نقش گسترده آمریکا در بحران انسانی افغانستان
- نود و پنج درصد از مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند؛ نزدیک به ۹ میلیون نفر در این کشور در خطر گرسنگی هستند.
به گزارش «تیویورک تایمز»، سازمان ملل با درخواست کمک اضطراری بیش از ۵ میلیارد دلاری، بزرگترین درخواستی را که تاکنون برای یک کشور ارائه کرده، مطرح کرده است.
«دیوید میلیبند»، رئیس کمیته بین المللی نجات، میگوید «بحران بشردوستانه کنونی میتواند بیشتر از جنگ ۲۰ ساله افغانستان، تلفات به بار آورد.»
آمریکا بزرگترین مقصر این موضوع است؛ آمریکا یک بحران را به یک فاجعه تبدیل کرده است.
خشکسالی حال حاضر در افغانستان بدترین خشکسالی در چند دهه اخیر است.
«گریم اسمیت»، کارشناس افغانستان در گروه بین المللی بحران، معتقد است «محدودیتهای اقتصادی اعمال شده توسط غرب است که یک بحران اقتصادی در افغانستان ایجاد کرده که دهها میلیون افغانستانی را به گرسنگی کشانده است.»
در ماه آگوست، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، نیروهای آمریکایی را از خاک افغانستان خارج کرد اما حتی زمانی که آمریکا سرزمین افغانستان را ترک کرد، حلقه اقتصاد این کشور را تنگتر کرد.
تقریباً ۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۷۵ درصد از هزینههای دولت افغانستان را کمکهای خارجی تشکیل میداد.
وقتی آمریکا به طور ناگهانی کمکهای مالی را قطع کرد، در واقع افغانستان را به لبه پرتگاه فرستاد.
این وضعیت حتی بدتر هم شد؛ آمریکا بیش از ۹ میلیارد دلار دارایی را که به دولت افغانستان تعلق داشت، مسدود کرده است.
این بیشترین میزان ذخایر خارجی افغانستان به شمار میرود؛ تحریمهایی که از مدتها پیش توسط آمریکا بر طالبان اعمال میشد، ناگهان بر دولت افغانستان نیز اعمال شد.
آمریکا خود تلفاتی را در زمان خروج از افغانستان متحمل شد و بسیاری از افرادی را که به دلیل همکاری با آمریکا جان خود را به خطر انداخته بودند، رها کرد اما هسته اصلی فاجعه ناشی از شکستهایی بود که دولتهای قبلی افغانستان بر آنها سرپوش گذاشته بودند یا از مواجهه با آنها امتناع میکردند.