استفاده دولت‌های عربستان و بحرین از جاسوس افزار رژیم صهیونیستی

15:07 - 30 بهمن 1400
کد خبر: ۷۹۷۴۸۱
دولت‌های عربی مشتریان اصلی جاسوس افزار‌های شناخته شده و نشده شرکت جاسوسی صهیونیستی ان اس او، هستند.
مجموعه افشاگری‌های پیرامون استفاده از جاسوس افزار «پگاسوس» ساخت رژیم صهیونیستی، این صنعت را به نقض حقوق بشر گره زده و لزوم نظارت بر شرکت «ان اس او» و همتایانش را ضروری کرده است.
 
به گزارش «گاردین و رویترز»، جاسوس افزار «پگاسوس»، محصول شرکت صهیونیستی «ان اس او»، به ابزاری برای نقض حقوق بشر در عربستان و بحرین تبدیل شده است.
 
شرکت «ان اس او» و محصول جنجالی آن با نام «پگاسوس» که ماه‎هاست در مرکز خبر‌های بین الملل قرار دارد، این بار به شکلی دیگر خبر ساز شد؛ استفاده از این جاسوس افزار در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای نقض حقوق بشر.
 
شرکت «ان اس او» که در حال حاضر با موج گسترده‌ای از اقدام‌های قانونی و انتقاد‌ها به دلیل فروش جاسوس افزار به کشور‌های مختلف و آسیب به طیف گسترده‌ای از قربانیان مواجه است، دارای نقصی نرم افزاری است که پرونده این شرکت را پیچیده‌تر از قبل کرد.
 
ماجرا از آنجا شروع شد که «لجین الهذلول»، فعال سعودی متوجه نقص نرم افزاری در تلفن همراه آیفون خود شد.
 
اشتباه غیرمعمولی جاسوس افزار به «الهذلول» این فرصت را دارد تا به مجموعه‌ای از شواهد محکمی دست پیدا کند که نشان می‌دهند، سازنده جاسوس افزار صهیونیستی به هک تلفن همراهش کمک کرده است.
 
وی که به اتهام آسیب به امنیت ملی در زندان به سر می‌بُرد، پس از آزادی در فوریه ۲۰۲۱ ایمیلی از طرف گوگل دریافت کرد که به وی هشدار می‌داد که هکر‌های تحت حمایت دولت تلاش داشته اند تا به حساب کاربری وی در «جی میل» نفوذ کنند.
 
«الهذلول» که براساس بررسی ۲۰۱۹ «رویترز»، در سال ۲۰۱۷ توسط تیمی آمریکایی هدف برنامه مخفی «Project Raven»، قرار گرفته و سه سال از عمرش را در زندانی در عربستان به سر برده بود، دلیل خوبی برای مشکوک شدن و پیگیری ماجرا داشت.
 
این امر سبب شد تا وی با گروه حقوق خصوصی کانادایی «سیتیزن لب» تماس گرفته و خواستار بررسی تلفن همراهش برای یافتن شواهد شود.
 
یکی از محققان شرکت مذکور پس از بررسی شش ماهه در سوابق تلفن همراه «الهذلول» به کشف بی سابقه‌ای دست یافت؛ نقص در نرم افزار جاسوسی موسوم به «کلیک صفر» سبب شده بود تا به جای پاک کردن خودش، یک کپی از فایل مخرب به سرقت برنده پیام‌ها را روی گوشی همراه برجا بگذارد.
 
در واقع بدافزار «کلیک صفر» به بدافزاری گفته می‌شود که حتی بدون این که کاربر روی آن کلیک کند، می‌تواند بستر خود را آلوده کند.
 
به گفته این محقق، کد کامپیوتری به جا مانده از این حمله، شواهد مستقیمی دال بر این که «ان اس او» ابزار جاسوسی را ساخته، ارائه کرد.
 
کشف مذکور سبب شد تا شرکت «اپل» به عنوان شرکت سازنده گوشی‌های همراه «آیفون» به هزاران قربانی دیگر نفوذ سایبری تحت حمایت دولت در سراسر جهان خبر بدهد.
در واقع یافته‌های «سیتیزن لب» و شکایت «الهذلول» از «ان اس او» در نوامبر ۲۰۲۱ مبنایی برای آشکار شدن گستردگی جاسوسی با «پگاسوس» شد.
 
نکته قابل توجه آن که شرکت «ان اس او» در واکنش به این خبر ادعا کرد که شرکت مذکور فقط فروشنده این ابزار جاسوسی است و نه اجراکننده.
 
«ان اس او» همچنین به پرسشی در مورد قربانیان جاسوس افزار «پگاسوس» پاسخ نداد.
 
در عین حال، شواهد روزافزونی نشان می‌دهند که افرادی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، هدف جاسوس افزار‌های شرکت صهیونیستی «ان اس او» قرار بگیرند.
 
از جمله افرادی که هدف جاسوسی قرار گرفته اند، وکیلی بحرینی است که در زمینه حقوق بشر فعالیت می‌کند.
 
این وکیل ۵۵ ساله که به دفاع از معترضان قیام‌های سال ۲۰۱۱ مشهور است، سابقه زندانی شدن را نیز دارد.
 
علاوه بر این، براساس گزارش‎ها، ۲۰ مقام بحرینی نزدیک به دولت این کشور و شماری ازاعضا خانواده حاکم بحرین نیز هدف نظارت قرار گرفته‎اند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *