سه روش متفاوت برای تهیه جوانه ماش
_ نمناک نوشت: جوانه ماش سرشار از مواد مغذی و ویتامینها است و به عنوان یک انرژی زای واقعی شناخته میشود. جوانه ماش طعمی نسبتا شیرین دارد و هضم آن نسبت به ماش پخته شده راحتتر صورت میگیرد. برخی فروشگاهها جوانهها را به صورت بسته بندی میفروشند، اما اگر میخواهید خودتان در خانه جوانه ماش تهیه نمایید، این بخش را بخوانید تا با سه روش تهیه جوانه ماش آشنا شوید.
طرز تهیه جوانه ماش با پارچه نخی
این روش که سادهترین روش تهیه جوانه ماش است به شکل زیر انجام میشود:
مواد لازم
ماش سبز
آب
پارچه نخی
روش تهیه
در یک کاسه بزرگ دانههای ماش سبز را خوب بشویید.
۲ تا ۳ برابر حجم ماشها روی آنها آب سرد بریزید، طوری که آب روی ماشها را کامل بپوشاند.
بگذارید ماشها ۶ تا ۱۲ ساعت در آب خیس بخورند.
آب ماشها را خالی کنید و آنها را با آب سرد خوب بشویید و دوباره آبکش کنید.
روی یک پارچه نخی تمیز ماشهای آبکش شده را بریزید و گره بزنید.
پارچه را درون ظرفی به مدت پنج روز و در جای خشک و تاریک قرار دهید.
یک نکته وجود دارد، شما هر روز باید پارچه را بیرون بیاورید و ماشها را خوب بشویید و دوباره سر جای خود برگردانید.
پس از پنج روز جوانه ماش شما آماده است.
روش تهیه جوانه ماش در شیشه مربا
روش بعدی که آموزش خواهیم داد، طرز تهیه جوانه ماش در شیشه مربا است که به شیوهی زیر انجام میپذیرد:
مواد لازم
ماش سبز
آب
ظرف شیشهای
پارچه توری
کش
طرز تهیه
ماشهای کوچک یا بذرهای ماش را انتخاب کنید.
یک شیشه مربایی را بشویید و تمیز کنید.
ماشها را بشویید و در یک صافی قرار دهید و آب سرد روی آنها بریزید.
یک پنجم شیشه مربا را با دانههای ماش پر کنید.
شیشه را تا بالا پر از آب کنید و آب هم دمای اتاق را بر روی ماشها بریزید.
با یک پارچهی توری بالای شیشه را بپوشانید و آن را با یک بند پلاستیکی محکم کنید.
شیشه را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
بگذارید تا ماشها حدود ۸ تا ۱۰ ساعت خیس بخورند.
آب داخل شیشه را از طریق توری که بر سر شیشه بسته اید، بیرون بریزید.
ظرف را باز کنید، روی ماشها آب بریزید و آنها را تکان دهید و دوباره آب را تخلیه کنید.
به درون شیشه آب اضافه نکنید و همانگونه شیشه را در یک محل گرم و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
شستشو و تخلیه آب مجدد ماشها باید دو بار در روز انجام شود.
رشد جوانهها معمولا طی دو تا سه روز شروع میشود و جوانهها معمولا پس از چهار تا پنج روز آماده مصرف میشوند.
طرز تهیه جوانه ماش درون بطری نوشابه
و اما روش بعدی که جزو روشهای رایج برای تهیه جوانه ماش است به این شکل میباشد:
مواد لازم
ماش
آب
بطری نوشابه
هویه
روش تهیه
دانههای شکسته را از دانههای سالم ماش جدا میکنیم.
ماشهای سالم را درون آب ولرم ۲۴ ساعت خیس میکنیم.
به وسیله هویه داغ یا پیچ گوشتی و چاقو داغ شده بطری نوشابه را بدنه و ته بطری نوشابه را سوراخ کرده و مثل آبکش در میآوریم.
دانههای ماش را تمیز میشوییم و درون آبکش میریزیم.
با استفاده از یک قیف ماشها را درون بطری میریزیم و در آن را میبندیم.
بطری را تکان دهید تا ماشها درون بطری پراکنده شوند.
همانطور که مشاهده میکنید داخل بطری کمی مرطوب است پس نباید به بطری آب اضافه کنید.
به بطری نباید نور بخورد پس بطری را درون یک کیسه تیره مثل کیسه زباله قرار دهید. این نایلون سبب میشود رطوبت دانهها از بین نرود.
هر ۶ ساعت باید به ماشها آب بدهید تا رطوبت ماشها از بین نرود، طریقه آب دادن به ماشها اینگونه است که شما باید بعد از گذشت ۶ ساعت بطری را از کیسه خارج کنید و به ماشها آب بدهید و سپس آبها را از سوراخهای بطری خارج نمایید تا ماشها نم دار باشند و دوباره در کیسه قرار دهید و این کار را هر ۶ ساعت تکرار کنید.
بعد از گذشت سه روز ماشها خوب جوانه هایشان رشد میکند و میتوانید از آنها استفاده کنید.
توجه کنید در این روش اگر دیدید ماشها مرطوب هستند از آب دادن به آنها خودداری کنید، چون باعث گندیدگی خواهد شد.