مسائل و مشکلات مختلف موجود در استان هرمزگان در حوزههای گوناگون، گفت: مسئولان استان هرمزگان در بخشهای مختلف اعم از اجرایی و قضایی و همچنین متولیان نهادها و دستگاههای عمومی استان میتوانند با تشکیل کارگروهی نسبت به احصاء، اولویتبندی و رفع توأم با زمانبدی مشکلات و مسائل استان خود، گامهای ملموس و عملیاتی بردارند.
رئیس عدلیه با اشاره به پیشنهادات خود ناظر بر تشکیل کارگروههای استانی متشکل از مسئولان بخشهای مختلف در جریان سفرهای استانی پیشین خود، گفت: در هر استانی که به پیشنهاد ما ناظر بر تشکیل کارگروههایی متشکل از مسئولان بخشهای اجرایی، قضایی و دستگاههای عمومی، جامه عمل پوشانده شد، طبق گزارشات واصله توفیقات زیادی از حیث تشریک مشاعی ایجاد شده در استان برای غلبه بر مسائل و مشکلات، بدست آمده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به حربه مستکبران و سلطهگران در کاربرد جنگ تلفیقی و همهجانبه علیه مردم و نظام ما، گفت: نظام ما و مردم ما تمام قد در برابر سلطهگران و مستکبران ایستادهاند و دشمنان نیز در مخیله خود نمیگنجاندند که علیرغم همه توطئهها و تحریمهای ظالمانه و به زعم خودشان فلجکننده، نظام و مردم ما همچنان مقاوم و ایستاده باشند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به سفر سال ۹۸ رئیس وقت قوه قضاییه به استان هرمزگان، خطاب به رئیس کل دادگستری این استان دستور داد که نحوه اجرایی و عملیاتی شدن مصوبات آن سفر را مورد بررسی دقیق و موشکافانه قرار دهد و چنانچه در اجرای مصوبات سفر مزبور، عقبافتادگی و تأخیر وجود دارد، موارد را به سرعت برای ترتیب اثر دادن اطلاع دهد.
رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به سبقه ۴ دههای خود در مناصب و مسئولیتهای مختلف قضایی، خاطرنشان کرد: از جزئیات تمامی مسائل و سختیهای فعالیت و اشتغال در بخشهای مختلف قوه قضاییه اعم از قضاوت و امور اداری، آگاهی و شناخت کامل دارم و نهایت تلاش و همت خود را برای کاستن از مسائل و مشکلات همکاران قضایی به کار میگیرم.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان: لغوتشریفات مرسوم سفرهای رئیس قوه قضاییه سبب شد که حتی تا روز گذشته کوچکترین خللی در خدمترسانی مراکز و مراجع قضایی هرمزگان به مردم ایجاد نشود.
«مجتبی قهرمانی» رئیس کل دادگستری هرمزگان نیز طی سخنانی در این جلسه با بیان اینکه سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان، اقدامی شایسته و در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: لغو تشریفات مرسوم در این سفر سبب شد که نیاز چندانی به فراهم کردن مقدمات برای حضور رئیس قوه قضاییه در استان هرمزگان وجود نداشته باشد و از همین روی، حتی تا روز گذشته کوچکترین خللی در خدمترسانی مراکز و مراجع قضایی هرمزگان به مردم ایجاد نشد.
قهرمانی با اشاره به اجرای طرح صدور گواهی انحصار وراثت به صورت الکترونیک از سوی دادگستری استان هرمزگان، اظهار کرد: در طرح صدور گواهی انحصار وراثت به صورت الکترونیک، دیگر نیازی به مراجعه حضوری فرد به دادگاه یا شعبه حل اختلاف نیست و این فرآیند در کمتر از یکساعت انجام میشود.
وی با اشاره به عزم جدی دادگستری هرمزگان برای مقابله با تخلفات در حوزه تغییر کاربری اراضی، عنوان کرد: طی هفتههای گذشته بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی جزیره قشم در چند مرحله آزاد شده و در اختیار مردم قرار گرفتند.
قهرمانی با بیان اینکه با پیگیریهای دادگستری هرمزگان، گمرک بندرعباس حدود ۴ هزار کانتینر را تعیین تکلیف و به اموال تملیکی اعلام کرده است، از فروش سه برابری اموال تملیکی در سال جاری نسبت به سال گذشته در استان هرمزگان خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز صبح در نخستین برنامه از سفر بدون تشریفات خود به استان هرمزگان، به مدت ۴ ساعت از مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس به عنوان یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بینالمللی و از قطبهای واردات کالا به کشور بازدید به عمل آورد.
رئیس دستگاه قضا پیش از بازدید از بندر شهید رجایی در بندرعباس، از طریق دریا به مشاهده وضعیت بنادر و گمرکات استان هرمزگان پرداخت و در جریان فرآیند عبور و مرور و پهلوگیری کشتیهای باری در این بنادر و گمرکات و همچنین سازوکارهای نظارتی و کنترلی موجود در آنها قرار گرفت.
رئیس قوه قضاییه همچنین در جریان بازدید از بندر شهید رجایی، از نزدیک در جریان فرآیند امور در بزرگترین بندر تجاری و گمرک کشور و همچنین سازوکارهای مبارزه با قاچاق کالا در بنادر و گمرکات استان هرمزگان قرار گرفت.
ضرورت رفع معضل معطلی بیش از حد و غیرمتعارف کشتیهای حامل کالاهای ثبت سفارش شده در لنگرگاه بنادر
«رفع معضل معطلی بیش از حد و غیرمتعارف کشتیهای حامل کالاهای ثبت سفارش شده در لنگرگاه بنادر بویژه بندر شهید رجایی و خساراتی که از این ناحیه به بیتالمال وارد میشود» از جمله تاکیدات رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از بندر شهید رجایی بود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در همین راستا به مسئولان «وزارت صمت»، «گمرک» و «بانک مرکزی» توصیه کرد که با ایجاد هماهنگی و همگرایی بیشتر میان خود از بروز آسیبها و مشکلاتی نظیر معطل ماندن کشتیهای حامل کالاهای بعضاً ضروری و مورد نیاز مردم و کشور در لنگرگاههای بنادر جلوگیری به عمل آورند.
اینکه یک کشتی حامل کالای ثبت سفارش شده مدتی در لنگرگاه معطل بماند و محموله آن ترخیص نشود، قابل قبول نیست
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه ادارات «گمرک» و «بنادر و دریانوردی» استان هرمزگان در ماههای گذشته اقدامات خوبی در راستای تشدید نظارتها برای مقابله با قاچاق و همچنین تسریع در ترخیص کالاها داشتهاند، سوالاتی را از مسئولان مربوطه درخصوص علت معطلی چند ماهه برخی کشتیهای حامل کالا در لنگرگاهها مطرح کرد و بیان کرد: اینکه یک کشتی حامل کالای ثبت سفارش شده مدتی در لنگرگاه معطل بماند و محموله آن که بعضاً از نیازهای ضروری کشور و مردم است، تخلیه و ترخیص نشود، قابل قبول نیست و دستگاههایی نظیر «وزارت صمت»، «گمرک» و «بانک مرکزی» باید در این زمینه با یکدیگر هماهنگی و تشریک مساعی بیشتری داشته باشند.
در جریان این بازدید، مسئولان مربوطه در مجتمع بندری شهید رجایی، جریمه تأخیر کشتیهای متوقف شده در لنگرگاه این مجتمع بندری را روزانه ۲۵ هزار دلار اعلام کردند که رئیس قوه قضاییه بر اتخاذ تدابیر ویژه نظارتی و اجرایی برای جلوگیری از معطلی کشتیهای حامل کالاهای ثبت سفارش شده و تخلیه و ترخیص سریع محمولههای آنها تاکید کرد.
پرهیز از هر گونه اهمال و تأخیر در شناسایی و اعلام کالاهای در معرض فساد
رئیس دستگاه قضا همچنین در جریان بازدید از انبارهای کالاهای متروکه و فاسد شده مستقر در بندر شهید رجایی از مسئولان و دستاندرکاران سه دستگاه و اداره «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» خواست از هرگونه اهمال و تأخیر در شناسایی و اعلام کالاهای در معرض فساد به جد پرهیز کنند تا از وارد آمدن خسارت به بیتالمال جلوگیری به عمل آید و هر سه دستگاه با همافزایی میان یکدیگر به فوریت فهرست کالاهای در معرض انقضاء را برای تعیین تکلیف اعلام کنند.
رئیس قوه قضاییه در همین زمینه گفت: اینکه «اداره بنادر و دریانوردی» در اعلام فهرست کالاهای در معرض فساد موجود در انبارهای بندر به «گمرک»، تأخیر کند و عیناً همین تاخیر نیز از ناحیه «گمرک» در اعلام این قبیل کالاها به «اموال تملیکی» صورت گیرد، به هیچ وجه قابل قبول نیست و نتیجه چنین ناهماهنگیها و کوتاهیهایی، وارد آمدن خسارت به بیتالمال است.
رئیس عدلیه بنا بر رویکردی که در سفرها و بازدیدهای خود مبنی بر مسئله محوری و تمرکز بر رفع چالشها و معضلات دنبال میکند، از مسئولان و دستاندرکاران هر سه دستگاه و اداره «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» خواست با تشریک مساعی و اتخاذ راهکارهای متقن و عملیاتی از بروز ناهماهنگیها و کوتاهیهایی که منجر به وارد آمدن صدمه به اموال و کالاهای وارداتی و تحمیل خسارت به بیتالمال و مردم از این ناحیه میشود، پیشگیری به عمل آورند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای همچنین در جریان بازدید خود از مجتمع بندری شهید رجایی، به سراغ چند کانتینر کالاهای متروکه در یکی از انبارهای این مجتمع بندری رفت و سوالاتی در خصوص زمان ورود، علت عدم ترخیص، زمان دقیق اعلام متروکه بودن این کالاها به گمرک و سازمان اموال تملیکی، تعلق کالاها به بخش خصوصی یا دولتی و همچنین چرایی خالی بودن نیمی از ظرفیت برخی کانتینرها، مطرح کرد و تاکید کرد: چنانچه به صاحب کالای فاسد شده دسترسی وجود دارد، ضروری است او را بازخواست کرد و اگر قصور وی مشخص شد باید هزینه امحاء کالای فاسد شده را از او ستاند.
رئیس قوه قضاییه با بررسی وضعیت موجود در برخی انبارهای مجتمع بندری شهید رجایی که حاوی کالاهای متروکه و فاسد شده هستند، این رویه را که با صرف هزینههای هنگفت، کالایی وارد کشور شود و به سبب ناهماهنگیها یا تخلفات و جرائم رخ داده، ترخیص آن کالا محقق نشود و موجبات فساد و متروکه شدن آن فراهم آید و سپس هزینهای برای امحا، صرف شود، غیرمنطقی و نامعقول دانست و بر اتخاذ تدابیر و راهکارهای ویژه برای جلوگیری از شکلگیری چنین رویههای زیانباری تاکید کرد.
بازدید از یکی از انبارهای مجتمع بندری شهید رجایی که ۴ هزار تن گچ فاسد شده از سال ۹۸ در آن نگهداری میشود
رئیس قوه قضاییه در ادامه بازدید خود از مجتمع بندری شهید رجایی در یکی از انبارهای این مجتمع بندری که ۴ هزار تن گچ فاسد شده از سال ۹۸ در آن نگهداری میشود، حضور یافت و از مسئولان مربوطه در ادارات «بنادر و دریانوردی»، «گمرک» و «اموال تملیکی» استان هرمزگان درباره چرایی وقوع این اتفاق سوالاتی را مطرح کرد و اعلام کرد که تا پایان بازدیدش اسناد و مدارک هر یک از بخشهای بنادر، گمرک و اموال تملیکی در خصوص این محموله و اقداماتی که روی آنها صورت گرفته است، ارائه شود.
قدردانی از همکاری و مساعدت دولت سیزدهم در جهت ساماندهی اموال تملیکی و ترخیص کالاها از بنادر و کمرگات
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای همچنین تاکید کرد که در نتیجه همکاری و مساعدت دولت سیزدهم، طی مدت اخیر اقدامات اثربخش و مفیدی در جهت ساماندهی اموال تملیکی و ترخیص کالاها و محمولهها از بنادر و کمرگات صورت گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه در جریان سفر به استان هرمزگان از انبار اموال تملیکی که فقط در یک فقره ۴ هزار تن گچ در آن فاسد شده، بازدید کرد.