تجلیل از پژوهشگران برتر آستان قدس رضوی/ رونمایی از ۲۰ اثر فاخر علمی و پژوهشی
- طبق اعلام آستان نیوز، حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی در گردهمایی هفته پژوهش و فناوری و بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه که با حضور مسئولان و دستاندرکاران بخشهای علمی، فرهنگی و انتشاراتی آستان قدس رضوی در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با بیان اینکه جامعه شیعی باید نماد علم، دانش، معرفت و ادب باشد، از خدمات تولیت فقید این آستان مقدس قدردانی و اظهار کرد: قدرشناسی از زحمات گذشتگان وظیفه مبتنی بر اخلاق، انسانیت و ادب اسلامی است، لذا لازم میدانم از خدمات آیت الله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی در حوزههای علمی و فرهنگی تقدیر کنم.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه بر لزوم عملگرایی مدیران و تحقق شعارها در میدان عمل تأکید و ابراز کرد: ضروری است ادبیات «باید» و «نباید» از دایره لغات مدیران آستان قدس حذف شود، هنگامیکه مسئولیتی بر دوش مدیری است آنگاه دیگر «باید» و «نباید» در سخنان او معنایی ندارد، هنگامیکه خودمان صاحبان کار هستیم بهجای عبارت «باید این کار بشود»، گزارش عملکرد ارائه دهیم و بگوییم چهکارهایی انجام دادهایم.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی با تقدیر از فعالیتها و تلاشهای مجدانه پژوهشگران مراکز علمی آستان قدس برای خلق آثار ارزشمند و مفید، اظهار کرد: در مجموعه آستان قدس بخشهای مختلف علمی و فرهنگی با برخورداری از نشریات گوناگون وجود دارند، اما نشریات این مراکز باید از طریق یک اتاق فکر و هیئت اندیشهورز فعال هدایت و رهبری شوند، جایگاهی که مسائل را رصد، تقسیمکار و هرکدام از نشریات را به عرصهای هدایت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تحقق مرجعیت علمی آستان قدس رضوی و ایجاد ارتباط دوسویه میان سازمانها، انجمنها و شخصیتهای علمی و فرهنگی جامعه با این آستان مقدس تأکید و اظهار کرد: تحقق مرجعیت علمی بهصرف نصب بنر و بسنده کردن به شعار و لفظ محقق نمیشود، بلکه نیازمند اقدامات علمی است.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی بر لزوم انجام پژوهشهای کاربردی برای رفع نیازهای جامعه تأکید و ابراز کرد: فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی مراکز علمی آستان قدس باید در جامعه ظهور و بروز داشته باشند.
دکتر عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه مرجعیت علمی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) که منشأ آن دانش بیپایان الهی است با هدایت جامعه دینی همراه است، گفت: خوشبختانه در حال حاضر شاهد تحقق این مرجعیت علمی هستیم.
وی ابراز کرد: وجود نسخه خطی قرآن کریم که به ۴۰۰ سال گذشته برمیگردد و بسیاری از نفایس و نسخ خطی موجود در مرکز اسناد آستان قدس رضوی، مدارس میرزا جعفر، خیرات خان، مدرسه دو درب و... در مجموعه آستان قدس رضوی نشانگر حضور و بهرهمندی علمی از مضجع نورانی ثامن الحجج (ع) و مرجعیت دینی است.
طالبی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی با تأسیس دانشگاههای علوم اسلامی رضوی و امام رضا (ع)، بنیاد پژوهشهای اسلامی و سایر مراکز علمی و پژوهشی به مرجعیت علمی دستیافته است.
وی تصریح کرد: امیدواریم با جذب محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه و بهرهمندی از ظرفیتهای این دو نهاد بتوانیم خدمات ارزندهای را به جامعه علمی کشور ارائه دهیم.
در ادامه این مراسم، ۲۰ اثر از تازههای نشر مؤسسات علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با حضور نویسندگان و پدیدآورندگان این آثار رونمایی و معرفی شد.
محمدمهدی رکنی و غلامرضا جلالی پژوهشگران بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، غلامعلی مقدم از دانشگاه علوم اسلامی رضوی، محمدهادی زائری در حوزه معارف دینی و دکتر حمیده شهیدی پژوهشگر حوزه تاریخ، از سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و قاسم بجستانی و دکتر سید امیر حسینی از مخترعان دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) از جمله برترینهای حوزه پژوهش بودند که در این مراسم تقدیر و تجلیل شدند.
انتهای پیام/