تاثیر اختلالات تنفسی بر ابتلا به کرونا
_ ایرنا نوشت: خسرو صادق نیت در رابطه با اختلالات خواب به وجود آمده ناشی از بیماری کرونا گفت: اختلالات خواب بویژه خروپف و مشکلات قطع نفس از شایعترین بیماریهایی است که میتواند باعث بروز بیماریهای قلبی، چاقی، فشار خون بالا و دیابت شود.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان اختلالات خواب اظهار داشت: افرادی که به اختلالات خواب و بی خوابی دچار هستند، مطالعات نشان داده که علایم ابتلا به کرونا در آنها شدیدتر است و میتواند باعث بروز عارضه خطرناک تری در آنها شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: افرادی که دچار اختلالات خواب هستند باید برای درمان آن به فلوشیبهای طب خواب و کلینیکهای درمان خواب مراجعه کنند، چون این بیماری باعث افزایش چاقی نیز میشود.
صادق نیت با بیان اینکه ۱۰ درصد افراد جامعه دچار بی خوابی هستند، ادامه داد: خواب یک ضرورت برای سلامت بدن است و بیداری بیش از حد خواب طبیعی را مختل کرده و افراد باید هفت تا ۹ ساعت خواب مناسب بدون خروپف و مشکلات قطع نفس داشته باشند.
به گفته وی، در اختلالات خواب بیش از ۸۰ نوع اختلال شناسایی شده و ۳۰ درصد افراد جامعه سابقه جدی بی خوابی دارند و این عارضه میتواند روی فعالیتهای روزمره افراد تاثیر گذاشته و کیفیت سلامت بدن را کاهش دهد.
دبیر انجمن پیشگیری و درمان اختلالات خواب تصریح کرد: خروپف و مشکلات قطع نفس در مردان شایعتر است، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آنها بعد از ۴۰ سالگی دچار این عوارض میشوند و باید زودتر تشخیص داده شده و درمان شوند.
صادق نیت اظهار داشت: افرادی که بی خوابی دارند، خودسرانه و بدون اجازه پزشک میزان مصرف داروهای خود را افزایش میدهند در حالی که باید به دنبال درمان بی خوابی باشند.
محققان مرکز تحقیقاتی کلینیک کلیولند واقع در اوهایو آمریکا نیز دریافتند افراد مبتلا به انواع خاصی از اختلال خواب، علایم کووید ۱۹ را با شدت بیشتری نسبت به دیگران تجربه میکنند.
در این تحقیقات اطلاعات مربوط به ۳۶۰ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از بین این افراد ۵۴۰۰ نفر از آنها دارای سوابقی در رابطه با اختلال خواب بودند.
بر اساس این تحقیقات افرادی که مبتلا به هیپوکسی و اختلال تنفس ناشی از اختلال خواب هستند، عوارض بیماری کووید ۱۹ را با شدت بیشتری تجربه میکنند و میزان بستری شدن این افراد در اثر ابتلا به کووید ۱۹ حدود ۳۰ درصد بالاتر از سایرین است. اما ابتلا به این اختلالات موجب افزایش ریسک ابتلای این افراد به بیماری کووید ۱۹ نمیشود.
هیپوکسی عارضهای است که در آن اکسیژنرسانی به تمام ارگانیسمها یا بافتهای بدن کاهش مییابد و مهمترین علامت آن کبودی لب و انگشتان دست و پا است.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.