وکالت یکی از ارکان دادرسی منصفانه است
- همایش نکوداشت پژوهش با حضور حجت الاسلام و المسلمین هادی رئیس پژوهشکده قوه قضاییه، حسن عبدلیان رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی در همایش اظهار کرد: در امر دادرسی و ارتباط با دادگاهها با اصول مختلفی همچون تساوی در مقابل دادگاه و اصول دادرسی مواجه هستیم.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه ادامه داد: موضوع وکالت یکی از ارکان دادرسی منصفانه است و جایگاه دادرسی منصفانه و وکیل در اسناد بالادستی وجود دارد.
وی با بیان اینکه نمیتوان از دادرسی منصفانه صحبت کرد و نقش وکیل را نادیده گرفت، گفت: در قواعد و اصول حقوقی دسترسی به وکیل و تضمین دادرسی منصفانه از حق تبدیل به اصل شده است.
حجت الاسلام والمسلمین هادی اظهار کرد: بنابر اصل ۱۶۷ قانون اساسی، قضات باید حکم پرونده صادر کنند و مشابه این اصل ماده ۳ آیین دادرسی مدنی است که بر مبنای آن برای صدور حکم میتوان به اصول حقوقی و منابع معتبر اسلامی مراجعه کرد.
وی ادامه داد: اگر وکیل از جایگاه علمی مباحثی که در لایحه مینویسد آگاه باشد وارد عدالت منصفانه شده، زیرا بسیاری از موارد نیازمند کنکاش است و انسان با علم به این موارد میتواند ادعا کند که در مسیر احقاق حق قدم برداشته است.
در ادامه حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به اهمیت موضوع پژوهش و آموزش، گفت: در حوزه وکالت، کارشناسی و مشاوره بسیاری از موارد از طریق پژوهش انجام میشود و حقوقدانان میتوانند اقدامات موثری در این حوزه انجام دهند.
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیتهای پژوهش گفت: باید از پژوهشگران برتر و پژوهشهای حقوقی استقبال کنیم و امیدواریم در دوران توسعه مرکز وکلا بتوانیم از پژوهشها بهرهمند شویم.
در پایان این همایش از پژوهشگران برتر تقدیر شد.
انتهای پیام /