تنش روسیه و غرب بر سر اوکراین/عدم اجماع در اروپا بر سر تحریم مسکو
- اتحادیه اروپا اخیرا تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را تمدید کرد و تهدید کرد در صورت تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تحریمهای بیشتری را تهدید کرد.
به گزارش «واشنگتن پست»، اروپا و آمریکا این تحریمها را در سال ۲۰۱۴ و پس از الحاق کریمه به روسیه آغاز کردند؛ بسیاری از ناظران تردید داشتند که اتحادیه اروپا روسیه را تحریم کند و یا اینکه تحریمهای اعمال شده علیه روسیه تا مدت زیادی ادامه یابند.
به نظر میرسد در میانه تشدید تنشها میان روسیه و غرب، تردیدهایی درباره ادامه این تحریمها علیه روسیه وجود دارد.
تصمیم گیری در اتحادیه اروپا و در زمینه سیاست خارجی مستلزم توافق همه کشورهای عضو است؛ تصمیمگیری درباره تحریمهای اقتصادی در شورای اروپا و گردهمایی اتحادیه اروپا اتخاذ میشود.
علاوه بر این رژیم تحریمی علیه روسیه باید هر ۶ ماه تمدید شود.
این به معنای آن است که تمدید تحریمها نیازمند رای همه ۲۷ عضو فعلی است – و تحریمهای روسیه نیز به توافقنامه مینسک، نقشه راهی که برای بازگرداندن تمامیت ارضی اوکراین طراحی شده است، مرتبط است.
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، «ولادیمیر پوتین»، همتای روس خود را به تحریم انرژی اروپا تهدید میکند، اما ممکن است انجام آن دشوار باشد.
با این وجود بسیاری از کشورهای اروپایی استدلال کرده اند که این اقدام غیرضروری است.
در سال ۲۰۱۵، نخست وزیر یونان، تحریمها علیه روسیه را «بی معنا» خواند و تهدید کرد که آن راتضعیف میکند.
در سال ۲۰۱۸، وزیر کشور ایتالیا، اعلام کرد که برای لغو تحریمها علیه روسیه تلاش خواهد کرد و گفت که دولتش از وتو کردن آنها هراسی ندارد.
نظرسنجیهای انجام شده نشان میدهند که تنها ۱۰ درصد از پاسخ دهندگان در اسپانیا تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را تایید میکنند و همه اروپاییها روسیه را یک تهدید نمیدانند؛ نظرسنجیهای عمومی در بلغارستان، آمریکا را بزرگترین تهدید نشان میدهد.
جای تعجب نیست که این اختلافها میان مقامات اروپایی فضای بیشتری را برای روسیه به همراه دارد.
اگرچه این تحریمها علیه روسیه تمدید میشود، اما اجماع کامل در میان اروپاییها بر سر آن وجود ندارد.
دلیل تمدید شدن تحریمها این است که کشورهایی مانند فرانسه و آلمان که حمایت آنها از رژیم تحریمی برای اتحادیه اروپا بسیار حیاتی است، از تحریم روسیه حمایت میکنند.