صید: المپیکی شده بودم، اما در انتخابی شرکت کردم/ وای به روزی که در المپیک نتیجه ضعیفی بگیرم
سید ستار صید در گفتوگو با میزان، درباره کسب جواز حضور در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ و چگونگی محاسبه امتیازات برای حضور در این بازیها، اظهار داشت: فدراسیون جهانی اسکی برای محاسبه امتیازات اسکیبازان برای حضور در المپیک زمستانی و برای ورزشکاری که نخستین مسابقهاش را تجربه میکند، امتیاز ۱۰۰۰ را در نظر میگیرد و امتیازات هر اسکیباز به دلیل حضور در مسابقات مختلف و کسب امتیازات لازم، از ۱۰۰۰ کم میشود و هر چقدر این عدد به صفر نزدیک شود، نشان از عملکرد خوب یک اسکیباز دارد. امتیازات صفر تا ۱۰۰ برای اسکیبازان درجه یک جهان است که به صورت مستمر در مسابقات جهانی و بینالمللی رقابت میکنند و برای ورزشکارانی در حد و اندازه من، این امتیاز ورودی باید زیر ۱۲۰ باشد.
وی افزود: من امتیازات لازم برای حضور در المپیک زمستانی را پس از عملکرد رضایتبخش در ۲ مسابقه ترکیه به دست آوردم و المپیکی شده بودم، اما برای آنکه حرف و حدیثی پیش نیاید ۳ مسابقه در ایرات هم برگزار شد تا تمام نفرات در رقابتی که حکم انتخابی داشت شرکت کنند که در نهایت در هر ۳ مسابقه قهرمان شدم و توانستم برای چهارمین بار متوالی راهی المپیک زمستانی شوم.
ملیپوش اسکی صحرانوردی ایران در واکنش به ضعف محسوس در زیرساختها و همچنین پشتوانهسازی در رشته اسکی، خاطرنشان کرد: برای توجه به موضوع پشتوانهسازی در همین پیست دیزین که زادگاه خود بنده است، علاوه بر تمرین مستمر و آماده نگه داشتن خودم برای حضور در المپیک، توانستهام مجوز یک باشگاه را بگیرم و در آن پیست به آموزش اسکی صحرانوردی میپردازم. منظورم از گفتن این موضوع این است که در حال حاضر در پیستهای دیزین، شمشک و دربندسر که ۳ پیست شلوغ و مورد علاقه ورزشکاران و خانوادههاست، بستر و محلی برای آموزش و تمرین اسکی صحرانوردی تعبیه نشده و تنها پیستی که امکان اسکی صحرانوردی را دارد، پیست امامزاده هاشم است.
وی افزود: همانگونه که مطلعید پیست امامزاده هاشم هم زیر نظر ارتش است و به همین دلیل خانوادهها برای حضور در این پیست با محدودیت روبرو هستند و از طرف دیگر امکانات و مسیر رسیدن به این پیست هم شرایط خوبی ندارد. همه این عوامل باعث شده تا خانوادهها، نوجوانان و جوانان مستعد اطلاعاتی از اسکی صرانوردی نداشته باشند. واقعا نیاز است در پیستهای دیزین، شمشمک و دربندسر یک مسیر مخصوص اسکی صحرانوردی ایجاد شود تا شاهد جذب نوجوانان به این رشته باشیم. در حال حاضر در باشگاهی که در دیزین دارم ۱۰ اسکیباز زیر ۱۵ سال و ۵ نفر زیر ۱۹ سال دارم که آینده درخشانی در انتظارشان است. هم اکنون سید احمد رضا صید که زیر نظر خودم آموزش دیده با ۱۹ سال سن توانست در مسابقات انتخابی المپیک در جایگاه سوم بایستد و ساحل تیر هم در بخش بانوان بر سکوی دوم ایستاد.
این اسکیباز باتجربه و المپیکی، یادآور شد: به نظرم در وهله اول باید یک سری افراد کاملا فنی و آشنا در فدراسیون اسکی باشند تا حداقل تصمیمات فنی بگیرند. همه از الان میدانیم که المپیک زمستانی ۲۰۲۶ چهار سال دیگر آغاز خواهد شد پس باید برنامهریزی کنیم نه اینکه تا چند ماه قبل از حضور در المپیک حتی حالی از اسکیبازان هم نپرسیم. همچنین امکانات و تجهیزات به روز نیاز و دغدغه اصلی اسکیبازان ایرانی است چرا که در رشته اسکی تجهیزات حرف اول را میزند. منظورم از امکانات از چوب اسکی و واکس گرفته تا ماشین برفکوب برای پیست را شامل میشود. متاسفانه همین پیست امامزاده هاشم که برای اسکی صحرانوردی است هم شرایط خوبی برای تمرین ندارد.
وی تاکید کرد: در چند روز اخیر برای تمرین در پیست امامزاده هاشم حضور دارم و برف خیلی خوبی هم باریده، اما متاسفانه ماشین برفکوب نیست که برف را آماده اسکی کند. چند بار به دوستان در فدراسیون زنگ زدم و موضوع را توضیح دادم، اما در جواب میگویند که برف تا چند روز آینده هم خواهد بارید و بهتر است صبر کنیم تا برف بند بیاید و سپس ماشین برفکوب برای آمادهسازی پیست کارش را آغاز کند. آیا واقعا فکر نمیکنند که من به عنوان نماینده اسکی ایران در المپیک، نباید در اتاق بنشینم و تمرین نکنم؛ هرچند من بیکار ننشستم و خودن محلی را برای خودم مهیا کردم تا بتوانم تمرین کنم.
این اسکیباز که چهارمین حضور در المپیک زمستانی را تجربه خواهد کرد، تصریح کرد: اکنون کسی از دوستان و کارشناسان حالی از من نمیپرسند، اما وای به روزی که من در المپیک نتیجه به نسبت ضعیفی بگیرم؛ آن موقع همه در قامت منتقد حرف خواهند زد تا مرا زیر سوال ببرند. واقعا وضعیت تمرین اسکیبازی که باید تا چند هفته آینده در المپیک رقابت کند، باید اینگونه باشد؟ در نهایت امیدوارم همه دست به دست هم بدهند تا حداقل با آمادهسازی مناسب پیست امامزاده هاشم بتوانمدر مدت باقیمانده تمرینات خوبی انجام دهیم.