کیف‌قاپ‌ها چگونه طعمه‌های خود را انتخاب می‌کنند؛ چگونه در امان باشیم

1:15 - 03 مهر 1394
کد خبر: ۷۹۶۸۴
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- سرپرست اداره پیشگیری‌های امنیتی، وضعی و انتظامی دادگستری کل سیستان و بلوچستان در یادداشت خود ضمن تحلیل و آسیب‌شناسی جرم سرقت ، راه‌کارهایی را برای در امان ماندن از دست کیف‌قاپ‌ها ارائه داد.
کیف‌قاپ‌ها چگونه طعمه‌های خود را انتخاب می‌کنند؛ چگونه در امان باشیم
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، سرقت یکی از جرایم  پر تکرار در کلیه محاکم قضایی است که دارای تنوع گسترده‌ای در شیوه وقوع  است، جرمی که از یک سو با بسیاری از جرایم همبستگی مستقیم و معنی داری داشته و از سوی دیگر بخش عمده‌ای زندانیان به واسطه ارتکاب به این جرم محکوم و دوره مجازات خود را در زندان می‌گذرانند، «غلامرضا باغ شیرین» سرپرست اداره پیشگیری‌های امنیتی، وضعی و انتظامی دادگستری کل سیستان و بلوچستان طی ارسال یادداشتی به ، ضمن تحلیل و آسیب‌شناسی این جرم به ارائه راه‌کارهایی برای در امان ماندن از سارقینی به خصوص کیف‌قاپ‌ها پرداخته که متن آن به شرح زیر است.

به واسطه فراوانی شیوع این جرم از یک سو و راهکارهای نسبتاً ساده‌ای که می‌توان در پیشگیری از وقوع جرم سرقت اتخاذ کرد، راهکارهای پیشگیری از سرقت را در مطالب زیر یادآور می‌شویم.

اغلب سارقان ترجیح می‌دهند محل‌هایی را که برای کیف قاپی یا جیب زنی انتخاب می‌کنند، نزدیک به مرکز شهر و در محدوده مراکز خرید باشد. آنها اغلب دام‌های خود را در این مناطق پهن می‌کنند و به دنبال شکارهای سهل الوصول می‌گردند. دقت کنید چرا که همواره سارقان سراغ کیف افرادی می‌روند که شرایط راحت‌تری برای سرقت داشته باشند.
 
در حین تردد در اماکن عمومی موتورسیکلت‌ها را دریابید. آنها اغلب نوجوان و جوان هستند و با استفاده از موتورسیکلت کیف طعمه‌های خود را به سرقت می برند. اغلب این سارق ها به صورت دونفره وارد عمل می شوند، اما کیف قاپ های ماهری هم هستند که به صورت انفرادی عمل می‌کنند. یعنی هم موتورسیکلت را کنترل می کنند و هم کیف طعمه خود را مورد دستبرد قرار می‎دهند.
 
 البته باید یادآور شد که اگر آنها از قبل طعمه  خود را زیرنظر گرفته و روی محتوای کیف خیلی حساب کنند با استفاده از چند موتورسیکلت وارد عمل می شوند، به این صورت که دو نفر موتورسیکلت ها را روشن نگاه داشته و دونفر دیگر کیف طعمه را به زور از چنگش در آورده و پا به فرار می گذارند. به یاد داشته باشید که تقریباً تمامی سارقان مجهز به سلاح سرد هستند و همانطور که گفته شد به ندرت پیش می‌آید که آنها به صورت تک نفره عمل کنند. ضمن آنکه آنها اغلب طعمه های مسن، زن و یا نوجوان را انتخاب می کنند، درحالی که اغلب سارقان آمادگی بدنی بیشتری نسبت به طعمه‌های خود دارند، 

به همین دلیل اگر طعمه یکی از آنها شدید و چیزی از دفاع شخصی نمی دانید، خیلی مقاومت نکنید، بنابراین اگر کیف تان قاپیده شد، آن را رها کنید تا مورد حمله قرار نگیرید یا به دنبال کیف کشده نشوید. چرا که افرادی بوده‌اند که هنگام سرقت کیف دستی یا تلفن همراهشان مقاومت کرده و سارقان با چاقو جراحات سنگینی به آنها وارد آورده‌اند.

دقت کنید پس از مواجه با سرقت با پلیس 110 تماس بگیرید، به این ترتیب مأموران پلیس شرح حادثه را صورت جلسه کرده و برگه‌ای در اختیار شاکی قرار می‌دهند تا او با آن به کلانتری رفته و تشکیل پرونده بدهد. اگر فردی مورد سرقت قرار گرفت بهتر است چهره ظاهری فرد یا شماره پلاک خودرو یا موتورسیکلت را به ذهن بسپارد، چرا که بعد از تشکیل پرونده پلیس به کمک مالباختگان به چهره‌نگاری از متهمان می‌پردازد.

نکته ی دیگری که می توانید به آن توجه کنید فیلم دوربین های مدار بسته اطراف محل سرقت است، چون پلیس با کمک آنها می تواند سارقان را زودتر شناسایی کند. اگر عابر بانک تان هم به سرقت رفته می توانید با بانک خود تماس گرفته و کارت خود را بسوزانید.یکی از شگردهای سارقان خصوصاً در مراکز تجاری و اماکن شلوغ(جیب زنی) و (کش روی) است.

سارقان معمولاً در گروه‌های سه یا چهار نفره نقشه خود را عملی می‌کنند. به این شکل که دو نفر دور طعمه را می‌گیرند تا مردم شاهد سرقت نباشند، یک نفر هم پشت سر سارق می ایستد تا بعد از اینکه همدستش کیف را دزدید، کیف را پنهان کند، به این صورت اگر طعمه به سارق مشکوک هم بشود، او با رضایت کامل اجازهمی دهد مالباخته جیب هایش را بگردد.

این شگرد در اماکن شلوغ، بازارها، ترمینال ، راه آهن و ایستگاه های اتوبوس کاربرد دارد. با یاد داشته باشید معمولاً افراد کیف قاپ در اطراف بانکها، محضرها، بنگاه ها، مراکز خرید یا بازار به دنبال فرصت مناسب هستند، بنابراین هنگام دریافت پول از این اماکن، مراقب اطراف خود خصوصاً موتورسیکلت سواران باشید.

چنانچه به عللی مجبورید پول نقد را در کیف یا ساک دستی حمل کنید، سعی کنید از اقوام و دوستان خود به عنوان همراه و مراقب استفاده کنید. از به نمایش گذاردن پول همراه خود بپرهیزید و هنگام حمل پول از خیابان های خلوت تردد کنید و هنگام بازکردن در اتومبیل یا صندوق عقب و تماس تلفنی، از گذاشتن کیف روی زمین خودداری کنید.
 
همچنین هنگام خروج از بانک، از قرار دادن پول نقد در کیسه نایلونی جداً خودداری کنید و اگر قصد معامله‌ای را دارید که لازم است پول نقد حمل کنید، موضوع را با افراد غیرمطمئن بازگو نکنید.

ممکن است پس از خروج از بانک، اتومبیل تان توسط سارقان پنچر شده باشد، بنابراین ابتدا وجوه همراه را داخل اتومبیل قرار داده و در اتومبیل را قفل کرده ،سپس اقدام به پنچرگیری کنید. در حین حرکت نیز کیف دستی را با دستی که در مجاور دیوار یا جوی آب است حمل کنید و از حرکت در سطح سواره خیابان خودداری کنید.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *