طرز تهیه چند فینگر فود ساده و کم هزینه برای شب یلدا
_ مجله کوروش نوشت: درست کردن انواع فینگر فودهای کم هزینه و جدید یلدایی برای شام شب یلدا و پیش غذای شب یلدا حسابی پرطرفدار است. تهیه انواع فینگر فود سرد و گرم و البته فینگر فودهای جدید برای دورهمیها و مناسبتهای خاص نیاز به کمی خلاقیت دارد. در این مقاله به طرز تهیه فینگر فودهای ساده و کم هزینه برای شب یلدا میپردازیم تا بنا به سلیقه و موادی که در دسترس دارید، یک یا چند تا از این فینگر فودهای خوشمزه یلدایی را برای شب چله امسال درست کنید.
طرز تهیه فینگر فود ساده و کم هزینه یلدایی به شکل هندوانه
مواد لازم برای تهیه فینگرفود یلدایی به شکل هندوانه
فیله یا سینه مرغ: ۱۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
خیار: ۳ عدد
گوجه فرنگی: ۳ عدد
نان تست: ۱ بسته
سبزیهای معطر (ساطوری و خرد شده): ۲/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
سس مایونز: به مقدار دلخواه
زیتون سیاه: به مقدار دلخواه
زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه فینگرفود یلدایی به شکل هندوانه
مرحله اول: مرغ و سیب زمینی را آب پز کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه این فینگر فود ساده و کم هزینه و جدید برای شب یلدا، نانهای تست را از قبل در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. پیاز را پوست بگیرید و به چهار قسمت خرد کنید. فیله یا سینه مرغ بدون استخوان را تمیز کنید و با پیاز در یک قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن، زردچوبه، فلفل و ادویههای دلخواه اضافه کنید. بعد از این که رنگ مرغها تغییر کرد، به آن آب جوش اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مرغ ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم آبپز شود. در یک قابلمه دیگر سیب زمینیها را آب پز کنید.
مرحله دوم: مواد را با هم مخلوط و پوره کنید
بعد از این که مرغ آب پز شد، آن را ریش ریش کنید. سیب زمینیها را هم پوره کنید. سبزیهای معطر دلخواه را هم بشویید و ساطوری ریز خرد کنید. کمی از سبزیها را با مرغ و سیب زمینیهای آبپز شده در یک ظرف بریزید. کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. همه مواد را با هم ترکیب کاملا مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله سوم: مواد را روی نانهای تست بمالید
نانهای تست را از فریزر خارج کنید و با یک لیوان، از وسط آنها یک دایره در بیاورید. روی هر دایره، سیب زمینی و مرغ و سبزی میکس شده را بمالید. یک نان تست دایرهای دیگر را روی آن قرار دهید. سپس هر دایره را از وسط نصف کنید. روی سطح و اطراف آن را سس مایونز بمالید تا مواد دیگر به آن بچسبد.
مرحله چهارم: خیار و سبزی را به اطراف نان بچسبانید
خیارها را بشویید و با پوست، رنده کنید. بقیه سبزیها را اضافه کنید و به هم بزنید. این مخلوط را به قسمت هلالی شکل نان بریده شده بچسبانید. گوجه فرنگیها حلقهای خرد کنید و روی نان قرار دهید. سس مایونز باعث میشود مواد به نان بچسبد.
مرحله پنجم: فینگر فود یلدایی را تزیین کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه این فینگر فود یلدایی زیتون سیاه را خرد کنید تا شکل هسته هندوانه شود. آنها را روی گوجه فرنگیها بپاشید. همه فینگر فودهای یلدایی را که به همین شکل آماده کردید، در یخچال قرار دهید تا مواد خودشان را بگیرند. سپس آنها را در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه فینگر فود رول سوسیس پنیری برای شب یلدا
مواد لازم برای درست کردن فینگرفود یلدایی رول سوسیس پنیری
سوسیس کوکتل: ۸ عدد
نان تورتیلای ذرت: ۲ عدد
فلفل هالوپینوی نازک: ۸ تکه
پنیر کم چرب: ۲ قاشق به صورت خردشده
مراحل طرز تهیه فینگرفود یلدایی رول سوسیس پنیری
مرحله اول: مواد را روی نان بگذارید و رول کنید
در اولین قدم از طرز تهیه این فینگر فود ساده و خوشمزه برای شب یلدا، نانهای تورتیلا را روی دستمال کاغذی مرطوب در فر بگذارید. دمای فر را روی ۱۹۰ درجه تنظیم کنید تا گرم شود. بعد از۳۰ ثانیه، نانها را خارج کنید و از هر نان، ۵ نوار ببرید. پنیرها را روی نوارها بگذارید؛ روی هر نوار یک تکه سوسیس و روی سوسیس هم یک فلفل هالوپینو بگذارید.
میتوانید بعد از پخت رول سوسیس پنیری به عنوان فینگر فود یلدا هم آنها را به صورت درسته سرو کنید و هم سوسیسها را برش بزنید و به صورت دایرهای درآورید و داخل ظرف بچینید.
مرحله دوم: فینگر فودها را در فر بگذارید
نوارها را رول کرده و یک خلال دندان در هر رول فرو کنید. رولهای آماده شده را روی سینی فر بچینید و فر را روی ۱۹۰ درجه تنظیم کنید. اجازه دهید رولهای فینگرفود حدود ۱۰ دقیقه بپزند. سپس این فینگرفودهای یلدایی ساده و خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه فینگر فود یلدایی کوفته پنیر
مواد لازم برای درست کردن فینگرفود یلدایی کوفته پنیر
پنیر بلوچیز: ۲۰۰ گرم
عسل: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر خامه ای: ۲۰۰ گرم
آویشن خرد شده: ۱ قاشق چای خوری
پوست لیمو رنده شده: نصف قاشق چای خوری
بادام خرد شده: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
مراحل طرز تهیه فینگر فود یلدایی کوفته پنیر
مرحله اول: همه مواد را رنده کنید
برای درست کردن این فینگرفود یلدایی خوشمزه و ساده ابتدا پنیر بلوچیز، پنیر خامه ای، عسل و پوست لیموی رنده شده را در ظرفی بریزید و کاملا هم بزنید. پس از این که مواد با هم ترکیب شدند، درب ظرف را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید.
مرحله دوم: مواد را به شکل کوفته در آورید
بادام و آویشن را با غذا ساز، میکس کنید تا نرم و له شوند. میکس آنها را در بشقاب بریزید. مخلوط پنیر را از فریزر خارج و به ۳۶ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل توپ کوچک در بیاورید و در ظرف آجیل و آویشن بغلتانید. کوفتهها را در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد و سپس این فینگرفود یلدایی که احتمالا برای شما هم جدید است را سرو کنید.
طرز تهیه فینگرفود تارت گردو و کشمش
مواد لازم برای تهیه تارت گردو و کشمش
نان تارت مینی (یخ زده): ۳ بسته
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ فنجان
کره: ۱/۴ فنجان
گردو خرد شده: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
کشمش زرد: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
سرکه سفید: ۱ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چای خوری
پودر جوز هندی: ۱/۲ قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه فینگرفود تارت گردو و کشمش
مرحله اول: مواد طرز تهیه فینگر فود را مخلوط کنید
برای آماده کردن این فینگر فود یلدایی ساده و کم هزینه به شکل تارت ابتدا شکر، کره، تخم مرغ، سرکه، دارچین و جوز هندی را در یک ظرف مخلوط کنید و به هم بزنید. بعد از این که مواد یکدست شدند. کشمش و گردو را هم به ظرف اضافه کنید و باز به هم بزنید.
مرحله دوم: تارتها را در فر بگذارید
تارتهای یخ زده را از فریزر خارج کنید و با قاشق، مواد را در آنها بریزید. تارتها را در سینی فر بگذارید و روی دمای ۱۶۰ درجه تنظیم کنید. اجازه دهید تارتها به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزند. بعد از پخته شدن تارتها میتوانید روی آنها را تزئین کنید.
در طرز تهیه این فینگرفود یلدایی میتوانید به جای این مواد میانی از ترکیب خامه و شکلات با دانههای انار و تزئین انواع مغزها استفاده کنید. با این روش دیگر نیازی به پخت تارتها نیست و تنها لازم است که شکلات را آب کنید و با خامه صبحانه ترکیب کنید. سپس آن را داخل تارت بریزید و با دانههای انار و انواع مغز تزئین نمایید.
طرز تهیه فینگر فود یلدایی با نان باگت
مواد لازم برای درست کردن فینگر فود یلدایی با نان باگت
نان باگت: ۲ عدد
انار دان شده: ۱/۵ لیوان فرانسوی دستهدار
گردوی خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
پنیر خامهای: ۲۵۰ گرم
جعفری خرد شده: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
پیازچه: ۱ عدد
کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه فینگر فود با نان باگت برای شب یلدا
مرحله اولبرای درست کردن این فینگر فود یلدایی جذاب باید نانها را از عرض برش بزنید و به آرامی خمیر داخل آن را جدا کنید.
مرحله دوم
سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و نانها را برای ۲ تا ۳ دقیقه در روغن تفت دهید تا برشته شوند. سپس در یک کاسه پنیر، گردو، انار، پیازچه و جعفری خرد شده را با کنجد و نمک و فلفل ترکیب کنید.
مرحله سوم
مواد را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شوند. سپس نانهای برشته را داخل ظرف مناسب بچینید و مقداری از موادی را که آماده کردهاید روی نان باگت بریزید و با ته قاشق صاف کنید. برای تزئین این فینگر فودها میتوانید از دانههای انار یا تکههای گردو استفاده کنید.
سخن پایانی
درست کردن فینگرفود جزو آداب و رسوم شب یلدا نیست، اما در کنار شام شب یلدا میتوانید انواع فینگر فودهای یلدایی ساده و خوشمزه را با هزینه کم به صورت سرد یا گرم درست کنید. در این مقاله ما ۵ مدل از فینگرفودهای ساده یلدایی را به شما آموزش دادیم. البته شما هم میتوانید مواد مورد استفاده دز آنها را کمتر با بیشتر در نظر بگیرید. یا این که از مواد متنوع تری و بنا بر سلیقه خودتان استفاده کنید.
برای شب یلدا فینگر فود سرد بهتر است یا گرم؟
بسته به مهمانی یا دور همی شب یلدا میتوانید انتخاب کنید که فینگرفودهای سرد تهیه کنید یا گرم. به هر حال هم فینگرفود سرد پرطرفدار است و هم فینگر فود گرم. اما برای سرو انواع فینگرفود، معمولا برای غذاهای اصلی از فینگر فود گرم و برای پیش غذا از فینگر فودهای سرد استفاده میشود.