۵۲ هزار پرونده در استان کرمان با همت شورای حل اختلاف به صلح وسازش ختم شد
خبرگزاری میزان- مهدی تقی زاده بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۵۲ هزار و ۷۹۲ فقره از پروندههای وارده به شعب حل اختلاف استان با توافق طرفین و تلاش و جدیت و نیت خالصانه کارکنان شعب شوراهای حل اختلاف استان منجر به صلح و سازش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان گفت:تعداد ۱۲ شعبه ویژه زندان در سطح استان فعال هستند که اعضا و کارکنان این شعب موفق شدند در ۱۰ ماه گذشته تعداد ۲ هزارو ۸۲۰ فقره پرونده را با سازش مختومه و تعداد ۷۱۰ نفر از مددجویان را به آغوش گرم خانوادههای خویش بازگردانند.
وی در خصوص تعداد پروندههای قصاص که منجر به صلح و سازش شده است، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۲۵ فقره پرونده قصاص با اقدامات و تلاشهای شورای حل اختلاف ویژه زندان سطح استان منجر به گذشت اولیای دم و رهایی محکومان از قصاص شده است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: از آنجایی که اهداف سند تحول قوه قضاییه بر گسترش و توسعه فرهنگ صلح و سازش تاکید دارد و همچنین شریعت اسلام توصیه به صلح و سازش کرده است و فرهنگ غنی مردم کشور ما نیز آن را میپذیرد بر همین اساس فلسفه تاسیس شورای حل اختلاف ایجاد سازش میان طرفین است.
رئیس توسعه حل اختلاف استان کرمان با اشاره به فعالیت ۲۷۵ نفر عضو افتخاری در ۴۴ شعبه شورای حل اختلاف در شعب شهرستان کرمان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد هزار و ۱۴۷ نفر در ۲۶۷ شعب سایر شهرستانها مشغول خدمت رسانی به مردم هستند؛ همچنین از این تعداد شعبه فعال رایی و صلحی در سطح استان تعداد ۵۰ شعبه مربوط به جنوب استان است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به وظایف ذاتی که شوراهای حل اختلاف دارند از جمله صدور حکم و دیگری صلح و سازش خوشبختانه در عرصه صلح و سازش اقدامات خوبی صورت گرفته است.
تقی زاده در ادامه سخنان خود گفت:تاسیس شوراهای حل اختلاف از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و از مصادیق فعالیتهای بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی است.
وی بیان کرد:شورای حل اختلاف ازسال ۱۳۸۱ تاکنون با هدف دست یابی به فرهنگ صلح و سازش و در نتیجه کاهش دعاوی ارجاعی به محاکم قضایی پا به عرصه وجود نهاده است.