پرده پلو بادمجانی؛ غذایی ساده اما خوشمزه
_ برترینها نوشت: پرده پلو بادمجانی یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه پرده پلو بادمجانی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
بادمجان قلمی ۶ عدد
برنج ۴ پیمانه
طرز تهیه پرده پلو بادمجانی
برای تهیه پرده پلو بادمجانی خوشمزه ابتدای کار گوشت را به تکههای درشت خرد میکنیم و درون قابلمه قرار میدهیم، سپس پوست یک عدد پیاز را جدا میکنیم و به ۴ قسمت تقسیم کرده و به گوشت اضافه میکنیم.
در این مرحله مقداری نمک و زردچوبه به گوشت اضافه میکنیم، سپس قابلمه را تا نیمه پر از آب میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. در ادامه اجازه میدهیم گوشت به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون آب جوش بماند تا کاملا پخته شود.
حالا بادمجانها را میشوییم، سپس کلاهک آن را جدا میکنیم و به صورت ورقهای نازک برش میزنیم. در ادامه برشهای بادمجان را درون یک کاسه حاوی آب و نمک میریزیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۳۰ دقیقه درون آب و نمک بمانند تا تلخی آنها گرفته شود.
در این مرحله پس از گذشت این زمان بادمجانها را از آب و نمک خارج میکنیم، سپس درون آبکش قرار میدهیم و اجازه میدهیم آب اضافی آنها کاملا خارج شود. در ادامه برنج را میشوییم، سپس درون یک قابلمه مناسب میریزیم.
حالا تا اندازهای که یک بند انگشت روی برنج را بگیرد آب اضافه میکنیم، سپس نمک برنج را اندازه میکنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم. در ادامه زمانی که آب اضافی برنج کاملا تبخیر شد حرارت را کم میکنیم.
در این مرحله درب قابلمه را با دم کنی میپوشانیم، سپس روی قابلمه قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس مقداری روغن مایع درون آن میریزیم.
در این مرحله اجازه میدهیم روغن مایع کاملا داغ شود، سپس بادمجانها را درون تابه قرار میدهیم و هر دو طرف آنها را کاملا سرخ میکنیم، سپس روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافی شان کشیده شود.
پس از گذشت ۲ ساعت گوشت را از قابلمه خارج میکنیم، سپس ریش ریش میکنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم، سپس بادمجانها را به گونهای کف قابلمه را کاملا بپوشانند و مابقی آنها اطراف قابلمه باشد قرار میدهیم.
در این مرحله پوست پیاز باقی مانده را جدا میکنیم، سپس میشوییم و به صورت خلالی نازک خرد میکنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن مایع درون آن میریزیم، سپس بلافاصله پیاز را اضافه میکنیم.
حالا پیاز را تفت میدهیم تا کاملا سرخ و طلایی شود. در ادامه گوشت ریش ریش شده را درون قابلمه روی بادمجانها میریزیم، سپس پیاز داغ را روی گوشت ریش ریش شده میریزیم و پخش میکنیم تا روی سطح گوشت را بپوشاند.
در این مرحله پس از گذشت ۳۰ دقیقه قابلمه برنج را از روی حرارت بر میداریم، سپس برنج را درون قابلمه حاوی بادمجان و گوشت میریزیم و با قاشق برنج را فشار میدهیم تا کاملا منسجم و فشرده شود.
حالا یک پیمانه آب روی برنج میریزیم و اضافی بادمجانها را روی برنج بر میگردانیم تا روی برنج را کاملا بپوشاند و همانند بقچه شود. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار میدهیم و درب قابلمه را با دم کنی میپوشانیم.
در این مرحله درب را روی قابلمه قرار میدهیم و قابلمه را روی شعله پخش کن میگذاریم، سپس اجازه میدهیم پرده پلو به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا آماده شود. در ادامه پس از گذشت این زمان قابلمه را از روی حرارت بر میداریم.
در نهایت پرده پلو بادمجانی را درون ظرف مورد نظرمان بر میگردانیم، سپس به همراه برگ ریحان و گوجه فرنگی تزئین میکنیم. در آخر پرده پلو را به اندازه و فرم دلخواه برش میزنیم، سپس به همراه دوغ سرو میکنیم.