فروش کالای چینی به اسم محصولات اروپایی در نمایشگاه‌ها

8:36 - 29 شهريور 1394
کد خبر: ۷۸۳۰۶
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان - دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر گفت: با روند فعلی واردات لوازم التحریر حدود سه تا پنج سال آینده تولید این کالا در کشور تعطیل شده و تنها در موزه ها می تواند مداد ایرانی پیدا کرد.
جهانبخش بهزادی ‌کیا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی میزان با اشاره به سهم ناچیز تولیدکنندگان داخلی از بازار لوازم التحریر بیان کرد: عمده واردات لوازم التحریر موردنیاز کشور از کشور چین صورت می گیرد، قیمت تمام شده برای واردکننده خیلی کمتر از تولیدکننده است.

وی افزود: قیمت پایین محصولات وارداتی به خاطر عوارض و سود بازرگانی که باید به گمرک پرداخته شود کمتر از مقدار واقعی است به طوری که واردکننده کالا در ارزش کالای وارداتی را کمتر از واقعیت اظهار می کند.

دور زدن گمرک
بهزادی کیا ادامه داد: برای نمونه، ارزش هر یک قراص (144 عدد) مداد در چین 6 تا هشت دلار است. اما زمانیکه وارد کشور می شود واردکننده قیمت آن را به گمرک دو دلار اعلام می کند. گمرک نیز بر اساس همین قیمت دو دلار و تعرفه مداد، عوارض می گیرد.

گمرکی که نمی خواهد بداند
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر در ادامه درباره این ترفند واردکنندگان بیان کرد: گمرک یا نمی داند یا اینکه نمی خواهد بداند. اگر شفاف سازی این اطلاعات وظیفه انجمن ما نیست ولی ما تلاش کردیم به گمرک اطلاعات درست را بدهیم.

بهزادی گفت: واردکننده در حالی می تواند قیمت مداد خارجی را به نفع خود تغییر بدهد که تولید کنندگان قادر به کاهش هزینه تولید نیست. بنابراین به هیچ وجه نمی تواند با واردکننده رقابت کند.

محصولات اروپایی در بازار ایران چینی هستند

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر درباره وجود محصولات خارجی در بازار کشور بان کرد: آنچه که در بازار تحت عنوان محصولات اروپایی، ترکیه و اندونزیایی که در بازار عرضه می شود، در واقع ساخت چین است و به مراتب کیفیتی پایین تر از محصولات ایرانی دارد.

بازار در دست محصولات چینی
بهزادی درباره ارزش واردات مداد اظهار کرد: سالانه یک میلیون و 200هزار قراص مداد در کشور مصرف می شود، طی یک سال اخیر یک میلیون و 700هزار قراص با همین روند یعنی کم اظهاری واردکننده به گمرک واردات انجام شده که حدود 500هزار قراص بیشتر از مصرف است. تولیدکنندگان هم توانستند 950هزار قراص در همین مدت تولید کنند.

وی افزود: در این میان کسی می تواند تقاضای بازار را تأمین کند که محصول ارزانتری به بازار می دهد، بنابراین بازار لوازم التحریر کشور به محصولات چینی اختصاص می یابد. نتیجه آن می شود که کارخانجات هر آنچه که در سال گذشته تولید کردند، انبار کنند.

گردش مالی بازار لوازم التحریر در کشور
این تولیدکننده لوازم التحریر با اشاره به گردش مالی بازار کالای مذکور گفت: گردش مالی همه گروه های لوازم التحریر در کشور را می توان بالای 100میلیارد تومان برآورد کرد که سهم تولیدکنندگان داخلی از آن کمتر از 20درصد است.

بهزدای افزود: فروشگاه های سطح کشور پر از لوازم التحریر نامرغوب و بی مصرف چینی است که واردات هر یک از آنها فرصت اشتغال را از جوانان این مملکت می گیرد.

وی گفت: البته انتظار نداریم دولت با اقتصاد خارج قطع رابطه کند اما بهتر است از واردات بی رویه کالای بی کیفیت نیز جلوگیری کند.

تعطیلی کارخانه ها در سال های آینده
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر در ادامه بیان کرد: حدود 12سال گذشته در کشور 9 کارخانه مشغول به تولید لوازم التحریر مانند مداد بودند که این رقم در حال حاضر به سه کارخانه رسیده است.

بهزادی ادامه داد: ظرفیت اسمی کارخانه های کشور برای تولید پنج میلیون قراص مداد در نظر گرفته شده است، با این حال، کارخانه های دارند با 20درصد ظرفیت تولید می کنند.

بیکار شدن جوان ایرانی با واردات کالا از چین
وی با اشاره به بیکار شدن جوان ایرانی با واردات کالا از چین، اضافه کرد: در شرایط چرا دولت اجازه واردات به کالایی می دهد که ظرفیت بیکار دارد. متأسفانه وضعیت تولیدکنندگان انواع لوازم التحریر در کشور به همین شکل است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم التحریر بیان کرد: مطمئناً ادامه چنین روندی باعث می شود طی سه تا پنج سال آینده تمام کارخانه های کشور تعطیل خواهد شد و تنها در موزه ها می توان اثری از مدادهای ایرانی پیدا کرد.

سیاست های حمایتی دولت
بهزادی درباره حمایت های دولتی از صنعت لوازم التحریر کشور گفت: دولت یک بار حدود چهار سال پیش، برای مدت زمان تقریباً 2.5سال ورود مداد را ممنوع کرد. در آن مدت کارخانه های قدیمی ماشین آلاتشان را نوسازی و بازسازی کرده و نیرو کارشان ر افزایش دادند، سه کارخانه جدید نیز راه اندازی شد. اما به محض تقویت نسبی تولید داخلی، ممنوعیت واردات مداد رفع شده و حجم بسیار بالایی مداد وارد کشور شد.  

فروش کالای چینی به اسم محصولات اروپایی در نمایشگاه‌ها/ صنعت لوازم التحریر ایران رو به نابودی + عکس
فروش کالای چینی به اسم محصولات اروپایی در نمایشگاه‌ها/ صنعت لوازم التحریر ایران رو به نابودی + عکس
فروش کالای چینی به اسم محصولات اروپایی در نمایشگاه‌ها/ صنعت لوازم التحریر ایران رو به نابودی + عکسفروش کالای چینی به اسم محصولات اروپایی در نمایشگاه‌ها/ صنعت لوازم التحریر ایران رو به نابودی + عکسفروش کالای چینی به اسم محصولات اروپایی در نمایشگاه‌ها/ صنعت لوازم التحریر ایران رو به نابودی + عکس


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *