روابط دوجانبه ایران و تاجیکستان احیا می‌شود

12:22 - 20 دی 1400
کد خبر: ۷۸۸۱۴۴
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان گفت: در گروه دوستی ایران و تاجیکستان در مجلس، بنا داریم طی چندماه آینده سفری به تاجیکستان داشته باشیم و در اردیبهشت یا خرداد ماه دوستان تاجیک را به شیراز دعوت کنیم و از این ظرفیت برای احیای روابط دوجانبه بهره ببریم.
- جلیل رحیمی جهان‌آبادی ظهر امروز در همایش «چشم‌انداز روابط ایران و تاجیکستان» که در محل سازمان فرهنگی اکو برگزار شد، اظهارکرد: در گروه دوستی ایران و تاجیکستان در مجلس، نیت داریم طی چندماه آینده سفری به تاجیکستان داشته باشیم و در اردیبهشت یا خرداد ماه دوستان تاجیک را به شیراز دعوت کنیم و از این ظرفیت برای احیای روابط دوجانبه بهره ببریم.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان گفت: امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که همه کشور‌ها در فکر احیای پیوند‌های خود هستند، اگر نگاهی به اروپا داشته باشید بعد از جنگ جهانی دوم فرایند همگرایی در اروپا و بعد از تحولات جنگ جهانی دوم یک همگرایی در کشور‌های عربی آغازشد.

وی گفت: بعد از تحولات دهه ۶٠ یک همگرایی در کشور‌های شرق آسیا پدید آمد، اما شاید آن بخش گمشده سیاست خارجی ما احیای پیوند‌های تاریخی، تمدنی، زبانی و فرهنگی باشد.

رحیمی جهان آبادی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی برای احیای باور‌های دینی و مذهبی تلاش ارزشمندی انجام شد و امروز یک ائتلاف قدرتمند از کشور‌های همفکر در منطقه غرب آسیا پیرامون ایران حضور داشته و روابط گروم و صمیمانه‌ای با ایران دارند.

وی تاکید کرد: شاید احیای روابط ما با کشور‌های تاجیکستان و افغانستان آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. این سه کشور همزبان و دارای تاریخ و فرهنگ است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تاجیکستان بخش‌هایی اژ کتاب گمشده فرهنگ ماست، صفحاتی است که اگر این صفحات در کنار ایران قرار نگیرد هم تاریخ و فرهنگ ما ناقص است و هم فرهنگ و تاریخ تاجیکستان؛ این موضوع درباره افغانستان نیز صدق می‌کند.
 
همچنین خسرو ناظری در ادامه همایش «چشم‌انداز روابط ایران و تاجیکستان» گفت: هر چند رابطه دیپلماتیک ایران و تاجیکستان بیش از ٣٠سال قدمت دارد، اما فرهنگ، زبان و تاریخ دوکشور به عمق تاریخ برمی‌گردد که پیوند محکمی را برای تحکیم همکاری‌های کاملا سودمند بین دوکشور در عرصه‌های مختلف فراهم می‌کند.

وی افزود: رابطه دوستانه ایران و تاجیکستان بر احترام متقابل و برابری و برادری استوار است؛ ۲ کشور به نحو مؤثری همکاری می‌کنند تا از ابتکارات خود برای توسعه رابطه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت کرده و همکاری شایسته‌ای در چارچوب سازمان‌های معتبر بین‌المللی ازجمله سازمان ملل متحد دریابند.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) عنوان کرد: سازمان همکاری اقتصادی اکو برای ایران و تاجیکستان به‌عنوان دو عضو مهم خود، اهمیت خاصی قائل است و حضور دو کشور در این سازمان را برای افزایش همکاری‌های منطقه‌ای در همه عرصه‌ها از قبیل تجارت، ارتباطات، انرژی، معادن و محیط زیست و توسعه پایدار ارج می‌نهد.

ناظری اضافه کرد: رابطه میان اعضای اکو صرفا بر همکاری‌های اقتصادی و پیوند‌های فرهنگی استوار است.

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) گفت: تقویت همکاری‌های دوستانه در میان اعضای این سازمان بخش جدایی ناپذیر از دستورکار اکو برای توسعه پایدار است؛ در این راستا دبیرخانه اکو گام‌های استواری را برای افزایش همکاری در بین کشور‌های دوست از طریق چارچوب‌های قانونی برداشته است.

 


برچسب ها: ایران تاجیکستان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *