متانول کاوه اولین قربانی طرح افزایش قیمت خوراک پتروشیمی/ ادامه فعالیت توجیه اقتصادی ندارد
_ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، رئیس هیئت مدیره شرکت متانول کاوه که پس از پتروشیمی زاگرس بزرگترین واحد تولید متانول کشور است، در نامهای به دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از توقف فعالیت مجتمع متانول به دلیل عدم توجیه پذیری تولید خبر داد.
در این نامه آمده است: با التزام به ابلاغیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی دال بر رعایت محدودیت ۵۰٪ در تامین گاز مورد نیاز این مجتمع طی ۶۰ روز گذشته و اخیرا نیز ابلاغ محدودیت گاز در فصل سرد از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در جهت رعایت منافع عمومی اقدام به توقف تولید مجتمع نمود.
در ادامه این نامه با اشاره به افزایش بی سابقه قیمت خوراک پتروشیمی ذکر شده است: افزایش نا متعارف قیمت گاز سوخت و خوراک صادر شده برای این مجتمع با مبلغ ۸۷۷۷۰ ریال برای هر متر مکعب گاز خوراک (معادل ۳۴.۵ سنت در برابر گرانترین گاز جهان Henry Hub آمریکا و اروپا با نرخ ۱۹٫۱ سنت)، بهای تمام شده متانول تولیدی این مجتمع را حداقل به ۴۳۰ دلار بدون ریسکهای ناشی از شرایط تحریم رسانده است. این در حالی است که قیمت فروش به محدود متقاضیان و خریداران متانول ایران در کشور چین فقط ۳۱۰ دلار است لذا تولید با این زیان سنگین به هیچ عنوان توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
شرکت متانول کاوه با اشاره به زیان این شرکت از افزایش قیمت خوراک ادامه میدهد: زیان وارده به ازای هر تن تولید معادل ۱۲۰ دلار به این شرکت تحمیل میگردد. در نهایت این مجموعه با شرایط فوق، امکان ارز آوری برای کشور نمیتواند داشته باشد و در نهایت بازار صادراتی متانول کشور تقدیم کشورهای رقیب و همسایه خواهد شد و پیامدهای ناگواری را به واسطه نابودی اشتغال و هدر رفت سرمایههای کشور به بار خواهد آورد.