انتقال بحران کرونا به بحران مافیا در اروپا و آمریکا
سازمانهای جنایتکار در اروپا و آمریکا با استفاده از خلاء به وجود آمده در پی شیوع کرونا، فعالیتهای خود را گسترش دادند.
– همه گیری کرونا به سازمانها و گروههای مافیایی به ویژه در اروپا فرصت داد تا به شکلی چشمگیر فعالیت خود را توسعه داده و از دل بحرانی بهداشتی، بحرانی جنایی را رقم بزنند.
به گزارش «asisonline و unisg»، سازمانها و گروههای مافیایی به شکل جدی از چگونگی سود بردن از موقعیتهای بحرانی آگاه هستند.
این دست گروهها و سازمانها از زمان ظهور در دهه ۱۸۶۰، به شکل خاص از خلاءهای دولتی و تنگناهای اقتصادی استفاده کرده و خود را توسعه دادند.
از نظر تاریخی، سازمانهای مافیایی همیشه از موقعیتهای بحرانی دولتها، تنگناهای اقتصادی و شکاف مالی گسترده بین طبقات اجتماعی، برای تثبیت قدرت خود استفاده کرده اند.
اتفاقی که در پی شیوع بیماری کرونا افتاد نیز افزایش مشکلات اقتصادی در کشورهای مختلف جهان بود؛ به ان معنا که اختلال در زنجیره تولید، تامین و عرضه مواد و لوازم مورد نیاز زندگی علاوه بر رشد قیمتها، عدم دسترسی آسان به آنها را نیز در پی داشت.
از این رو باید گفت که همه گیری کرونا فرصتهای تجاری گستردهای برای سازمانهای مافیایی ایجاد کرد.
شیوع کرونا تاثیر قابل توجهی بر افزایش نرخ جرایم سازمان یافته در اروپا داشته و عملکرد شبکههای جنایی آنها را تغییر داده است.
علاوه بر این، فرصتهای جدیدی برای رشد آنها عمدتا در زمینه تجارت کوکایین، حشیش و مواد مخدر صنعتی، ایجاد کرد.
بررسیهای جدید نشان میدهند که گروههای جنایتکار سازمان یافته، در سال ۲۰۲۱ با استفاده از آشفتگی اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا، حوزه فعالیت خود را گسترش دادهاند.
براساس گزارش «یوروپل»، نزدیک به ۴۰ درصد شبکههای جنایی فعال در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ در تجارت مواد مخدر دخیل بودهاند.
ضمن این که استفاده از خشونت توسط جرایم سازمان یافته و سوءاستفاده از فساد و سوءمدیریت در ساختارهای تجاری قانونی افزایش یافته است.
گسترش سازمانهای مافیایی، مهار و مبارزه با آنان را دشوارتر کرده است.
براساس گزارش تحلیل «یوروپل»، رفتار مافیا در خارج از کشور با رفتار مافیا در کشور محل استقرار متفاوت است؛ زیرا آنها به روشی کمتر علنی فعالیت میکنند و منحصرا اهداف اقتصادی مانند پولشویی را دنبال میکنند. همین امر سبب شد تا تشخیص آنان دشوارتر شود.
کشورهای آسیایی مانند اندونزی و کشورهای واقع در آمریکای لاتین مانند برزیل و مکزیک، تحت تاثیر شیوع کرونا با رشد مافیا و جرایم سازمان یافته مواجه شدند و با چالشهای ناشی از آن دست و پنجه نرم میکنند.
در واقع شیوع همه گیری کرونا، علاوه بر دامن زدن به خشونت فزاینده سازمانهای جنایتکار، نفوذ برخی سازمانهای جنایتکار را تقویت کرده است.
همان طور که مافیای ایتالیا در پی آشفتگیهای جنگ جهانی دوم قویتر از همیشه ظاهر شدند.
روسای سازمانهای جنایت کار در اروپا و آمریکا دریافتهاند که سیستمهای اجرای قانون و عدالت کیفری به دلیل شیوع کرونا، دچار انقباض شدهاند و جمعیت زندانها به مرز انفجار رسیده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *