دیدار و گفتوگوی امیرعبداللهیان با همتایان خود در مونیخ
- حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان برای شرکت در اجلاس امنیتی مونیخ وارد آلمان شد.
اجلاس امنیتی مونیخ پس از دو سال وقفه به علت شیوع کرونا، امسال با ظرفیت کمتر هیئتها و به دو شکل حضوری و مجازی برگزار میشود.
در حاشیه ۵۸امین کنفرانس امنیتی مونیخ، امیرعبداللهیان با رییس جمهور اسلوونی، باروت پاخور ملاقات و در خصوص آخرین وضعیت روابط دوجانبه و مسائل مورد علاقه بین المللی گفتگو و تبادل نظر نمود.
وزیرامور خارجه در این ملاقات با اشاره به ظرفیت های گسترده روابط در حوزه های اقتصادی و فنی آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری کمیسیون مشترک را اعلام نمود.
امیر عبداللهیان با تاکید بر عزم تهران بر توازن بخشی به روابط با کشورهای مختلف اروپایی، روابط با اسلوونی را حائز اهمیت دانست.
رئیس جمهور اسلوونی نیز با اشاره به سفر خود در سال ۲۰۱۸ و ملاقات با رهبر معظم انقلاب، آن سفر و برنامه های متعاقب پیگیری شده را نشان اراده لوبلیانا برای گسترش همه جانبه روابط با تهران دانست.
دو طرف در این ملاقات در خصوص برخی موضوعات مورد علاقه منطقه ای و بین المللی از جمله آخرین وضعیت گفتگوها در وین تبادل نظر نمودند.
وزیر امورخارجه پس از ورود به محل برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: سفر به مونیخ به منظور شرکت در کنفرانس بینالمللی امنیتی انجام شده است. فرصتی است برای این که سیاست حارجی دولت سیزدهم ایران را تبیین و به موازات آن اعلام مواضع منطقهای جمهوری اسلامی ایران با توجه بحرانهایی که در منطقه غرب آسیا با آن رو به رو هستیم و طبعا تمرکز بر موضوع مذاکرات وین برای لغو تحریمها است.
امیرعبداللهیان در ادامه افزود: برای مرحله پس از توافق خوب نیازمند آن هستیم که گفتگوهایی را با کشورهای مختلف داشته باشیم برای آن که آماده بازگشت همه طرفها به تمامی تعهداتشان برای اجرای توافقات ذیل برجام که در سال ۲۰۱۵ میلادی انجام شد باشیم.
وی در ادامه اظهار داشت: در موضوع مذاکرات وین ما هنوز برخی مسائل حل نشدهای را با آن مواجه هستیم که آقای باقری و همکارانم در وین با جدیت و با هدف رسیدن به یک توافق خوب گفتگوها را ادامه میدهند.
امیرعبداللهیان درباره نزدیک بودن لغو تحریمها گفت: آن چه که مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و ابتکارات فعالی که جمهوری اسلامی ایران روی میز مذاکره کنندگان قرار داده است، ما به یک توافق خوب و دست یافتنی بسیار نزدیک هستیم و این طرفهای غربی هستند که بایستی ابتکار و انعطاف واقعی خود را به تصویر بکشند و آنها هستند که میتوانند تعیین کنند این مذاکرات در چند روز آینده به نتیجه خواهد رسید یا در چند هفته آینده.