رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه: با تلاش مراکز مشاوره در دوره ۹ ماهه سال جاری، ۱۷ درصد از درخواستهای طلاق در استان، منجر به سازش شده است
توسلی زاده ضمن تبریک ولادت حضرت علی (ع) و تقدیر از تلاشهای مؤثر مراکز مشاوره خانواده گفت: اسلام بهعنوان یک مکتب انسانساز، بیشترین عنایت را به تکریم و تعالی خانواده داشته و این نهاد مقدّس را کانون تربیت و مهد مودّت و رحمت میداند و سعادت و شقاوت جامعه انسانی را منوط به صلاح و فساد این بنا میداند.
وی یادآور شد: در اسلام هدف از تشکیل خانواده، تأمین نیازهای مادّی، عاطفی و معنوی انسان ازجمله دستیابی به سکون و آرامش است و بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی، مهمترین عامل فروپاشی خانوادهها و طلاق میباشد.
وی فعالیت مراکز مشاوره خانواده را در حوزه سازش، یک کار ارزشمند و خداپسندانه دانست و افزود: گاهی یک اختلاف ساده میتواند منجر به ارتکاب جرایم بزرگتر شود لذا شایسته است در کنار وقوع هر اختلاف خانوادگی، بحث سازشی آن مطرح و پیگیری شود.
توسلی زاده در ادامه ضمن تأکید بر اطلاع رسانی فعالیت این مراکز در استان اظهار داشت: مردم باید در جریان تلاشها و زحمات این مراکز در حوزه کاهش طلاق و سازش بین زوجین بوده و رسانهها میتوانند در اطلاع رسانی این فعالیتها مثمر ثمر باشند.
رئیس کل دادگستری استان افزود: باید تلاش کنیم اختلافات اولیه را ریشهای حل کنیم تا خدایی نکرده منجر به وقوع اختلافات بعدی نشود.
وی ضمن تأکید به این مراکز در راستای بالابردن آمار سازش در حوزه طلاق ادامه داد: هر پیشنهاد موثری را در جهت حل اختلافات خانوادگی اجرایی خواهیم کرد.
در ادامه معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ضمن ارائه گزارش ۹ ماهه این مراکز در استان گفت: بر اساس آمار، در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ درصد سازش در متقاضیان طلاق داشتیم در صورتی که میانگین کشوری آن ۱۴ درصد میباشد.
بهرام زاده افزود: در سطح استان ۴۵ مرکز مشاوره خانواده وجود دارد، و روند کار برای ثبت در خواست طلاق به این شکل است که سامانهای اینترنتی به نام سامانه تصمیم راه اندازی شده است؛ لذا زوجینی که تصمیم به طلاق دارند باید بوسیله این سامانه نوبت بگیرند و بعد از غربالگری و تکمیل فرم مشخصات پرونده به یکی از مراکز مشاوره ارجاع میشوند و این مراکز بابت هر پرونده درخواست طلاق در مدت ۴۵ روز ۵ جلسه بین زوجین تشکیل میدهد و برای ایجاد صلح و سازش بین زوجین تلاش میکنند.
وی خاطرنشان ساخت: تاکنون آمار خوبی در موارد ایجاد سازش داریم و حتی اگر یک مورد نیز سازش ایجاد شود، از فروپاشی یک خانواده جلوگیری خواهد شد و این کار بسیار ارزشمند است.
بهرام زاده همچنین یادآور شد: مهمترین دلایل طلاق، اعتیاد، عدم مسئولیت پذیری، نداشتن مهارتها و پایین بودن آستانه تحمل، بی احترامی، بی توجهی و بد دهنی میباشد.
در پایان با حضور رئیس کل دادگستری و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، از مدیران برتر مراکز فعال در حوزه خانواده که بالاترین آمار سازشی در بین زوجین استان را داشتند، با اهدای هدایایی تجلیل و تقدیر بعمل آمد.