گمنامی و عدم شفافیت اصلیترین و خطرناکترین علت وقوع جرم است
معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس گفت: گمنامی و عدم شفافیت اصلیترین و خطرناکترین علت وقوع جرم است، عده ای، چون از جامعه دور افتادهاند و خیال میکنند دیده نمیشوند اقدام به جرم میکنند یا دچار آسیبهای اجتماعی میشوند.
خبرگزاری میزان -
- علی فاتحی در جلسه با مجمع خیرین شیراز که در بنیاد ملی نخبگان فارس برگزار شد، در توضیح اینکه برخی افراد صرفا مشکلات اقتصادی را دلیل وقوع جرم میدانند، بیان کرد: وقوع جرم علل دور و نزدیکی دارد که مشکلات اقتصادی یک علت دور است و از جمله شاخصهایی است که حاکمیت باید در بلند مدت و در قالب برنامههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی این مشکلات را بهبود بخشد و ما نیز باید به اجرای این رویکرد کمک کنیم یا در صورت عدم کمک، مانع ایجاد نمیکنیم.
معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس در ادامه با بیان اینکه به بهانه وجود مشکلات اقتصادی نمیتوان از علتهای نزدیک غافل شویم گفت: علل نزدیک وقوع جرم به موضوع گمنامی، نا آگاهی، بی مسئولیتی و قوانین جرم زا اشاره دارد که این چهار علت از اصلیترین دلایل به وجود آمدن جرائم و آسیبهای اجتماعی هستند.
وی تصریح کرد: گمنامی و عدم شفافیت اصلیترین و خطرناکترین علت وقوع جرم است، عده ای، چون از جامعه دور افتادهاند و خیال میکنند دیده نمیشوند اقدام به جرم میکنند یا دچار آسیبهای اجتماعی میشوند که میتوان به کودکان کار و زنان مطلقه بدون حامی اشاره کرد.
فاتحی با اشاره به برخی از آسیبها مانند طلاق که جرم تلقی نمیشوند تصریح کرد: بعضی از آسیبها اگر چه جرم نیستند، اما بسیار خطرناک هستند که علتش همین گمنامی و عدم توجه به آن فرد است، ما در مشکلات خانوادگی، طلاق و متارکه در شرایط خوبی قرار نداریم؛ هویت اجتماعی نقطه مقابل گمنامی اجتماعی است که فرد خیال میکند هیچکس او را نمیبیند و به همین دلیل دچار جرم و آسیب میشود.
معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس شناخته شدن توسط دیگران را عامل بازدارنده وقوع جرم خواند و متذکر شد: در جرایم مالیاتی عدم شفافیت باعث فرار مالیاتی میشود که یکی از دلایل آن تعدد سامانههای سازمانهای مختلف و عدم ارتباط شبکهای این سامانه هاست به طوری که شاهد جنگ سامانهها هستیم.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه نقش ما در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم هدایت، نظاره گری، مطالبه گری و پاسخگویی است، اظهار کرد: توجیه، ارشاد، هشدار، برخورد و مقابله از مراحل پیشگیری از جرم و آسیب هاست که ما به جز برخورد و مقابله مابقی مراحل را در دستور کار خود قرار دادیم و هدف ما کمک و نشان دادن راه به مردم و رسانه هاست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *