محمدی: کشتیگیر نمیدانست حرف من را گوش کند یا حرف رییس فدراسیون را/ رفتارهای دبیر بین من و کشتیگیرانم شکاف انداخت
- غلامرضا محمدی، سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد با حضور در برنامه ورزش و مردم اظهاراتی داشت که گزیده آنرا در زیر میخوانید:
*کار در دوران کرونا و تمرین طولانی مدت در قرنطینه سخت بود. آن آرامش و تمرکزی را که یک سرمربی باید داشته باشد، نداشتم. نمیخواهم یکسری از مسائل را باز کنم چرا که این مسائل در شأن من و کشتی نیست. من حرمتها را حفظ میکنم، اما رییس فدراسیون متاسفانه این کار را انجام نداد.
*ما در اوزان ۸۶، ۹۷ و سنگین وزن شانس بیشتری در المپیک داشتیم. اگر آن ۱۷ ثانیه لعنتی در کشتی یزدانی مقابل تیلور اتفاق نمیافتاد قطعا شرایط تیمی ما بهتر میشد و محمدیان هم نتیجه بهتری میگرفت. یزدانی روز اول ۸۵ کیلوگرم بود و خوب نتوانست پر کند و بدنش خالی بود که روی تشک میرفت. ۲۴ ساعت زمان داشتیم که او پر کند. بحث بدنی کشتی گیران جریانی بود که طراحی شده بود تا کادرفنی را زیر سوال ببرند. یزدانی در کشتی فینال شرایط بدنی خیلی خوبی داشت، اما اتفاقات ثانیههای پایانی رخ داد.
*آقای عسگری محمدیان ما همان کادری بودیم که وقتی پسر شما در ایتالیا و لهستان عالی کشتی گرفت، آن روز خوب بود، اما به لحاظ روحی در المپیک شکننده بود و کشتی یزدانی هم تاثیر منفی زیادی روی عملکرد او و کل تیم داشت. ما در ۳ وزن بالا شانس داشتیم و کشتی فینال یزدانی را روی ۵۰- ۵۰ گذاشتیم. تمام تلاشمان را کردیم که دل مردم را شاد کنیم، اما ۱۷ ثانیه پایانی اتفاقاتی افتاد و مانع شد.
*هر آمدنی یک رفتنی دارد من هم چند بار آمدم و رفتم، اما متاسفانه صحبتهایی شد که ناراحت شدم. بعد از المپیک قرارداد من تمام شده بود و نزدیکان رییس فدراسیون میدانستند که با هر نتیجهای در المپیک کارم تمام میشود، اما اینکه گفتند ۶ گزینه داریم ناراحت کننده بود. باید حرمتها حفظ میشد.
*با تمام وجودم آرزو میکنم درستکار و تیم ملی موفق باشند. شرایط تیم ما خوب بود و همه میدانستند در جهانی نروژ روی سکو میرویم. در سالهای گذشته اتفاقی افتاد که نسل نو وارد کشتی ایران شدند که تا یک دهه میتوانند کشتی ما را تامین کنند.
*به آقای دبیر توصیهای دارم، البته شاید شرایط درستکار، چون دوستان نزدیک با هم هستند، با شرایط من فرق کند، اما اگر سرمربی در تیم ملی کار میکند اختیار تام به او بدهد. وقتی مربی در تیم ملی کارش را انجام میدهد باید اختیار تام داشته باشد؛ چارچوبها رعایت شود تا شأن سرمربی در تیم ملی و روی تشک حفظ شود. اتفاقی که متأسفانه در المپیک نیفتاد و کشتیگیر روی تشک نمیدانست حرف من را گوش کند یا حرف رییس فدراسیون را که در جایگاه تماشاگران حضور داشت.
*دبیر میخواست کمک کند، اما این راه، راه درستی نبود. اگر قرار است موضوع فنی انتقال پیدا کند باید از طریق کادرفنی و سرمربی باشد تا شأن، چارچوب و اصول رعایت شود تا تیم بتواند موفق شود.
*این موارد باعث شکاف در تیم شد. آقای دبیر کار مربیگری نکرده، در سیاست و مدیریت تجربه داشت، اما تجربه مربیگری نداشت. این رفتارها باعث شکاف بین مربی و کشتی گیر میشود. شرایط المپیک با هیچ مسابقه دیگری قابل قیاس نیست. شرایط روحی و بدنی ورزشکاران حاضر در المپیک قابل قیاس با هیچ رویداد دیگری نیست. شرایط بچههای ما برای مسابقات جهانی نروژ عالی بود و میدانستیم بهترین عملکرد را خواهیم داشت. حتی این انتظار وجود داشت که با توجه به غیبت بسیاری از چهرههای مطرح کشتی جهان میتوانستیم بر سکوی نخست جهان بایستیم.
*فاصله نزدیک مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی و لزوم تشکیل دو تیم ملی؟ این پتانسیل را داریم که در برخی اوزان ۲ نفر برای این ۲ رویداد انتخاب کنیم. قطعا شرایط خوبی را داریم که هم در مسابقات جهانی و هم بازیهای آسیایی بهترین نتایج را کسب کنیم. مخصوصا در اوزان سبک، چون بچهها وزن کم میکنند قطعا این امکان را ندارند که در هر ۲ رویداد به فاصله بسیار کم کشتی بگیرند.