طرز تهیه فلافل با طعم فلافلیهای آبادان
_ نمناک نوشت: فلافل یکی از انواع غذاهای بسیار محبوب و ارزان قیمت در سراسر جهان است که در جنوب کشورمان به خصوص شهر زیبای آبادان به صورت متفاوت و خوشمزهای طبخ میشود. اگر یک بار طعم فلافل را در آبادان امتحان نمایید، طعم اصیل آن هیچگاه از خاطرتان نخواهد رفت، طعمی متفاوت که با عطر تند ادویهها و گرمای قلب مردمان جنوب در هم آمیخته شده و لذتی بیتکرار برای مسافران میسازند.
مواد لازم برای تهیه فلافل اصل جنوبی
نخود ۳۰۰ گرم
سیر ۳ یا ۴ حبه
پیاز ۲ عدد متوسط
جعفری یا گشنیز خردشده تازه ۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز سابیده شده ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز، زردچوبه، نمک، ادویه مخصوص فلافل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه فلافل خوشمزه خونگی
نخود را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید تا کاملا نرم شده و نفخش برطرف شود.
پس از اینکه نخودها به خوبی خیس خوردند آنها را به همراه سیر و پیاز دو مرتبه چرخ کنید.
جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
تخم گشنیز را به همراه زیره آسیاب کرده و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید.
برای اینکه فلافلتان تند شود و به سبک جنوبیها باشد میتوانید مقداری فلفل قرمز تند هم اضافه کنید.
مواد فلافل را خوب مخلوط کنید تا ادویهها با هم ترکیب شوند.
مواد فلافل را دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا مواد به خورد یکدیگر رفته و طعم فلافل عالیتر شود.
مایه فلافل را از یخچال خارج نمایید و درون یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید.
پس از اینکه روغن داغ شد، مایه فلافل را با قالب فلافل شکل دهید و درون روغن بیاندازید.
اگر قالب مخصوص فلافل ندارید، مقداری از مایه فلافل ببردارید و مانند کوکو کوچک به آن شکل دهید و آن را کمی تخت کنید و داخل روغن بیندازید.
فلافلها باید به صورت شناور در روغن سرخ شوند.
فلافلها را سرخ کنید و داخل یک توری فلزی بریزید تا روغن اضافی شان خارج شود.
فلافلها را میتوانید با سس گوجه یا سس خردل یا سس انبه نوش جان نمایید.
نکات مهم برای خوشمزه شدن فلافل
آب نخودهای خیس شده را طی ۲۴ ساعت، چندین بار عوض کنید.
ادویه فلافل از ترکیب پودر انبه، فلفل سیاه، پودر زیره سیاه، زردچوبه، پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر پیاز، پودر جعفری خشک، بیکینگ پودر تشکیل شده است.
روغنی که فلافل را در آن سرخ میکنید، بهتر است زیاد باشد تا فلافلها مغز پخت شوند.
نباید بیش از حد ظرفیت ظرف فلافل داخل آن فلافل بیندازید، زیرا اینکار باعث میشود فلافلها به هم بچسبند.
حرارت زیر ظرف فلافل باید خیلی ملایم باشد تا فلافلها به طور کامل مغز پخت شوند.
بهتر است از افزودن سیب زمینی، آرد و... برای تهیه فلافل استفاده نکنید.
داخل فلافل تخم مرغ نزنید، چون اصلا در رسپی فلافل تخم مرغ وجود ندارد.