رئیسجمهور: سطح همکاریهای موجود بین کشورهای منطقه متناسب با ظرفیتها نیست/ آمادگی ایران برای کمک به برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر
رئیس جمهور با اشاره به دیدار خود با امیر قطر افزود: در این دیدار توافق کردیم دو کشور از ظرفیتها و فرصتهای موجود برای گسترش همکاریها و تعمیق مناسبات در عرصهها و حوزههای مختلف بهرهمند شوند.
آیتالله رئیسی افزود: طرفین با توجه به قرابت سرزمینی و همسایگی و منافع و مزیتهای مشترک اقتصادی تصمیم گرفتند با افزایش روابط و تنوعبخشی به زمینههای همکاری گامهای جدی و جدیدی برای تقویت روابط بردارند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: توافق کردیم در حوزههای اقتصادی، انرژی، زیرساختی، تجاری، سرمایهگذاری، امنیت غذایی، سلامت و فرهنگ همکاریهایمان را به صورت جدی افزایش دهیم.
آیتالله رئیسی در مورد همکاری ایران با قطر برای برگزاری بازیهای جامجهانی فوتبال، گفت: ایران برای برگزاری هر چه بهتر بازیهای جام جهانی که قطر میزان آن است آمادگی کافی دارد.
رئیس جمهور با اشاره به همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف، اظهار داشت: مزیتهای بینظیر ایران در حوزههای مختلف از جمله، جغرافیایی، زیستمحیطی، ترانزیتی، اقتصادی، علمی و بخصوص نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده زمینه تبدیل شدن هرگونه همکاری دو یا چند جانبه به رشد اقتصادی و امنیت منطقهای را تضمین میکند.
رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تحول و جهش در روابط منطقهای است و این سفر فصل نوینی در روابط ایران و قطر ایجاد خواهد کرد. البته این سفر یکی از گامهای تحولآفرین در روابط با کشورهای همسایه بویژه همسایگان در منطقه خلیج فارس قلمداد میشود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: سطح همکاریهای موجود بین کشورهای منطقه متناسب با ظرفیتهای عظیم موجود نیست و جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است که در چارچوب سیاست همسایگی و تقویت و ارتقای روابط منطقهای کمک کند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه به دنبال تحول در روابط منطقهای در جهت تعامل، همکاری و همگرایی هستیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که همیشه در کنار منافع کشورها و ملتهای مستقل میایستد. ما در دوران سختی دوستی خود را به همه کشورهای منطقه ثابت کردهایم. بسیاری از کشورهای منطقه این حقیقت را درک کردهاند و در این زمینه تجربیات مشابهی دارند.
رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران فاتح دو میدان جنگ علیه تروریسم و کارزار فشار حداکثری اقتصادی بوده است. آمریکا باید اراده خود را برای برداشتن تحریمهای اصلی به اثبات برساند. برای رسیدن به توافق «تأمین منافع ملت ایران بخصوص لغو تحریمها»، «تضمین معتبر» و «بسته شدن پروندههای ادعاهای سیاسی»، ضروری است.
آیتالله رئیسی خاطر نشان کرد: اکنون واضح است که منطقه ما وارد مرحله جدیدی شده است. بعد از چند دهه حضور متجاوزانه و اشغالگرانه نیروهای سلطهگر منطقه در حال بازگشتن به دست ملتهای منطقه است و این پیروزی نیست مگر با مقاومت ملتها.
رئیس جمهور گفت: کشورهای منطقه باید با رایزنی و گفتوگوهای بیشتر مدیریت بحرانها و حل و فصل مسایل را به صورت درونمنطقهای پیگیری و عملیاتی کنند.
آیتالله رئیسی تاکید کرد: درس مهم تحولات چند دهه گذشته این است که اول تجاوزگری محکوم به شکست است، دوم مقاومت جواب میدهد و سوم اینکه هیچ یک از مسایل منطقه راهحل نظامی ندارد.
آیتالله رئیسی افزود: همچنین در مورد مسایل منطقهای از جمله مبارزه با تروریسم، وضعیت افغانستان، قاچاق مواد مخدر نیز تبادل نظر کرده و توافق کردیم که مبارزه با تروریسم و اشکال مختلف آن یکی از اولویتهای ماست. توانمندیهای ایران در مبارزه موفق با تروریسم در سوریه و عراق، قدرتی امنیتساز نه تنها برای منطقه بلکه برای جهان محسوب میشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: همسایگان افغانستان و کشورهای منطقه باید مردم و همه گروههای قومی و سیاسی افغانستانی کمک کنند که یک حکومت فراگیر مردمی در افغانستان مستقر شود در غیر این صورت ناامنی به این کشور مظلوم باز خواهد گشت.
آیتالله رئیسی افزود: در مورد ملت مظلوم یمن، صحبت کردیم. رفع حصر از این ملت مظلوم یک الزام بشردوستانه است. تنها راهحل بحران یمن، توقف تجاوز و گفتگوهای یمنی – یمنی است.
رئیس جمهور تاکید کرد: همانطور که در روز تحلیف اعلام کردم، دست دوستی به سوی همه کشورهای منطقه علیالخصوص همسایگان در راستای منافع متقابل ملتها و تعامل حداکثری دراز میکنم. بار دیگر لازم میدانم از میهماننوازی امیر محترم قطر و دولت قطر تقدیر و تشکر کنم.
آیتالله رئیسی در خاتمه اظهار داشت: امید آن دارم که این گفتگوها به ثمر بنشیند و نشست فردا که به عنوان مجمع کشورهای صادرکننده گاز است، منشأ آثار و برکاتی برای این کشورها باشد.
در این نشست خبری همچنین شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر با ابراز خوشنودی از امضای چند توافقنامه و یادداشت تفاهم بین قطر و جمهوری اسلامی ایران گفت: این یک مسأله بسیار مهمی است و باید اجرای آنها پیگیری شود.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی با اشاره به مساله فلسطین تصریح کرد: درباره مسأله فلسطین مذاکره کردیم، به اعتبار اینکه مسئله اصلی منطقه است و بر ضرورت توقف تجاوزات اسرائیل علیه ملت فلسطین و ایجاد راهحلی براساس قطعنامههای بینالمللی و حق ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت خودشان و زندگی مسالمتآمیز و با کرامت آنها تاکید کردیم.