مقصودی: جشنواره فیلم فجر برای ما «ویترین» و «آبرو» است
فاطمه مقصودی در گفتوگو میزان پیرامون چشمانداز چهلمین جشنواره فیلم فجر گفت: از جایگاهی که ایستادهایم باید نگاه کنیم جشنواره فیلم فجر در چه موقعیتی قرار دارد؛ در سالهای اخیر نوعی بینظمی درمدیریت این رویداد شکل گرفته است. ما این جشنواره را بهعنوان آبروی نظام و انقلاب میشناسیم؛ بنابراین، اگر انقلاب را یک مرکز اصلی فرض کنیم، آثار این جشنواره سینمایی، محصولاتی است که در این بازار عرضه میشود؛ پس باید دولتها و نهادهای فرهنگی که در این زمینه فعالیت دارند، عیار آن را بسنجند. مسئله فرهنگ، مهمترین رکن انقلاب است که در فیلمها نمایانگر میشود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه انقلاب، ما فرهنگی بوده است، در ادامه اظهار کرد: امام خمینی (ره) در صحبتهایشان گفتند که «ای مردم، ما انقلاب کردهایم تا به شما نشان دهیم که چقدر بزرگ هستید»؛ بههمین خاطر، باید در فیلمهایمان بزرگی ملت شریف ایران را نمایش دهیم. فیلمهایی که در این زمینه ساخته شده است، بسیار خوب بودهاند و زمانی که تماشگر این آثار هستیم، احساس غرور میکنیم، اما میزان رضایتمندیمان نسبت به این فیلمها کم است. در دل این ملت، داستانهایی نهفته است که میتوانیم آن را بسازیم و در جشنوارهها به نمایش دربیاوریم.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در ارزیابی فیلمهای راهیافته باید دقت شود، توضیح داد: هرساله بهدلیل ارزیابیهای درست و یا نادرستی که در این رویداد سینمایی صورت میگیرد، حاشیههای مختلفی را به همراه دارد؛ این جشنواره، ویترین انقلاب است و باید در برگزاری آن دقت لازم را داشته باشیم.
مقصودی با اشاره به اینکه با صنعت سینما قرار است میراث انقلاب را به دنیا عرضه کنیم، عنوان کرد: باید در زمینههای فرهنگی بیشتر حرکت کنیم و این ایراد به مجلس نیز وارد است؛ در کمیسیونهای فرهنگی نیز باید بهسوی معرفی گفتمان انقلاب درسراسر جهان حرکت کنیم. باید هرآنچه که بر این سرزمین گذشته را با ساخت فیلمهای ارزشی بیان کنیم تا تروریسم خطابمان نکنند و بدانند ما خودمان قربانی یک جریان فکری هستیم.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که درباره رشادتها و مظلومیتهای یک کشور و یک خطه صحبت شود، میتوانیم تمام ابعاد آن را بیان کنیم؛ رسالت هنر در روشنگری تمام این موارد است. مجلس نیز در این راستا یک کمککننده اصلی است که باید همپای این جریان حرکت کند. باید به صنعت سینمای ایران کمک کرد، زیرا با وجود تمام فنآوریهایی که این روزها در دسترس مردم قرار گرفته است، هیچ چیز جای سینما را نخواهد گرفت.