امیرعبداللهیان: تهدید و هشدار طرف‌های مقابل تعیین‌کننده نقطه پایانی مذاکرات نخواهد بود

12:26 - 25 بهمن 1400
کد خبر: ۷۹۶۵۳۵
دسته بندی: سیاست
وزیرامور خارجه کشورمان گفت: تهدید و هشدار طرف‌های مقابل تعیین‌کننده نقطه پایانی مذاکرات نخواهد بود.
- حسین امیرعبداللهیان با سایمون کاوونی، وزیر امور خارجه ایرلند دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
وزیر امور خارجه پس از دیدار و گفت‌وگو با همتای ایرلندی خود، در کنفرانس مطبوعاتی گفت: در جریان دیدار با وزیر خارجه ایرلند سفیر این کشور با خانم ساینا مک گینس استوارنامه خود را امروز تسلیم رئیس جمهور کشورمان کرد و ما امیدواریم به زودی شاهد بازگشایی سفارت ایرلند در تهران باشیم.
 
وی با بیان اینکه یکی از بهترین مناسبات را ما در حوزه کشور‌های اروپایی با ایرلند داریم گفت: پیش از این حجم تبادلات دو کشور قابل توجه بود و در دولت جدید از این رویکرد استقبال می‌کنیم.

امیرعبدالهیان افزود: امیدواریم روابط با کشور‌های ایرلند که نگاهی مبتنی بر همکاری دارند به ویژه در تحقق تحولات سیاسی خارجی متوازن دولت مردمی و تحول‌گرای آقای رئیسی ارتقاء یابد.

وی گفت: من و همتای ایرلند توافق داریم که حجم تبادلات تجاری ۲ کشور به ویژه در ۲ سال گذشته رضایت‌بخش نیست این در حالی است که ظرفیت‌های خوب و متنوعی وجود دارد.

وزیر امور خارجه افزود: امروز توافق کردیم اولویت را در همکاری‌ها به برخی از موضوعات به ویژه در زمینه‌های کشاورزی و مواد غذایی، مدیریت منابع آبی، فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی، صنایع پزشکی و دارویی، فناوری نانو و انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دهیم.

امیرعبداللهیان با بیان این که روابط پارلمانی دو کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است گفت: در سال‌های اخیر دیپلماسی پارلمانی دو کشور از قدرت لازم برخوردار بوده است.

وی ادامه داد: ما از عضویت غیر دائم ایرلند در شورای امنیت سازمان ملل حمایت کردیم و نقش این کشور را در کمک به صلح و ثبات و امنیت جهانی برای نقش‌آفرینی در شورای امنیت سازمان ملل مهم می‌دانیم.

وزیر امور خارجه بیان کرد: از توجه اروپا به ویژه از توجه ایرلند نسبت به تحولات در منطقه پیرامونی ما اطلاع و آگاهی داریم.

امیرعبداللهیان افزود: افغانستان همچنان موضوع مورد توجه ما در منطقه و در سطح جهانی است؛ ما از سیاست تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان حمایت می‌کنیم.

وی گفت: به کمک‌های انسان دوستانه خود به مردم افغانستان و تسهیل در ارسال کمک‌های بین‌المللی از مرز‌های زمینی، هوایی و دریایی جمهوری اسلامی ایران به سمت افغانستان استقبال می‌کنیم.

وزیرامور خارجه کشورمان اظهار داشت: موضوع یمن و ضرورت توقف جنگ و لغو محاصره انسانی در یمن و گفت‌وگو‌های یمنی- یمنی مورد توجه جدی ماست.

وی ادامه داد: ما در گفت‌وگو‌های خود بحث در مورد افغانستان و تحولات یمن و برخی تحولات منطقه‌ای از جمله نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در قبال مردم فلسطین را مورد توجه قرار خواهیم داد.

امیرعبداللهیان گفت: از دیگر موضوعاتی که بین من و همتایم به عمل آمد در خصوص مذاکرات وین است. با منطق مذاکراتی قدیم بر میز مذاکرات وین حضور داریم. تهدید و هشدار طرف‌های مقابل تعیین‌کننده نقطه پایانی مذاکرات نخواهد بود.

وزیر امور خارجه درباره برخی اظهار نظر‌ها درباره اینکه دور پایانی مذاکرات در وین هست و برخی ضرب الاجل‌هایی که از سوی مقامات آمریکایی عنوان شده و با توجه به اینکه شما اخیرا در اظهاراتی اعلام کردید که زمان پایان مذاکرات را اراده طرف‌های غربی در پایبندی به تعهداتشان از جمله رفع تحریم‌ها تعیین می‌کند، آیا فکر می‌کنید این اراده شکل گرفته و آیا توافق در دسترس است یا خیر؟ گفت: معتقد هستیم اگر طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی در بازگشت به اجرای تعهداتشان ذیل برجام جدی باشند، رسیدن به یک توافق خوب در کوتاه مدت در دسترس است.

وی گفت: آمریکا در پیام‌هایی که به صورت متواتر از طریق کشور‌ها و واسطه‌ها به ایران منتقل می‌کنند، از داشتن حسن نیت برای رسیدن به توافق سخن می‌گویند، ولی تا این لحظه بر روی زمین اتفاق ملموسی که ترجمان عملی حسن نیت مورد ادعای آمریکایی‌ها را به تصویر بکشد، مشاهده نمی‌شود.

امیرعبداللهیان همچنین افزود: ما رسیدن به یک توافق خوب را در دسترس می‌دانیم و مطمئن هستیم پیشنهادات عملی، مثبت و سازنده‌ای که جمهوری اسلامی ایران ارائه داده، راه را برای رسیدن سریع به چنین توافقی هموار کرده است.

وی بیان کرد: تهدید و هشدار طرف‌های مقابل تعیین‌کننده نقطه پایانی مذاکرات نخواهد بود بلکه واقعیات میز مذاکره و میزان جدیت و اهتمام طرف‌های غربی و آمریکا برای بازگشت آن‌ها به تعهدات، تعیین‌کننده زمان پایان مذاکره و یا رسیدن به یک توافق خواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره ابراز نگرانی وزیر خارجه ایرلند از برنامه هسته‌ای ایران تصریح کرد: برنامه هسته‌ای ایران یک برنامه کاملاً صلح‌آمیز است و آن چیزی که مشکل اساسی در روند اجرای توافق ۲۰۱۵ ایجاد کرد، عدم عمل طرف‌های اروپایی به تعهداتشان و بی‌عملی طرف اروپایی و خارج شدن طرف آمریکایی از تعهدات برجامی و توافق برجام بود.

وی گفت: امیدوارم در گفت‌وگو‌هایی که در وین در روز‌های آینده انجام می‌شود شاهد جبران این اشتباهات آمریکا و سه کشور اروپایی و بازگشت به تعهدات کامل همه طرف‌ها باشیم.

در ادامه سایمون کاوونی وزیر امور خارجه ایرلند گفت: خیلی خوشحال هستم که در کمتر از ۱۲ ماه دوبار به ایران سفر کرده ام. در برخی مسائل قرار است باز هم با یکدیگر گفتگو کنیم.

وی گفت: از ایرلند خواسته شده تسهیل‌گر قطعنامه ۲۲۳۱ باشد و ما تشویق‌گر همه بودیم که به تعهداتشان متعهد باشند و با ایران هم تماس‌های منظمی داریم.

وزیرخارجه ایرلند افزود: متوجه هستم که ایران از تصمیم دولت پیشین آمریکا خشمگین باشد و برای اینکه بتوانیم میان طرفین اعتماد ایجاد کنیم کار ساده‌ای نیست.

وی تصریح کرد: ایرلند همیشه خواهان خلع سلاح هسته‌ای بود و امروز در وین مذاکرات به جایی رسیده که باید تصمیم‌گیری شود و احیای برجام برای ایران، لغو تحریم‌ها را در پی داشته باشد و به نفع مردم ایران است.

سایمون کاوونی ادامه داد: توافق در وین می‌تواند شرایط را برای همکاری بیشتر ددر سطح منطقه و بین الملل فراهم کند. معتقدم برای تمام طرفین برجام مهم است که خیلی زود به توافق برسند.

وی بیان کرد: ما می‌خواهیم به هر شکل ممکن برای پیشبرد مذاکرات کمک کنیم و در سطح دوجانبه گفتیم که باید همکاری‌ها افزایش یابد لذا در ۱۲ ماه گذشته ما مذاکرات سطح بالایی داشتیم.

وزیرخارجه ایرلند اظهار کرد: می‌خواهیم سفارتمان را در سال آینده میلادی بازگشایی کنیم. البته مسائل منطقه‌ای مهمی وجود دارد که در ضیافت نهار در این خصوص مذاکره خواهیم کرد که افغانستان و یمن از جمله این موارد است. از میزبانی ایران سپاسگزارم.

وی در پاسخ به این سؤال که پیش‌تر از انجام مقدمات بازگشایی سفارت در ایران خبر داده بودید، چه زمانی سفارت ایرلند در ایران بازگشایی خواهد شد، گفت: به محض اینکه بتوانیم، سفارت را بازگشایی خواهیم کرد.

سایمون کاوونی افزود: تیم ما به دنبال این هستند که بتوانیم در سه ماه اول سال آینده این اقدام را انجام دهیم و ما به این مسئله متعهد هستیم.

کاوونی همچنین در پاسخ به این سوال که به عنوان کشور تسهیلگر قطعنامه ۲۲۳۱ چه اقداماتی در این راستا انجام داده‌اید، گفت: این نقشی بود که می‌خواستیم انجام دهیم چرا که ایرلند سابقه زیادی در خلع سلاح هسته‌ای دارد و نسبت به موضوعات این منطقه علاقمندی داریم و امیدواریم بتوانیم نگاه بی‌طرفانه داشته باشیم.

وی گفت: طرفین برجام و کشور‌های غربی این عزم و اراده را برای احیای برجام دارند و من به این موضوع اطمینان دارم. می‌دانم که دستیابی به اعتماد سخت است، اما این فرصت خوبی برای ایران است که تحریم‌ها برداشته شود.

وزیرخارجه ایرلند بیان کرد: معتقدم دولت‌های غربی متعهد هستند و جدی هستند که احیای برجام صورت بگیرد و امیدوارم نتیجه این تلاش را خیلی زود ببینیم.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *