اعطای تسهیلات بدون ضامن به کارمندان آغاز شد
سید عباس حسینی، درگفت و گوی زنده تلویزیونی از اجرایی شدن ارائه تسهیلات بانکی بدون ضامن خبر داد و گفت: پیرو جلسه رئیس جمهور محترم با مدیران ارشد بانکی، و تاکید ایشان بر آسان سازی پرداخت تسهیلات برای مردم محورهای مهم پرداخت تسهیلات آسان نیز مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه مقرر شد که در مرحله اول، شرایط اخذ وام و تسهیلات خرد برای شاغلین، بازنشستگان و مستمری بگیران دستگاههای اجرایی اعم از وزارت خانه ها، سازمانها و شرکتهای دولتی و شاغلین و بازنشستگان نهادهای عمومی غیر دولتی و شرکتهای بخش خصوصی که از شعبات بانکهای ذی ربط خودشان حقوق دریافت میکنند طبق ضوابط جدید ابلاغ گردد.
معاون امور بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد به نظام رتبه بندی اشاره کرد و افزود: کارمندان با توجه به اعتبارشان نزد بانک ها، نحوه پرداخت اقساطشان و همچنین طبق شاخصها و استانداردهای جهانی رتبه بندی میشود. طبق این رتبه بندی افراد در سه گروه a، b، c قرار میگیرند و تسهیلات با معیارهای مربوطه به ها پرداخت میشود.
حسینی تصریح کرد: بخش نامههای مربوطه به بانکها ابلاغ و در حال اجرایی شدن است. افراد متقاضی وام تا ۵۰ میلیون تومان، بدون ضامن و فقط با نامه کسر از حقوق و افراد متقاضی ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بدون ضامن و با نامه کسر از حقوق به همراه اخذ یک سفته یا چک، حسب مورد به بانکها مراجعه کنند.
وی درباره ارئه وام به کارمندان قراردادی یا افراد خارج از رتبه بندی اظهار کرد: برای این افراد نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است. متقاضیان وام تا ۵۰ میلیون تومان بدون ضامن و فقط با نامه کسر از حقوق و متقاضیان دریافت وام ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون یک ضامن و چک یا سفته اقدام به دریافت وام کنند.
معاون امور بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد گفت: تا پیش از آسانسازی اساساً ۲ تا ۳ ضامن و دیگر وثیقهها دریافت میشد. اما بعد از این رتبه بندی شرایط بهتر و راحتتر شده است. در بخشنامههای ابلاغی به بانکها تاکید شده است که چنانچه بانکهای عامل شرایط سهلتر از این موارد ابلاغی را برای اعطای وام در نظر گرفتهاند میتوانند همان شرایط سهلتر را پیش بگیرند.
حسینی افزود: اغلب کارکنان دستگاههای دولتی و غیر دولتی اعم از مستمری بگیران تامین اجتماعی و شرکتهای خصوصی و حقوق بگیران دولت مشمول دریافت تسهیلات هستند. برای سایر طبقات اجتماعی نیز در سریهای بعدی این تسهیلات را ارائه میدهیم.
وی درباره نحوه اجرا شدن این ابلاغیه دربانکها گفت: بخشهای نظارتی و بازرسی از طرف وزارت خانه بر بانکها در نظر گرفته شده است. با توجه به تاکید و استقبال هیئت مدیره و مدیران ارشد بانکها از این طرح چنانچه مردم با امتناع بانکی مواجه شدند میتوانند شکایات و مشکلات خود را از طریق روابط عمومی یا سامانههای فعال در سایت وزارت وزارتخانه ثبت کنند.
معاون امور بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد در پایان گفت: با توجه به حرکت به سمت بانکداری اسلامی لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وامها نیز در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت.