بازیهای آسیایی هانگژو، جدیدترین تقابل کمیته ملی المپیک و فدراسیون کشتی
- رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان روزهای ۱۹ تا ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در بلگراد پایتخت صربستان و بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو چین نیز روزهای ۱۹ تا ۳۰ مهر ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد و همین موضوع باعث شده اختلاف جدیدی بین فدراسیون کشتی و کمیته ملی المپیک به وجود بیاید.
کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش اصرار دارند فدراسیونها برترین ورزشکاران خود را روانه بازیهای آسیایی کنند؛ چرا که کسب مدال در این رقابتها اهمیت زیادی برای ورزش کشور دارد؛ اما از طرفی فدراسیون کشتی مدعی است که برای این فدراسیون رقابتهای قهرمانی جهان در اولویت است.
علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی در این خصوص گفت: دیدگاهها در کشتی نسبت به بازیهای آسیایی متفاوت است. بدون تعارف، برای کشتیگیران مسابقات قهرمانی جهان مهمتر از بازیهای آسیایی است اما برای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بازی های آسیایی مهمتر است و در این میان یک دوگانگی وجود دارد. برای نمونه بازی های آسیایی ۱۹۷۴ تهران با مسابقات جهانی استانبول همزمان شد و منصور برزگر و محسن فرهوشی در بازیهای آسیایی شرکت کردند اما هنوز بعد از گذشت این همه سال می گویند ما باید در مسابقات جهانی شرکت میکردیم و آنجا مدال میگرفتیم. اکنون ما باید این دوگانگی را مدیریت کنیم با توجه به اینکه کسی هم در اتحادیه جهانی نداشتیم با وجود تمام پیگیریها نتوانستیم تاریخ مسابقات را جابجا کنیم.
از طرفی پیمان فخری، سرپرست کاروان ایران در بازیهای آسیایی هانگژو در خصوص اظهارنظر رئیس فدراسیون کشتی گفت: اهالی کشتی به اهمیت بازیهای آسیایی واقف هستند. ارزیابی ما این است تیم کشتی خوبی اعزام میشود و اجازه دهید فدراسیون خودش ارزیابی کند. ما هم با آنها ارتباط داریم و بازیهای آسیایی برای آنها مهم است. مطمئن باشید آنها هم اهمیت موضوع را میدانند.
با توجه به اظهارات دبیر و همینطور فخری کاملا مشخص است که هر دو طرف تلاش میکنند اختلاف نظر در خصوص حضور کشتیگیران مطرح در مسابقات جهانی یا بازیهای آسیایی را عادی جلوه دهند؛ اما کاملا مشخص است که این مسئله به اختلاف بین فدراسیون کشتی و کمیته ملی المپیک باز میگردد.
به نظر میرسد هر چه به زمان آغاز بازیهای آسیایی نزدیک میشویم موضع گیریها در خصوص این موضوع بیشتر شود؛ اما اگر صلاح ورزش کشور در نظر گرفته شود بازیهای آسیایی اهمیت بیشتری برای ورزش کشور دارد و انتظار میرود فدراسیون کشتی هم موفقیت در بازیهای آسیایی را در اولویت برنامههای خود قرار دهد.
باید دید در نهایت چه اتفاقی رخ خواهد داد و تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران با چه ترکیبی راهی بازیهای آسیایی هانگژو خواهند شد.