نبرد رسانه‌ای و اقتصادی علیه ایران

9:18 - 30 بهمن 1400
کد خبر: ۷۹۷۳۸۵
محمد صالح جوکار نوشت: دشمن با ایجاد دوگانه «معیشت» و «ارزش‌ها» تلاش کرد تا این انگاره غلط را تلقین کنند که پایداری و اصرار بر حفظ و صیانت از اهداف انقلاب، باعث به‌اصطلاح جدا افتادن ایران از جامعه جهانی و اجماع در برابر کشورمان شده است.

- روزنامه حمایت نوشت: «مناشه امیر»، گوینده رادیوی فارسی رژیم صهیونیستی چندی پیش در گفتگو با یکی از شبکه‌های ضدانقلاب پیرامون «قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین»، اذعان کرد این قرارداد می‌تواند به بهبود و ارتقای سطح اقتصاد و معیشت مردم ایران منجر شود و توطئه ایجاد نارضایتی از اوضاع اقتصادی را ناکام بگذارد.

دم خروس دلالی اشغالگران برای ایجاد فشار‌های اقتصادی در حالی بیرون زده که امروز در خصوص کارچاق‌کنی صهیونیست‌ها و غرب در کنار برخی کشور‌های منطقه برای اعمال محدودیت‌های اقتصادی با هدف رودررو کردن مردم با نظام تردیدی باقی نمانده است. این عملیات ناجوانمردانه که نقض حقوق مردم عادی به شمار می‌آید، از طریق ساز و کار‌های جنگ نرم و «نبرد روانی» کلید خورده؛ به این مفهوم که ابتدا سر حلقه‌ها و سرفصل‌های مهم آرمانی و ارزشی انقلاب هدف قرار گرفتند و سپس به لایه‌های پایین‌تر آن در مورد راهکار‌های جمهوری اسلامی برای دور زدن و برون‌رفت از شرایط فعلی پرداخته شد.

اولین و محوری‌ترین تشکیک دشمن درباره ایجاد دوگانه «معیشت» و «ارزش‌ها» بود؛ به این مفهوم که کوشیدند این انگاره غلط را تلقین کنند که پایداری و اصرار بر حفظ و صیانت از اهداف انقلاب، باعث به‌اصطلاح جدا افتادن ایران از جامعه جهانی و اجماع در برابر کشورمان شده است.

برای موجه نشان دادن این حربه، استدلال‌هایی همچون نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم (بخوانید گروه‌های مقاومت) را مطرح نموده و با استفاده از ابزار‌های رسانه‌ای، تولیدات متنوعی را بر بستر شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای به ذهن مخاطبان داخلی القا کردند.

این در حالی بود که هم‌پیمانان آمریکا که بویی از مردم‌سالاری و حقوق بشر نبرده‌اند و همچون حکومت‌های قرون‌وسطایی، حامی بدترین و وحشیانه‌ترین نوع تروریسم هستند، زیر چتر حمایت دائمی و همیشگی آمریکا و کشور‌های غربی قرار دارند.

پشتیبانی مالی و اطلاعاتی عربستان سعودی از تروریست‌های داعش و قتل فجیع «جمال خاشقجی»، ستون نویس روزنامه واشنگتن‌پست، نمونه‌هایی هستند که استاندارد دوگانه غرب در مورد حقوق بشر و تروریسم را به‌خوبی نشان می‌دهند؛ بنابراین ادعای تحریم ایران به بهانه نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم و یا فعالیت‌های منطقه‌ای و تقویت توان دفاعی، نمونه‌های نقض بی‌شماری دارد که ریاکاری و تزویر مدعیان آزادی و دموکراسی را ثابت می‌کند.

از طرفی، نام هر سازمان، نهاد و ارگانی که در شکستن سد تحریم و دور زدن فشار‌های ظالمانه و وحشیانه آمریکا نقش مؤثر و راهبردی داشته نیز در سیاهه تحریمی آمریکا ثبت‌شده است؛ از شرکت‌های خصوصی گرفته تا سازمان‌های بزرگ مردمی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.

سپاه پاسداران یکی از ارکان حیاتی در تقابل با جریان‌های تروریستی ساخته و پرداخته محور عبری، عربی، غربی و بازوی مهم سازندگی و دور زدن تحریم‌هاست. ترامپ در حالی سپاه پاسداران را به جرم و مقابله با تروریسم و دور زدن تحریم‌ها در سیاهه گروه‌های تروریستی قرار داده که در جریان مناظرات انتخاباتی «هیلاری کلینتون»، صراحتاً اعلام کرد ایران تروریست‌های داعش را قلع و قمع کرده و مشخص است که منظور از ایران، نیرو‌های مستشاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق و سوریه هستند.

زاویه بعدی در جنگ رسانه‌ای حریف، از زمانی پدیدار شد که موضوع نهایی شدن قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین در دولت قبلی مطرح گردید و تبلیغات سنگین استکبار برای استعماری نشان دادن این قرارداد درگرفت. بر این اساس، تلاش کردند تا افکار عمومی را متقاعد سازند این قرارداد، چوب حراج به منابع کشور زده و استقلال ایران را رسماً زیر سؤال برده است. بعد‌ها معلوم شد این پیمان، بستر همکاری‌های همه‌جانبه با ابر قدرت دوم جهان را فراهم می‌آورد و بنابر اذعان مجری شبکه فارسی‌زبان رادیو رژیم صهیونیستی، اسرائیل و غرب را در برابر ایران خلع سلاح می‌کند.

در جریان پیوستن ایران به «پیمان همکاری شانگهای» و سفر آیت‌الله رئیسی به روسیه نیز همین پروپاگاندا با سبک و سیاقی کاملاً یکسان مبنی بر توهم فروش ایران به روسیه تکرار شد! جمهوری اسلامی بر اساس دیپلماسی متوازن و استفاده از ظرفیت قدرت‌های برتر اقتصادی منطقه بنا دارد که از تمام پتانسیل‌های موجود برای تقویت همکاری‌ها و فعال کردن راه‌های مغفول مانده با هدف هم‌افزایی داخلی و منطقه‌ای استفاده کند.

این نکته‌ای است که آمریکا و غرب را عصبانی کرده و آن‌ها در حال حاضر به‌شدت نگران‌اند که ابزار تحریم‌ها بیش از گذشته کند شود. امروز مثلث ایران، چین و روسیه به دلایل بین‌المللی، تجاری، سیاسی و امنیتی همکاری‌های نزدیک و تنگاتنگی با یکدیگر دارند که جبهه آن‌ها را علیه غرب متحدتر و چالشی‌تر می‌کند.

خبر بد، اما برای اتاق‌های فکر استکبار اینکه مردم به نظام و مسئولان اعتماد بالایی دارند و این حقیقت بر پایه افکار سنجی‌های داخلی و خارجی به اثبات رسیده است. بر اساس یک نظرسنجی که به مناسبت ۱۰۰ روزه شدن دولت آیت‌الله رئیسی توسط مرکز افکار سنجی «کیو» انجام شد، نزدیک به ۷۰ درصد (۶۹.۶) اعلام کرده‌اند که به قوه مجریه اعتماد دارند.

جمهوری اسلامی نه‌تن‌ها در این نبرد نابرابر تسلیم نخواهد شد بلکه طبق اقرار کارشناسان و رسانه‌های غربی، این ایران است که قاعده بازی را معکوس کرده و در حال وارد آوردن فشار به آن‌هاست. این بخش از گزارش نشریه «اکونومیست» در خصوص شکست راهبرد فشار حداکثری ترامپ در پایان خواندنی است؛ «اکنون این جمهوری اسلامی ایران است که در حال اعمال همین سیاست علیه واشنگتن است... هدف مجموعه تحریم‌های ترامپ اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران بود، اما این سیاست در وادار کردن ایران به پذیرش مفاد سخت‌گیرانه‌تر ناکام ماند، علاوه بر این، فشار حداکثری نتوانست مانع توسعه موشک‌های بالستیک ایران و یا حمایت این کشور از نیرو‌های نیابتی‌اش در سراسر خاورمیانه شود.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *