نوربخش: برنامههای زیادی برای انستیتو تدارک دیدیم/ بدون حمایت ویژه و بودجه کار خاصی نمیتوان انجام داد
- ناصر نوربخش در گفتوگویی با روابط عمومی فدراسیون کشتی صحبتهایی را در مورد این مرکز علمی بیان داشت که در ادامه میخوانید:
نوربخش گفت: حدود ۴ ماه است که در انستیتو کشتی حضور دارم و در این مدت برگزاری ۳۰ کلاس آموزشی را در زمینه داوری، مربیگری و بانوان در دست اقدام داریم که تاکنون ۱۰ کلاس کنترل و استاژ برگزار شد است. با وجود اینکه با مدرسان خود صحبت میکنیم و سرفصلهای آموزشی را نیز به آنها داده ایم متأسفانه در برخی از موارد ناهماهنگیهایی به وجود میآید که نیازمند آن است که یک کلاس توجیهی برای مدرسین هستیم.
وی ادامه داد: کاری که مدنظر ما است کامل انجام نمیشود ما برای کلاسهای خود سرفصلهای جدید آموزشی از جمله سرفصل انجام فنون تعریف کرده ایم. مدت کلاسهای عملی ما از یک یا دو روز به ۱۰ روز رسیده و در این مدت مدرسین باید طبق سرفصل تعیین شده نسبت به آموزش مربیان بپردازند، اما در برخی موارد آموزشهایی خارج از این سرفصلها داده میشود.
نوربخش اظهار داشت: حتی بسته به درجات کشتی سرفصل درسهای ما تفکیک شده و همهی این موارد را در قالبت آیین نامهی بر روی سایت فدراسیون کشتی قرار داده ایم تا در دسترس همه باشد. پیش از این در انستیتو کشتی کمیتههایی تعریف شده بود، اما فعال نبوده و و در واقع وجود خارجی نداشتند، ضمن اینکه دستورالعملی هم برای آنها تعریف نشده بود.
وی ادامه داد: در این مدت سعی کردیم که چندین کمیته را با با دستور العمل مشخص و با حضور اساتید برجسته دانشگاهی و افراد متخصص تشکیل دهیم که در اولین گام اقدام به برگزاری جلسات برای تشکیل کمیته بازاریابی و کمیته آسیب شناسی و استعدادیابی برای اولین بار کردیم. آیین نامهی کاملی به جهت آموزش نداشیتم و ما در این مدت این آیین نامه را در سطحهای مختلف تدوین کردیم.
وی ادامه داد: ضمن اینکه سه کتاب اصول عملی تمرینات کشتی، بازیهای کشتی و حرکات زمینی ژیمناستیک- تمرینات پل سازی دونفره و زبان انگلیسی تخصصی کشتی داوری و مربیگری را به چاپ رساندیم و این کتاب باید در سرفصل آموزش مدرسین ما قرار بگیرد، البته با توجه به نیازهایی که داشته این کتاب دوباره مورد بازبینی قرار گرفته و نسخه جدید آن به زودی چاپ خواهد شد.
سرپرست انستیتو کشتی در مورد فعالیت کمیته مربیان در این مرکز علمی گفت: در حال حاضر عملا چنین کمیتهای نداریم و به دنبال این هستیم که آیین نامهای برای این کمیته تدوین کنیم و میبایست حتما یک نماینده از این کمیته در مسابقات مختلف حضور داشته باشد.
نوربخش تصریح کرد: قطعا دغدغهی فدراسیون کشتی آموزش صحیح و اصولی مربیان و همچنین ارتقاء دانش فنی و علمی آنها است. اولین کاری که باید انجام شود غربالگری مربیان است، یعنی مدرسان ما در استانها حضور پیدا کنند و کلاسهای کنترل و ارتقاء برگزار شود و مربیانی که توانایی انجام کار را ندارند از گردونه خارج و به مربیانی که فنی و با دانش هستند بهای بیشتری داده شود.
وی ادامه داد: کاری که از سوی فدراسیون انجام شده ایجاد یک سیستم جامع اطلاعات کشتی است که مربیان میبایست در آن سیستم ثبت نام کنند و در این سامانه ما ۱۳ مرحله برای مربیان درنظر گرفته ایم که از کمترین درجه تا درجهی بین المللی ادامه خواهد داشت، که طی این مراحل باعث انگیزه مربیان خواهد شد.
سرپرست انستیتو اظهار داشت: از سوی دیگر باید تمامی مربیان مورد ارزیابی کامل مدرسین ما قرار بگیرند تا یک آگاهی کامل از وضعیت کمی و کیفی مربیان کل کشور بدست بیاوریم. تمامی کلاسهایی که انجام میشود، فیلمبرداری شده و پس از آن در انستیتو کشتی بررسی میشود.
وی ادامه داد: تاکنون ما کلاسهای استاژ (ورود به مربیگری) را برگزار کردیم، اما اولین کلاس کنترل و ارتقاء ما در خوزستان و در منطقه آزاد اروند برگزار میشود که شخصا در آن حضور خواهم داشت. اگر میخواهیم در زمینه مربیگری موفق شویم باید در مقاطع کوتاه و پیوسته کلاسهای مختلف را برای آنها برگزار کنیم، چون یک مربی برای رسیدن به آن درجه کمال و پختگی نیازمند گذراندن کلاسهای بسیاری است.
وی گفت: ما برنامههای بسیاری را برای انستیتو کشتی تدارک دیده ایم، تدوین آیین نامههای مختلف، تشکیل کمیتههای مختلف و همچنین برگزاری دورههای داخلی و بین المللی، اما تمامی اینها نیازمند حمایت ویژه از این مرکز علمی است.
نوربخش اظهار داشت: انستیتو کشتی توسط پرفسور حمیدی در دهه هفتاد بعنوان یک مرکز علمی برای کشتی کشور پایه گذاری شد، اما پس از گذشت ۳۰ سال باید نگاهها به این مرکز علمی عوض شود، چراکه اگر بتوانیم قدرت و اختیار عمل لازم را به این مرکز بدهیم میتوانیم به صورت اصولی و زیرساختی کار کشتی را درست کنیم. البته که این کار زمان بر است، اما بالاخره باید از یک جا شروع شود و همین الان هم از خیلی از کشورهای صاحب کشتی دنیا در این زمینه عقب هستیم. واقعیت این است که برای اجرای هر برنامهای نیازمند به بودجه و هزینههای مالی است.
وی ادامه داد: فدراسیون کشتی و به خصوص آقای دبیر در رأس آن به انستیتو و اهداف آن اعتقاد راسخ دارند، اما با توجه به هزینههای بسیار در کشتی اعم از اعزام تیمهای ملی به مسابقات، برگزاری اردوها و مسابقات داخلی، واقعا کشتی از لحاظ مالی دچار کمبود بودجه است.
نوربخش تصریح کرد: دنیا با ۳۰ سال پیش تفاوت بسیاری کرده، تمامی برنامهها و کارها به صورت سیستماتیک و بر اساس علم روز انجام میشود، ما به راحتی میتوانیم از طریق فضای مجازی اقدام به آموزش مربیان و یا داوران خود کنیم و بستر این کار در ایران نیز فراهم است، حتی میتوانیم یک اپلیکیشن اختصاصی برای مربیان خود داشته باشیم تا به صورت مستمر با آنها در تماس باشیم و ضمن آموزش، پرسش و پاسخ نیز انجام شود و آنها نیز نمونهی اجرای فنون خود را در بستر فضای مجازی برای ما بارگذاری کنند تا مورد بازبینی اساتید قرار بگیرد.
وی افزود: ما بخشی از این کار را انجام داده ایم و سیستم جامع مربیان فعالیت خود را شروع کرده است، اما قطعا ادامه این راه و تهیه تجهیزات و نیروهای لازم برای تدریس، فیلمبرداری، آرشیو ... نیازمند نیروی انسانی و بودجه مناسب است که اگر تأمین شود قطعا یک تحول بزرگ در کشتی کشور به وقوع خواهد پیوست.
نوربخش عنوان کرد: پیش از این بسیاری از افراد با حضور در کلاسها بدون داشتن هیچ سابقهای در کشتی و یا انجام آزمونی صاحب کارت مربیگری میشدند، اما دیگر اینگونه نخواهد بود و ما شرایط خود را برای این کار داریم. از شرایطی که برای ورود مربیان به عرصه کشتی گذاشته ایم دارای تحصیلات بالای دیپلم، داشتن حداقل حکم قهرمانی سوم کشور در ردههای سنی مختلف است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ضمن اینکه کلاسهای ما برای ورود مربیان از یک یا دو روز به ۲۱ روز ارتقاء یافته که ۱۰ روز آن کلاس عملی و ۱۱ روز نیز کلاس تئوری است که متقاضیان کلاس تئوری را باید زیر نظر ادارات کل ورزش و جوانان استان مربوطه بگذرانند و دروس مختلفی از جمله قوانین و مقررات داوری، جدول نویسی مسابقات، حقوق ورزشی، زبان تخصصی نیز اضافه شده است. در ادامه اگر کشتی گیر موفق به کسب امتیازات لازم در این کلاسها شود، در سیستم وزارت ورزش و جوانان ثبت و با داشتن کد مربوطه به کلاسهای عملی مربیگری که با حضور اساتید انستیتو برگزار میشود، ورود خواهد کرد که خود آن کلاسها نیز حدود ۱۰ روز به طول خواهد انجامید و کلیه این اقدامات از زمان ورود بنده به انستیتو کشتی در حال انجام است.