ترفندهایی برای تهیه خمیر سمبوسه حرفهای در منزل
_ نمناک نوشت: سمبوسه یکی از انواع غذاهای جنوبی و پرطرفدار است که دارای محبوبیت زیادی میباشد. این غذای محبوب ایرانی با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه میشود. در برخی از رسپیها مواد سمبوسه را داخال نان لواش قرار داده و درون روغن سرخ میکنند، اما در برخی دستورها برای تهیه سمبوسه از خمیر مخصوص سمبوسه استفاده میشود. طرز تهیه خمیر سمبوسه در منزل به راحتی امکانپذیر است.
مواد لازم برای تهیه خمیر سمبوسه
آرد ۳ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
مایه خمیر ۱ قاشق چایخوری
روغن گیاهی ۱ قاشق چایخوری
آب گرم ۱ پیمانه
طرز تهیه خمیر سمبوسه در منزل
درون ظرفی مایه خمیر و یک پیمانه آب نسبتا داغی بریزید و اجازه دهید مایه خمیر به خوبی درون آب داغ حل شود.
در ظرف دیگری آرد و نمک را با یکدیگر به خوبی مخلوط کرده و الک نمایید.
به تدریج مایه خمیر را با آرد و نمک مخلوط کنید.
روغن را به مخلوط آرد اضافه کنید.
خمیر سمبوسه را با کمک دست ورز دهید تا خمیر حالت لاستیکی شکل بیابد.
خمیر سمبوسه خمیر را به قطعههای کوچک و مساوی تقسیم کنید.
قطعههای خمیر را گلوله کنید و به مدت ۶۰ دقیقه روی خمیرها را بپوشانید تا اصطلاحا ور آید یا افزایش حجم پیدا کند.
بعد از به عمل آمدن خمیر با کمک وردنه به قطر ۳ میلیمتر گلولههای خمیری را باز کنید.
داخل خمیر باز شده مواد میانی آماده شده سمبوسه را قرار داده و خمیر را بپیچید.
سمبوسههای پیچیده شده را درون روغن تفت دهید.
نکات مهم
خمیر سمبوسه بدون مخمر نیز میتوانید تهیه کنید.
به جای یک لیوان آب گرم میتوانید از یک لیوان شیر گرم استفاده کنید.
این مقدار خمیر برای تهیه ۱۰ تا ۱۵ عدد سمبوسه کافی است.
نکات تکمیلی در مورد خمیر سمبوسه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰ دقیقه است.
خمیر سمبوسه را میتوانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.