جنگ مرگبار یمن؛ فاجعه فراموش شده در میانه تحولات بین المللی
- از اواخر ماه ژانویه سال جاری میلادی، ائتلاف سعودی حملات خود را در یمن تشدید کرده است.
پایگاه «ایندیپندنت»، مینویسد «اینکه یمن در اخبار نیست به این معنا نیست که مردم آن نمیمیرند.»
جنگ یمن که ماه آینده وارد هشتمین سال خود میشود با پایان یافتن فاصله بسیاری دارد و اقدامی برای پایان دادن به این جنگ صورت نمیگیرد.
یمن که زمانی مهد تمدن باستانی بود در دهه گذشته مترادف با «بدترین بحران انسانی» در جهان شده و به «جنگ فراموش شده» معروف است.
سازمان ملل برآورد کرده که تا سال ۲۰۲۱، ۳۷۷ هزار نفر در یمن بر اثر گرسنگی، بمباران، شکنجه و همچنین بیماریهای قابل پیشگیری و غیر قابل پیشگیری جان خود را از دست دادهاند.
این در حالی است که بر اساس برآوردها، حدود ۷۰ درصد از کشته شدگان کودکان زیر پنج سال هستند.
علاوه بر این فعالان حقوقی هشدار میدهند که اعداد واقعی میتواند بسیار بیشتر از این میزان باشد.
اخیرا کارشناسان بین المللی مهاجرت در گزارشی جدید هشدار دادند که از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون حدود ۲۰ هزار نفر از مردم یمن به دلیل جنگ، خشونت و فضای وحشت دائمی که مردم را دعوت به فرار میکند، آواره شدهاند.
بر اساس این گزارش، از یکم ژانویه سال ۲۰۲۲ تا روز ۱۹ فوریه، سه هزار و ۳۶۸ خانوار (۲۰ هزار و ۲۰۸ نفر) در یمن دستکم یک بار آوارگی را تجربه کردهاند.
ائتلاف سعودی از سال ۲۰۱۵ بمباران یمن را آغاز کرده و بر اساس برآوردها، جان ۱۳۰ هزار یمنی را گرفته است.
به گفته مقامهای سازمان ملل، این امر باعث «بدترین بحران انسانی در جهان» شده است، که کرونا نیز اثرات «ویرانگر» بر آن داشته است.
میلیونها نفر در آستانه قحطی هستند و کودکان (۱۰ هزار نفر از آنها در درگیری جان خود را از دست دادهاند) عواقب این بحران را برای چندین دهه متحمل خواهند شد.
بیش از سه میلیون آواره داخلی وجود دارد که بیشتر آنها در شرایط فقر شدید، گرسنگی و بیماریهای همه گیر مختلف، از جمله وبا، زندگی میکنند.