جریان رسانهای دشمن بهدنبال آن است که از برخی از محکومان امنیتی و گروهکهای تروریستی اعلام برائت کند
- طبق اعلام ارتباطات و رسانه دادگستری کل استان تهران، به منظور پیشبرد امور رسانهای در حوزه دادگستری کل استان تهران نشست مشترکی با حضور علی القاصی رئیس کل دادگستری، آزاد ابراهیمزادگان رئیس مرکز رسانه قوه قضاییه و سایر افراد ذیربط برگزار شد.
القاصی در این نشست با تشریح اهمیت و جایگاه رسانه در دنیا اظهار کرد: امروزه بسیاری از تصمیمات، تصمیمسازیها و اقدامات، متاثر از فعالیت حوزه رسانه است.
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه، ضرورت اطلاعرسانی خدمات و اقدامات دستگاه قضایی را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه در عدلیه خدمات گوناگون و اقدامات شایسته بسیار زیادی انجام میشود، اگر این اقدامات و خدمات در قالبهای رسانهای به مردم ارائه نشود و اطلاعرسانی بهموقع صورت نگیرد، از یک طرف زحمات همکاران مجموعه عظیم دستگاه قضایی که برای مردم امید آفرین است ارائه نمیشود و از طرف دیگر، زحمات و خدمات همکاران در مجموعه دستگاه قضایی تحتالشعاع هجمههای رسانهای دشمن قرار خواهد گرفت.
ایجاد «تشکیک» و «شبهه» از سوی دشمن برای ایراد ضربه به نظام مقدس جمهوری اسلامی
وی اظهار کرد: امروز در شرایطی هستیم که دشمن بیشترین تلاش و همت خود را برای ضربهزدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی به کار گرفته است تا در افکار عمومی جامعه ایجاد «تشکیک» و «شبهه» کند؛ لذا در چنین شرایطی «آرایش جنگی رسانهای» از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
القاصی با اشاره به تلاش همهجانبه دشمن برای ایراد ضربه به نظام مقدس جمهوری اسلامی و ارکان آن از طریق فعالیتهای رسانهای تصریح کرد: دشمن و امپراتوری پوشالی رسانهای غرب بهلحاظ نوع فعالیتها و ماموریتهای قوه قضاییه تلاش میکند که اقدامات خوب و مثبت این دستگاه و خدمات این قوه را به چالش بکشد و در این راستا، سعی در ایجاد تشکیک در اقدامات عدلیه دارد.
تمرکز فعالیتهای رسانهای دشمن بر حوزه زندان و زندانبانی
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به تمرکز فعالیتهای رسانهای دشمن بر حوزه زندان و زندانبانی تصریح کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حوزه نگهداری از زندانیان بهویِژه در دوران «تحول و تعالی» خدمات قابل توجهی ارائه کرده است؛ اما با این حال دشمن تمامی همت خود را بر این گمارده تا با سیاهنمایی از وضعیت زندانها، مجموع عملکرد دستگاه قضایی را به چالش بکشد.
ضرورت نقشآفرینی مرکز رسانه قوه قضاییه در «جهاد تبیین»
وی لزوم هماهنگی، همفکری و همافزایی در حوزه اقدامات رسانهای در دستگاه قضایی را مورد تاکید قرار داد و در عین حال با اشاره به ضرورت نقشآفرینی مرکز رسانه قوه قضاییه در «جهاد تبیین» در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری اظهار کرد: مرکز رسانه قوه قضاییه با «اشراف کامل» و «اطلاعرسانی بهموقع از فعالیتها» میتواند بسیاری از آسیبها و تهدیدات رسانهای را خنثی کند.
القاصی فعالیتهای رسانهای در قوه قضاییه را یکی از ضروریترین نیازهای اصلی این دستگاه دانست و اظهار کرد: کارکنان قضایی و اداری دستگاه قضایی بهصورت شبانه روزی فعالیت و به ارائه خدمت میپردازند؛ اما مردم شریف و هم وطنان به صورت مناسب در جریان این تلاشها و خدمات قرار نمیگیرند و بعضا نیز ممکن است اطلاع رسانیهای صورت گرفته از مجاری غیرقانونی و بهدور از حُسن نیت باشد و با ایجاد تحریف، سبب تشکیک در عملکردها و اقدامات دستگاه قضایی شود.
ضرورت تربیت نیروی انسانی مناسب برای فعالیت در حوزههای رسانهای دستگاه قضایی
القاصی در ادامه ضرورت تربیت نیروی انسانی مناسب برای فعالیت در حوزههای رسانهای دستگاه قضایی را یادآور شد و گفت: با توجه به گستره عظیم خدمات دستگاه قضایی و ضرورت اطلاعرسانی شایسته از این خدمات، لازم است تا عِده و عُده و نیروی انسانی مناسب، حرفهای و متعهد بهمنظور به تصویر کشیدن و یا به رشته تحریر درآوردن خدمات یاد شده تربیت شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر ضرورت اعمال پیوست رسانهای در بسیاری از پروندههای مهم مطرح در سطح استان تهران عنوان کرد: امروزه جریان رسانهای دشمن بهدنبال آن است که از برخی از محکومان امنیتی و گروهکهای تروریستی اعلام برائت کند؛ لذا ضرورت دارد تا مرکز رسانه قوه قضاییه با بکارگیری دانش رسانهای و اعمال ظرافتهای هنرمندانه، در تصویر کشیدن اقدامات و فجایعی که از سوی دشمنان و گروهکهای جنایتکار رخ داده خصوصا در سطح بینالمللی بیش از پیش فعالیت نموده و عمق جنایات آنها را به جامعه بشری منعکس کند. در این زمینه، تلاشهایی صورت گرفته که حتما کافی نیست و باید پشتیبانی بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه دادگستری استان تهران و دستگاههای وابسته و مرتبط با آن بهلحاظ جایگاه و صلاحیتهای خاص خود همواره بهطور ویژه هدف هجمههای رسانهای دشمن قرار دارند، عنوان کرد: با توجه به اینکه ارکان تصمیمگیر و مهم کشور، در تهران قرار دارد و منشاء شکلگیری مهمترین آسیبها و تهدیدات امنیتی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در تهران است؛ لذا استان تهران بهجهت شرایط خاص خود بیش از بخشهای دیگر نیاز به هماهنگی رسانهای در حوزه دستگاه قضایی دارد.
رسانه بهعنوان بازوی اجرایی و مرجع در دستگاه قضایی است
القاصی با تاکید بر لزوم ارتقاء ارتباط و تعاملات مرکز رسانه قوه قضاییه با دادگستری کل استان تهران عنوان کرد: رسانه بهعنوان یک بازوی اجرایی و مرجع در دستگاه قضایی لازم است در قبل، حین و پس از رسیدگیهای قضایی ایفای نقش کند. وی گفت: در بسیاری از بخشها، رسیدگیهای قضایی و صدور آراء، نیازمند پیوست رسانهای است و همین پیوست رسانهای میتواند سبب ارتقاء جایگاه عدلیه در نزد افکار عمومی شود؛ کما اینکه اگر پیوست رسانهای لازم وجود نداشته باشد، ممکن است عملکرد مثبت دستگاه قضایی به گونهای دیگر تفسیر شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: صدور برخی از احکام، رسیدگیها و دستورات در مراجع قضایی استان تهران بهلحاظ نوع و جنس پروندهها و صلاحیتهای خاص ملی و بینالمللی، نیازمند پشتیبانی رسانهای قوی، هماهنگ و با اشراف کامل است.
لزوم تبیین عملکردها در نزد افکار عمومی و فضای مجازی
القاصی در ادامه ضمن تقدیر از رئیس مرکز رسانه قوه قضاییه بهجهت تلاش برای اعتلای دستگاه قضایی و اطلاعرسانی بهموقع فعالیتهای این دستگاه اظهار کرد: شرایط امروز و دسترسیهای مردم به فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و اینترنت سبب شده تا هیچ اقدام و عملکردی از چشمان مردم پنهان نماند؛ بنابراین ضرورت دارد تا در این فضا و در جهت تبیین عملکردها در نزد افکار عمومی بهخوبی ظاهر شد تا فرصت برای بروز و ظهور بدخواهان فراهم نشود.
رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: مرکز رسانه قوه قضاییه بهعنوان بلندگوی دستگاه قضایی در جهت اعتلاء و اقتدار دستگاه قضایی گام برمیدارد و با مدیریت خوب و گرانسنگ رئیس این مرکز، موفقیتهای خوبی را در حوزههای مختلف شاهد هستیم.
«تدبیر» و «عقلانیت» با محوریت قانونمداری، سیاست دادگستری کل استان تهران در حوزه برخورد با جرایم رسانهای
القاصی با اشاره به تغییر نگرش افکار عمومی نسبت به دستگاه قضایی در سالهای اخیر و در پی فعالیتهای رسانهای صورت گرفته عنوان کرد: در حوزه برخورد با جرایم رسانهای در مجموعه دادگستری کل استان تهران سعی شده تا «تدبیر» و «عقلانیت» با محوریت قانونمداری حاکم باشد و از افراط و تفریط پرهیز شود و تلاش خواهیم کرد تا وضع موجود نیز ارتقاء پیدا کند.
نماینده عالی دستگاه قضایی در استان تهران با بیان اینکه بهجهت داشتهها و ظرفیتهای قابل توجه و قابل ارائه در دستگاه قضایی از فعالیتهای رسانهای و تبیین آن برای افکار عمومی عقب هستیم، اظهار کرد: مسائل و مشکلات تمامی دستگاهها و نهادها به دادگستری سرریز میشود و در همه ارکان تصمیمگیری و مدیریتی ملی و میدانی دستگاه قضایی نقشی موثر دارد؛ لذا ظرفیت بسیار بالا و قابل توجهی نیز برای انجام فعالیتهای رسانهای در عدلیه وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر در نگرشها بهمنظور استفاده بیش از پیش از ظرفیت رسانه در جهت تبیین خدمات دستگاه قضایی گفت: باید پذیرفت که در زمینه تمرکز بر مسائل رسانهای در دستگاه قضایی ضعیف عمل شده و شاید کمتر به آن پرداخته شده؛ چرا که تمرکز همکاران بیشتر بر مساله رسیدگی به پروندههای قضایی است و این در حالی است که مدیریت در مراجع قضایی هم باید پاسخگوی حکم صادره باشد و هم باید پاسخگوی بازخورد آن باشد.
القاصی در ادامه «نظاممند شدن» فعالیتهای رسانهای در دستگاه قضایی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: رویکرد در مواجهه با مجموعههای رسانهای و تعامل با خبرگزاریهای کشور مشروط به حفظ استقلال دستگاه قضا و جلوگیری از تضییع حقوق بیتالمال در همه حوزهها میتواند بیشتر شود.
وی گفت: استفاده از ظرفیت خوب مرکز رسانه قوه قضائیه و با تشکیل دفتر استانی و هم افزایی امکانات مادی و معنوی فرصت مناسبی را برای تهیه و تولید اخبار و خوراک رسانهای فراهم میسازد.
ابراهیمزادگان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم استفاده همهجانبه از ظرفیت فضای مجازی گفت: همکاران ما، جوانانی آشنا به این فضا هستند که از تکنیکهای رسانهای لازم در این حوزهبهرهمندند و از این فضا نهایت استفاده را میبریم.
رئیس مرکز رسانه قوه قضاییه با قدردانی از تعاملات رسانهای مجموعه دادگستری کل استان تهران بر لزوم گروهی عمل کردن در فرایندهای رسانهای تاکید کرد و گفت: استان تهران یک برش عظیمی از کیک قوه قضاییه است؛ لذا همین موضوع، شرایط این استان را خاص و ویژه میکند.
وی با اشاره به وجود تمایز میان مقوله «اطلاعرسانی» و «عملیات رسانهای»، موفقیت در عملیاتهای رسانهای را در گروء فعالیت گروهی دانست.
نحوه هماهنگی و پیگیری اخبار و گزارشهای پروندههای قضایی در شعب استان تهران، ارتقا تجهیزات صوتی و تصویری در دادگستری، تشکیل دفتر استانی در تهران از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.