تهدیدهای امنیتی پیش روی ابوظبی/رد پای امارات در بحران‎های منطقه‎ای

5:15 - 23 بهمن 1400
کد خبر: ۷۹۵۴۸۴
امارات با وجود سرمایه گذاری هنگفت در زمینه دفاعی همچنان از شکنندگی امنیتی رنج می‌برد.
تحولات اخیر غرب آسیا به امارات نشان داده که دیگر نمی‌تواند مانند چند دهه گذشته برای تامین امنیت ملی خود به آمریکا آن هم در میانه رشد روافزون تهدید‌های امنیتی و آشکار شدن آسیب پذیری امنیتی متکی باشد.
 
به گزارش «فیِر آبزرور»، امارات، کشوری کوچک است که با انواع تهدید‌های امنیتی مواجه است.
 
موقعیت جغرافیایی امارات، آن را در مرکز بی ثباتی، فرقه گرایی و رقابت‌های منطقه‌ای قرار داده و ماجراجویی های این کشور، ابوظبی را با تهدید‌های گسترده امنیتی و نظامی مواجه کرده است.
 
امارات مانند بسیاری از کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس در سال‌های اخیر دریافت که با وجود حضور آمریکا در منطقه از دهه ۱۹۹۰ تاکنون، دیگر نمی‌تواند برای تامین امنیت خود به آمریکا تکیه کند.
 
دلیل این امر، وقوع تحولاتی مانند خروج آمریکا از افغانستان، چرخش واشنگتن به سمت آسیا، خروج پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاع موشکی و پاتریوت آمریکا از عربستان و عملیات موشکی و پهپادی به پایگاه‌های نفتی عربستان از سوی نیرو‌های یمنی هستند.
 
در نتیجه امنیت به اولویت اصلی امارات تبدیل شد و هزینه‌های دفاعی همچنان بخش بزرگی از بودجه ملی این کشور را تشکیل می‌دهند.
 
امارات همچنین برنامه‌های مفصلی برای بهبود کیفیت پرسنل نظامی خود در نظر گرفته و هر ساله مبالغ هنگفتی را صرف آموزش نیرو‌های نظامی خود در کالج‌ها و آکادمی‌های جنگی آمریکا می‌کند.
 
البته امارات به موازات این روند و برخلاف رویه معمول، مشتاق به استفاده از زور و قدرت سخت بوده و به جنگ یمن به آزمونی برای این استراتژی نگریست؛ حضور نظامی امارات در یمن از سال ۲۰۱۵ آغاز شد.
 
امارات با وجود کاهش ردپای نظامی خود در یمن از سال ۲۰۱۹، موقعیت خود را در مناطق جنوبی تثبیت کرده و هزاران مزدور را تامین مالی کرده و آموزش داده است.
 
در عین حال، در پنج سال گذشته، با دنبال کردن برنامه راهبردی بلندپروازانه در دریای سرخ، در این مناطق تاسیسات نظامی ایجاد کرده و کنترل سواحل جنوبی یمن در امتداد دریای عرب در تنگه «باب المندب» و جزیره «سقطری» را به دست داشته است.
این کشور به بهانه افزایش اقدامات استراتژیک خود مداخلاتی نظامی در غرب آسیا و شاخ آفریقا داشته و حضور مستقیم نظامی یا حمایت تسلیحاتی از گروه‌های درگیر در جنگ‌های نیابتی و مداخله در امور داخلی کشور‌های مختلف منطقه مانند یمن، سومالی، اریتره، اتیوپی، سودان، مصر و لیبی را افزایش داده است.
 
همین امر سبب شده تا امارات با چالش‌های امنیتی گوناگونی در غرب اسیا مواجه شده و طیف گسترده‌ای از تهدید‌های امنیتی را پیش روی خود ببیند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *