نشست نخبگانی بانوان موفق با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود

11:19 - 28 دی 1400
کد خبر: ۷۹۰۱۵۲
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس ستاد مرکزی هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر گفت: روز دوشنبه ۴ بهمن نشست نخبگانی با شرکت بانوان موفق در عرصه‌های مختلف و با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود.

- انسیه خزعلی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز در سالن اجتماعات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، در تشریح برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر گفت: امسال همایش اصلی مان را بانوی خردمند نام‌گذاری کردیم و بر گرفته از فرمایشاتی است که رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار خود با بانوان و پرستاران داشتند.

معاون امور زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه در این ایام بنا داریم از بانوان خردمند تجلیل کنیم و برای گام دوم راه خرد و تدبیر را برای زنان توسط خود آن‌ها هموار کنیم درخصوص برنامه‌های تدارک دیده شده در هفته بزرگداشت مقام زن اظهار کرد: اولین برنامه در نمازجمعه و دومین برنامه نیز تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل است و برنامه مهم دیگرمان تقدیر از پرستاران خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه امسال همایش روز زن در محل اجلاس سران با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود، عنوان‌کرد: در این همایش که روز میلاد بانوی دوعالم برگزار می‌شود از بانوانی که در عرصه علم و دانش اقدامات موفقی داشتند، تقدیر می‌شود البته از بانوان شاخص در عرصه‌های کارآفرینی، هنر و دیگر حوزه‌ها نیز تقدیر می‌شود.

خزعلی عنوان کرد: روز دوشنبه نیز نشست نخبگانی با شرکت بانوان موفق در عرصه‌های مختلف و با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده برای هفته بزرگداشت مقام زن گفت: برگزاری نشست‌های تکریم زن، استقرار نمایشگاه‌هایی که دستاورد‌های زنان را به نمایش می‌گذارد، افتتاح مراکز ورزشی و کارگاه‌های مهارت‌های مختلف، برگزاری مسابقات، اجرای وبینار‌ها و‌ جلسات مشاوره پزشکی، تربیتی و حقوقی در استان‌ها برگزار می‌شود.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف با دستگاه‌های مختلف از دیگر برنامه‌ها در این‌ایام خواهد بود، گفت: آزاد‌سازی بانوان زندانی جرایم‌غیر عمد، برنامه حمایت بانوان از زنان‌زندانی و حل مشکلات فرزندان‌شان از دیگر برنامه‌های تدارک‌شده‌ در این ایام خواهد بود.

خزعلی بیان کرد: از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده در این‌ایام، برگزاری نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های فصلی برای زنان سرپرست خانوار در همه استان‌هاست.

معاون امور‌ زنان‌ رئیس‌جمهور گفت: همایش یک حس خوب نیز از سوی وزارت کشور در روز زن برای کارمندان خانم برگزار می‌شود و در این‌روز بانوان شاغل مرخصی دارند تا در پارک‌های خاص بتوانند در این برنامه‌ها شرکت کنند.

نگاه و پیشنهادات سازنده رئیس دستگاه قضا برای حل مشکلات زنان و خانواده
وی با اشاره به دیدار خود با رئیس دستگاه قضا گفت: با جناب اقای اژه‌ای دیدار داشتیم که ایشان نگاه و پیشنهادات خوبی به مسائل حوزه زنان و خانواده داشتند. 

رئیس ستاد مرکزی هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر بیان کرد: رئیس دستگاه قضا تاکید داشتند، تسهیلاتی برای حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد تا به رفع مشکلاتشان منجر شود. ایشان وعده کردند نشست‌ها و جلسات مدومی در این باره داشته باشیم که امیدوارم به اتخاذ تصمیمات سازنده ای برای خانمها و بنیان خانواده بینجامد.

برنامه‌های در دست اجرای معاونت امور زنان رئیس‌جمهور
خزعلی با اشاره به برنامه‌های در دست اجرای معاونت امور زنان رئیس‌جمهور، گفت: برنامه معاونت زنان این است که محرومیت را تا جایی که امکان دارد از جامعه زنان رفع کند و جلوی بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را بگیرد لذا برنامه جامع ما که در روز زن رونمایی خواهد شد شامل ۲ برنامه توانمندسازی زنان و دوم آسیب‌زدایی از جامعه زنان و خانواده خواهد بود.
 
تمرکز بر اشتغال بانوان سرپرست خانوار در برنامه توانمندسازی
معاون امور زنان رئیس جمهور افزود: در برنامه توانمندسازی تمرکز ما روی اشتغال بانوان سرپرست خانوار است. طرح کسب‌وکارهای خانواده محور در دست تدوین و نگارش بود که رونمایی می‌شود. در بخش آسیب‌زدایی نیز طلاق از مهم‌ترین مواردی است که در سال‌های اخیر به صورت گسترده موردتوجه قرارگرفته و ازدیاد آن چالشی است که ممکن است خانواده‌ها را به‌شدت با مشکل مواجه کند و موجب کاهش ازدواج‌ها در جامعه نیز شود، لذا برنامه مدونی برای آن تصویب‌شده و اعتباراتش را هم برای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته‌ایم.
 
وی ادامه داد: در این راستا برنامه‌ها به‌صورت مشاوره خانوادگی و پزشک خانواده از ابتدای ازدواج زوجین هم در نظر گرفته‌شده تا همراه آن‌ها باشد چراکه طبق آمار اکثر طلاق‌ها در چهار ساله اول زندگی رخ می‌دهد.

خزعلی در ادامه تصریح کرد: در بخش توانمندسازی قسمت‌های مختلفی داریم که شامل کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی و برنامه‌های مختلفی می‌شود که در یک نشست خبری به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.
 
پیگیری مصوبات مربوط به زنان در سفرهای استانی
معاون امور زنان رئیس جمهور با اشاره به تصمیماتی که در سفرهای استانی برای حوزه زنان و خانواده اتخاذشده است، گفت: در هر سفر استانی اعتباراتی را برای زنان جذب کردیم و پیگیر هستیم تا حتماً این مصوبات اجرایی شوند، برخی از این موارد شامل احداث ورزشگاه‌ها، پارک‌های بانوان و آسیب‌زدایی از زنان در اورژانس اجتماعی است تا حمایت‌هایی که لازم است از خانواده زنان آسیب‌دیده صورت بگیرد و همچنین کارآفرینی زنان روستایی و کارآفرینی زنان را نیز مدنظر داریم و نظارت می‌کنیم تا این اتفاقات اجرایی شوند.
 
برگزاری ۷۳۰ همایش دانش‌آموزی در هفته گرامیداشت مقام زن 
وی درباره برنامه‌های تدارک‌دیده شده برای دانش آموزان در هفته بزرگداشت مقام زن نیز توضیح داد: آموزش‌وپرورش برنامه‌های زیادی در نظر گرفته که ازجمله آن برگزاری ۷۳۰ همایش دانش‌آموزی است و همچنین به مناسبت هفته زن از بانوان برجسته و ممتاز فرهنگی تجلیل می‌شود و هرکدام از دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز برای بانوان برنامه‌های خاصی تدارک دیده‌اند.
 
برگزاری میز خدمت با موضوع زنان در نماز جمعه 
خزعلی بابیان اینکه در هفته بزرگداشت مقام زن برنامه میز خدمت در نماز جمعه اجرا خواهد شد، گفت: این برنامه برای بهره‌مندی بانوان با حضور مقامات دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود و سعی می‌کنیم در این روز بخشی از وقت نماز جمعه را به پاسخگویی مشکلات زنان اختصاص دهیم.
 
معاون امور زنان رئیس جمهور تأکید کرد: برگزاری راهپیمایی‌ها و جشنواره‌های ورزشی نیز برای دختران دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است. بازی‌های بومی و محلی از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده در این هفته خواهد بود.
 
پویش‌هایی برای غربالگری و تست سلامت
وی در ادامه گفت: پویش‌هایی برای غربالگری و تست سلامت نیز در هفته بزرگداشت مقام زن برگزار می‌شود. اهدای خون هم از برنامه‌های سراسری دیگری هست که برای بانوان در این هفته در نظر گرفته شده است.
 
برنامه‌های دولت سیزدهم در حوزه عدالت جنسیتی
خزعلی درباره برنامه‌های دولت سیزدهم در حوزه عدالت جنسیتی نیز گفت: اجرای عدالت جنسیتی از تأکیدات دولت سیزدهم و جزو برنامه‌های ششم است که هیچ عدولی از آن صورت نگرفته است، عدالت فراگیر شامل جنس نمی‌شود بلکه شامل همه اعضای یک خانواده هست.
 
نقش زنان در دفاع مقدس
خزعلی با اشاره به اقدامات شهرداری برای نمایش چهره بانوان ایثارگر و جانباز نیز، گفت: حرکات خوبی از سوی شهرداری دراین‌باره صورت گرفته است و یکی از برنامه‌های ما در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این است که به نقش زنان در دفاع مقدس بپردازد.

معاون امور زنان رئیس‌جمهور بابیان اینکه رسیدگی به وضعیت زنان آسیب‌دیده، زنان بد سرپرست و زنان سرپرست خانوار، گفت: بیشترین موضوعی که در سفرهای استانی و نشست‌های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد رسیدگی به وضعیت زنان بد سرپرست و سرپرست خانوار است تا مشکلات آنان و فرزندانشان مورد رسیدگی قرار بگیرد.
 
برگزاری نشست‌های مشترک با سفرای کشورهای خارجی
وی با اشاره به برگزاری نشست‌های مشترک با سفرای کشورهای خارجی نیز گفت: در نشست با سفرای کشورهای خارجی مشکلات مشترک مطرح می‌شود و نشست‌های مشترک متعددی را با سفرای کشورهای مختلف در معاونت زنان برگزار کردیم تا در این ارتباطات موضوعات مشترک و راه‌حل‌ها مطرح شوند و به اجماعی برسیم و برای این مشکلات در مجامع بین‌المللی راه‌حل پیدا کنیم. ما در خیلی از مشکلات زنان از مجامع بین‌المللی مطالبه گری می‌کنیم و معتقد هستیم درباره خیلی از حقوق زنان اجحاف شده است و نیاز داریم صدای خودمان را به این مجامع برسانیم.

معاون امور زنان رئیس جمهور درباره اقدامات معاونت زنان امور ریاست جمهوری برای آزادی زندانیان زن، گفت: تعداد زنان زندانی خیلی کمتر از مردان است، اما همین تعداد نیز نباید باشد در سفرهای استانی به بند نسوان می‌رویم و در این بازدیدها مشاهده زنان زندانی با بچه‌های کوچک بسیار آزاردهنده است و باید سعی کنیم شرایط آزادی آنان فراهم شود و بستر مناسبی برای زندگی فرزندان این زنان ایجاد شود.
 
راه اندازی پویش زنان برای زنان
وی تصریح کرد: پویشی به عنوان زنان برای زنان راه‌اندازی خواهیم کرد تا خانم‌های خیر بتوانند به طرق مختلف از زنان زندانی و خانواده‌های آن‌ها حمایت کنند البته در این مورد زندانیانی که جرائم غیرعمد داشته‌اند بیشتر موردتوجه هستند و برنامه‌های مدونی برای این موضوع داریم.
 
جایگاه زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی
خزعلی درباره اینکه آیا جایگاه زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی حذف‌شده است یا خیر، گفت: پیشنهاداتی آماده می‌شود این موضوع قطعی نیست و تصمیم‌گیرنده نهایی در این رابطه رهبر معظم انقلاب هستند که با شناختی که از ایشان داریم بعید می‌دانم چنین اتفاقی بیفتد.
 
تشکیل شورای فقهی زنان
معاون امور زنان رئیس‌جمهور درباره همکاری مراجع و حوزه علمیه قم با معاونت زنان ریاست جمهوری گفت: دیدارهای خوبی با مراجع اعزام و تقلید داشتم و همچنین با آیت‌الله اعرافی درباره تشکیل شورای فقهی زنان جلسه داشتیم تا شورایی برای مسائل خانم‌ها تشکیل شود و مسائل جدیدی که در جریان تغییرات زمان و روز پیش می‌آید در این شورا رسیدگی شود و احکام فقهی متناسب را از مراجع دریافت کنیم.
 
بودجه مطلوب اختصاص داده‌شده به لایحه جمعیت
وی درباره بودجه اختصاص داده‌شده به لایحه جمعیت، گفت: بودجه خوبی دراین‌باره تصویب‌شده است و خانواده‌ها نگران این موضوع نباشند وقتی پشتوانه مالی خوبی برای یک لایحه در نظر گرفته می‌شود به اجرایی شدن آن کمک می‌کند.
 
مرخصی زنان کارمندان در روز زن
خزعلی با اشاره به امکان دریافت مرخصی زنان کارمندان در روز زن نیز گفت: مرخصی کارمندان دولت زن در روز میلاد حضرت فاطمه زهرا با ابلاغ وزارت کشور انجام می‌شود و در این روز کارمندان زن می‌توانند مرخصی تشویقی دریافت کنند به‌شرطی که با خانواده‌های خود به پارک‌ها بروند و در مراسمی که برای این روز در نظر گرفته‌شده شرکت کنند.
 
بیمه زنان خانه‌دار
معاون امور زنان رئیس‌جمهور درباره بیمه زنان خانه‌دار نیز، گفت: یکی از ایرادهایی که به قانون جمعیت داشتیم این بود که چرا قشر خاصی از خانم‌ها در آن دیده شدند و خانم‌های خانه‌دار که جمعیت گسترده‌ای از جامعه را تشکیل می‌دهند کمتر موردتوجه قرارگرفته‌اند. دنبال راه‌حلی برای این مسئله هستیم شاید شرایط و بودجه دولت اجازه این مطلب را ندهد؛ اگر در بودجه امکان بیمه خانم‌های خانه‌دار فراهم نشود، اما پیگیر بیمه شدن خانم‌های سرپرست خانوار هستیم و این موضوع تا مراحلی هم پیش رفته است.
 
اقدامات معاونت امور زنان برای حل مشکل شناسنامه‌دار شدن دانش‌آموزان
وی درباره اقدامات معاونت امور زنان برای حل مشکل شناسنامه‌دار شدن دانش‌آموزان دختر در برخی استان‌های کشور نیز گفت: یکی از دغدغه‌های ما شناسنامه‌دار شدن دانش‌آموزان است که فقط مختص به فرزندان نیست و حتی والدین و پدربزرگ و مادربزرگ‌هایی هستند که شناسنامه ندارند.

خزعلی تأکید کرد: برخی از این‌ها ممکن است از کشورهای همسایه به ایران مهاجرت کرده باشند و همین امر مانعی ایجاد کرده که افرادی که از کشور خودمان شناسنامه ندارند نیز محروم بماند و به‌تبع آن از تحصیل و بهداشت و دیگر امکانات محروم شوند البته در برخی شهرها سعی شده این افراد در قالب خیریه تحت پوشش قرار بگیرند.

معاون امور زنان رئیس‌جمهور گفت: در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، خراسان رضوی و قم با چنین افرادی سروکار داریم که با تعداد زیادی از این عزیزان دیدار داشتیم و طرح‌هایی برای رفع مشکلات آنان تدارک دیده‌ایم که امیدواریم به تصویب برسند.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *