قشقایی: وزنهبرداری هنوز برای من تمام نشده؛ به فکر ترک وطنم نیستم/ جایزه قهرمانیام ۲۵ میلیون هم نشد
- حافظ قشقایی وزنهبردار سبک وزن دسته ۵۵ کیلوگرم کشورمان که در اولین تجربه بین المللیاش در مسابقات قهرمانی ۲۰۱۹ جهان به میزبانی تایلند، با مهار وزنه ۱۴۹ کیلوگرمی در حرکت دوضرب به مدال نقره دست یافت تا بعد از ۴۲ سال ایران را صاحب مدال جهانی در این وزن کند. این مدال اولین مدال سبکوزن وزنهبرداری ایران بعد از انقلاب اسلامی ایران بهشمار میرود؛ مدال قبلی را محمد نصیری اسطوره وزنهبرداری ایران در این وزن به دست آورده بود.
اما این وزنهبردار که مدرک مهندسی نفت دارد، میتوانست در دومین میدان بینالمللیاش باز هم خوش بدرخشد و برای کشورمان مدال کسب کند که با بیمهری کادر فنی تیم ملی به اردوها دعوت نشد تا در دو رقابت جهانی با اینکه وزنه برداری ایران میتوانست نشان ارزشمند طلا را در این دسته به دست بیاورد با کج سلیقگی و بی تدبیری از مسابقات جا بماند.
*تمریناتم آنچنان جدی و سنگین نیست
بعد از مدتهای دوری از تیم ملی وزنهبرداری بزرگسالان در این رابطه حافظ قشقایی در گفتوگو با درباره آخرین وضعیتش، اظهار داشت: اوضاع و احوالم زیاد خوب نیست، چون انتظار داشتم، پس از ۴۲ سال که مدال جهانی را در سبک وزن به دست آوردم توجه بیشتری به این مدالآوریام شود، اما مثل اینکه این دستاورد در ورزش ایران برای مسئولان هیچ اهمیتی نداشت.
دارنده مدال نقره جهان با اشاره به اینکه تمریناتش آنچنان جدی و سنگین نیست، عنوان کرد: چون در ماههای اخیر تمریناتم را با هدف خاصی دنبال نمیکردم، رکوردهایم آنچنان مطلوب و در حد رکوردهای جهانی نیست. همچنین زمانی کوتاهی است به سراغ ورزش قدرتی کراسفیت رفتهام. این رشته ورزشی نسبت به وزنهبرداری رشته بهتری شده است. البته دوست دارم بیشتر به صورت حرفهای در این رشته جذاب فعالیت داشته باشم و در کنارش وزنهبرداری را هم ادامه دهم.
*رکوردهایم از ورزشکاری که طلای جهان گرفت ۱۰ کیلوگرم بالاتر بود
وی در پاسخ به این سوال که آیا با رکوردهایی که قبل از مسابقات جهانی به ثبت رسانده، شانس مدال داشت، تاکید کرد: تقریباً تا چهار ماه پیش که فدراسیون وزنهبرداری فرصت داشت رکوردهای اولیه وزنهبرداران را برای مسابقات جهانی بفرستد، به رکوردهای ۱۲۸ کیلوگرم در یکضرب و ۱۶۸ کیلوگرم در دوضرب رسیده بودم و نسبت به ورزشکاری که طلای دنیا را گرفت ۱۰ کیلوگرم بالاتر بود.
قشقایی در خصوص حضور در مسابقات لیگ برتر وزنهبرداری هم گفت: امسال برای باشگاه ذوبآهن اصفهان وزنه میزنم. در هفته اول این مسابقات با اینکه از آمادگی آنچنانی برخوردار نبودم، مقام اول دسته ۶۱ کیلوگرم را کسب کردم. امیدوارم در هفته دوم (۱۵ تا ۱۷ دی ماه در سالن وزنهبرداری ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد) در همین وزن بهترین عنوان را برای تیمم کسب کنم.
وی ادامه داد: امسال سه تیم ذوبآهن اصفهان، فولادین ذوب آمل و شرکت ملی حفاری اهواز شانس زیادی برای قهرمانی دارند. مسابقات لیگ از لحاظ مالی کمک جزیی به وزنهبرداران میکند و ورزشکاران را در فضای مسابقات نگه میدارد. امیدوارم هر سال لیگ وزنهبرداری با کیفیت بهتری برگزار شود.
*امیدوارم مجدداً برای ایران افتخارآفرینی کنم
وزنهبردار استان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که آیا بعد از مسابقات جهانی و کسب مدال نقره، جوایزش را دریافت کرده است یا خیر، تصریح کرد: قرار بود شهرداری شهرمان یک قطعه زمین به من بدهد که انجام نشد؛ جایزه قهرمانیام به ۲۵ میلیون تومان هم نرسید. ۱۸ میلیون تومان از کمیته ملی المپیک و کمتر از ۱۰ میلیون تومان هم از سازمانهای مربوط به استانمان دریافت کردم. برای کسی که مدال نقره جهان بعد از ۴۲ سال گرفته است هیچ امکانات و خدمات خاصی ارائه نشد.
قشقایی با اشاره به اینکه در سازمان یا نهاد دولتی استخدام نیست، اذعان کرد: با پیگیریهای که داشتم و با توجه به رتبه ۷۰۰ رشته تحصیلی مهندسی نفت در دانشگاه هم، نشد در وزارت نفت استخدام شوم!
وی در خصوص اینکه آیا هنوز برای رسیدن به تیم ملی امیدوار است و دوست دارد برای کشورمان روی تخته مسابقات بینالمللی برود، خاطرنشان کرد: بعد از اینکه به اردوی تیم ملی دعوت نشدم پیشنهاداتی برای حضور در دو کشور اروپایی و آسیایی داشتم تا برای این کشورها مسابقه بدهم، اما تمریناتم را در کرمانشاه ادامه میدهم و هنوز وزنهبرداری برای من تمام نشده است. میخواهم کارهای زیادی در وزنهبرداری ایران انجام دهم. اصلاً به فکر ترک وطنم نیستم و امیدوارم شرایطی پیش بیاید تا مجدداً برای تیم ملی وزنهبرداری ایران افتخار آفرینی کنم.