شفافیت، در اولویت اول جشنواره/ چرا باید جایزه بخش مردمی حذف میشد؟
- چند روز پیش بود که برخی از صاحبان آثار به روند مبهم شمارش آرا و اعلام آن اعتراض کرده بودند. هر یک از صاحبان آثار به بخشی از روند اعتراض داشتند. البته اعتراض به روند رأیگیری برای اولین بار رخ نداده است. این شانزدهمین دوره ایست که سیمرغ بهترین فیلم مردمی در جشنواره قرار داده شده است و از همان زمانی که این بخش اضافه شد حواشی را به همراه داشت.
سال گذشته هم اتفاق مشابه امسال رخ داد و برخی میگفتند نتوانستند از طریق پیامک رای خود را به فیلمها بدهند. از دوره گذشته امکان ارسال پیامک و رای دادن از طریق پیامک میسر شد. البته از همان دوره بسیاری معتقد بودند امکان رای گیری برای همه تماشاگران فیلمها ممکن نبوده است. امسال هم اتفاقی مشابه رخ داد و باعث واکنش مسئولان جشنواره فیلم فجر شد.
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی برای اجرای شفافیت در بیان تعداد آرای مردمی و همچنین عدالت در اهدای جایزه از مسعود نقاش زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر خواست در زمینه اخذ آرای مردمی این دوره، شفافسازی کند.
رئیس سازمان سینمایی به دبیر جشنواره نامهای ارسال کرد.
در این نامه آمده است: ادعاهای مطرح شده و اظهارات متناقض تعدادی از صاحبان آثار مبنی بر روند مبهم فرایند آرای مردمی و تشکیک در این زمینه بهمنظور حفظ و صیانت از حقوق همه آثار حاضر در بخش سودای سیمرغ و در راستای شفافسازی فرایند آرای مردمی، شایسته است در اسرع وقت با تشکیل کمیتهای متشکل از مدیران کمیته نمایش و سالنهای سینما، فناوری و اطلاعات، سمفا و حراست نسبت به بررسی دقیق وضعیت و واکاوی شبهات مطرح شده، راستیآزمایی صورت گرفته و نتیجه در اولین فرصت به اینجانب گزارش شود.
پس از ارسال این نامه مسعود نقاش زاده کمیتهای تشکیل داد که روند شمارش آرا را به خوبی بررسی کند. حالا و پس از بررسیهای صورت گرفته مسئولان جشنواره به این نتیجه رسیدند که برای شفافیت هرچه بیشتر و ضایع نشدن حقوق هیچ یک از صاحبان آثار در این دوره از اهدای جایزه بخش مردمی خودداری کنند و شفاف سازی و عدالت را در اولویت اول قرار دهند.
طبیعتاً این موضوع نیز اعتراض برخی از صاحبان آثار را به همراه خواهد داشت، اما با توجه به اینکه اولویت جشنواره شفاف سازی است و عدالت در توجه و اهدای جایزه به آثار و هنرمندان است، این اتفاق رخ داده است.