پرایس: شاهد پیشرفت‌هایی در مذاکرات بودیم/مقام‌های آمریکایی به اراضی اشغالی می‎روند

8:56 - 30 آذر 1400
کد خبر: ۷۸۳۳۱۱
مذاکرات پیرامون لغو تحریم ها علیه ایران به برگزاری نشست ها، گمانه زنی ها و سفرهای دیپلماتیک منجر شده است.
مذاکرات وین سبب رایزنی‌ها و سفر‌های دیپلماتیک متعددی شده است.
 
به گزارش «وب سایت وزارت خارجه آمریکا و هاآرتص»، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در مورد مذاکرات وین پیرامون لغو تحریم‌های ایران، گفت «ما شاهد پیشرفت‌هایی در بخش آخر از دور دوم مذاکرات و صدور اعلامیه‌ای از ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر توافق بر سر بازگرداندن شفافیت به برنامه نظارتی آژانس از طریق نصب مجدد دوربین‌ها در کرج بودیم ...، اما یک بار دیگر باید بگوییم که ما در این باره هوشیاریم؛ زیرا این اتفاق اصلا نمی‌بایست از ابتدا به یک اقدام ضروری مبدل شود.»
 
وی در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی پیشرفت در مذاکرات پیرامون ایجاد تفاهم بر سر متن مبنای مذاکره شد و گفت «البته آن طور که همکارم گفته است ما هنوز به متن نرسیده ایم، ولی چارچوب یا دستور کاری برای مذاکره پیرامون آن متن داریم.»
 
این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود «اگر سرعت دیپلماسی در یک سمت بسیار عقب‌تر از سرعت دیپلماسی در سمت دیگر باشد، همانطور که از تروئیکای اروپایی شنیدید، برجام به پوسته‌ای خالی تبدیل می‌شود و همانطور که همکارم گفت برجام جسدی خواهد بود که قابل احیا نیست.»
 
«پرایس»، با طرح ادعای باور آمریکا به احیای برجام از طریق بازگشت متقابل، ادامه داد که این توافق همچنان می‌تواند نیاز آمریکا برای آن چه وی «جلوگیری از دستیابی دائم ایران به سلاح هسته‌ای» خواند، تامین کند.
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد «ایران نمی‌تواند همزمان با طولانی کردن مذاکرات برجام، فعالیت هسته‌ای خود را تسریع کند.»
 
به ادعای وی «تجربه تیم ما در وین تا پیش از تعویق گفتگو‌ها در اواخر هفته گذشته، پیشرفت در مذاکرات بود، اما سرعت این پیشرفت برای رسیدن به جایی که در آن از برجام به عنوان وسیله‌ای برای حرکت رو به جلو استفاده شود، نبود.»
 
«پرایس» در بخش دیگری از اظهاراتش از گفتگو‌ها میان ایران و عربستان استقبال کرده و گفت «امیدواریم این گفتگو‌ها به از بین رفتن تنش‌ها کمک کنند؛ دو کشور می‌توانند نقش سازنده بالقوه‌ای در تضمین امنیت منطقه داشته باشند.»
 
وی درباره لغو تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از سوی آمریکا پس از خروج از برجام در سال ۲۰۱۸، گفت «چیز زیادی برای توضیح بیشتر وجود ندارد و در واقع بسیار ساده است؛ همانطور که گفتیم آماده ایم تحریم‌های مغایر با برجام را لغو کنیم ... این چیزی است که ما در مورد آن صحبت کرده ایم و اساساً فرمولی است که در زمان عقد توافق و در سال ۲۰۱۶ زمانی که توافق توسط گروه ۱+۵ و ایران اجرا شد، مناسب تشخیص داده شد ... ما آماده‌ایم تحریم‌های مغایر با برجام را لغو کنیم، تا زمانی که ایران خود را در محدوده‌های سختگیرانه، محدودیت‌های هسته‌ای سخت‌گیرانه برجام از نظر راستی‌آزمایی و نظارت دقیق، از نظر سایر محدودیت‌ها قرار دهد.»
 
از سوی دیگر، کاخ سفید از سفر «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی، «ییل لمپرت»، دستیار وزیر خارجه آمریکا و «برت مک گورک»، هماهنگ کننده امور خاورمیانه کاخ سفید به اراضی اشغالی برای رایزنی پیرامون ایران خبر داد.
 
براساس بیانیه کاخ سفید، «سالیوان» روز چهارشنبه، با «نفتالی بنت»، نخست وزیر، «یائیر لاپید»، وزیر خارجه و «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیدار و بر تعهد آمریکا مبنی بر حفظ امنیت رژیم صهیونیستی تاکید می‌کند.
مسائل و موضوع‌های راهبردی مانند ایران نیز در دستور کار رایزنی‌های «سالیوان» قرار دارند.
 
وی همچنین چهارمین جلسه از نشست‌های مشترک «تل آویو» و «واشنگتن» موسوم به «گروه مشورتی راهبردی» را با همتای صهیونیست خود برگزار می‌کند.
 
«هاآرتص» نوشت رژیم صهیونیستی امیدوار است که سفر آتی «سالیوان» با انتظارات مبنی بر تغییر رویکرد در مذاکرات ایران که این هفته از سر گرفته می‌شود، مواجه شده و نشان دهنده تغییر سیاست آمریکا باشد.
 
یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که آمریکا از موضع خود در مذاکرات وین شرمنده است.
 
شورای امنیت ملی و وزارت خارجه آمریکا از پاسخ به درخواست‌ها برای اظهار نظر خودداری کردند.
 
در عین حال، «لیز تراس»، وزیر خارجه انگلیس بعد از نشست یک روزه وزرای خارجه انگلیس و کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه‌ای مشترک با شورای همکاری خلیج فارس منتشر کرد.
 
براساس این بیانیه، طرفین بر سر شراکت راهبردی با یکدیگر به توافق رسیدند. این بیانیه همچنین مدعی شد که وزرای خارجه انگلیس و کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس به مذاکرات وین به عنوان آخرین فرصت جهت بازگرداندن امنیت به منطقه و ممانعت از تشدید تنش‌های هسته‌ای می‌نگرند.
 
در بخشی از این بیانیه، ایران به آن چه «فعالیت‌های مخرب» خوانده شده، متهم شده و از ایران خواسته شده تا «ضمن ایفای نقشی مثبت در منطقه به قوانین بین المللی، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی همسایگان خود احترام بگذارد.»
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *